Penkkiurheilijan juhlaviikko jatkuu – heti seuraavana päivänä uusi ilotulitus!

Westfalenilla pelataan tänään jättimäisistä panoksista, kun Signal Iduna Parkille Borussia Dortmundin vierahille astuu espanjalaisjätti Real Madrid. Vastakkain nähdään kaksi todella runsasmaalista joukkuetta ja luvassa on todellinen ilotulitus. Bayern München näytti eilen minkä tasoista peliä vaaditaan Bundesliigan mestaruuteen, eikä Dortmund ole tuosta tasosta kaukana. Joukkueet kohtasivat jo alkulohkoissa, jolloin Dortmund oli kotonaan parempi maalein 2-1 ja Santiago Bernabeulla tasattiin lukemat 2-2.

BvB:n keltaisen loiston päällä on iltaan lähdettäessä synkkä varjo; joukkueen supertähti ja seuran kirkkaimpiin valoihin nostanut Mario Götze teki kilpailija Bayernin kanssa viime viikolla 37 miljoonan euron jättisopimuksen, joka julkaistiin juuri tärkeän Madrid -pelin alla. Vaikka pelaajat ja päävalmentaja Jürgen Klopp selvisivät ennakkohaastatteluista harjoitellulla jargonilla, on selvää että Götzen sopimuksen julkaisu vaikuttaa ryhmään. Se on eri asia miten – sopimus voi luonnollisesti kairata reikää joukkuekemiaan, mutta aivan yhtä hyvin myös hitsata ryhmän kasaan voittamaan jotain suurta viimeisenä yhteisenä vuotena.

Ottelun tärkeydestä huolimatta maaliodotusarvo nousee kyllä väkisin runsasmaalisen puolelle. Dortmundin voisi kuvitella pelaavan varovaisesti välttäen Realin vierasmaalia, mutta kun eivät he osaa. Keltaisten mielessä on vain yksi asia – maalille ja vauhdilla! Kloppin suojatit eivät peruuttele ja nuorehkon joukkueen into menee usein järjen edelle.

Real kampesi tiensä välieriin kaatamalla ensin Valioliigan mestaruuden maanantaina varmistaneen Manchester Unitedin ja seuraavassa vaiheessa istanbulilaisen Galatasarayn. Espanjan mestaruustaiston menettänyt Los Blancos luonnollisesti kierrätti pääkäskijä Jose Mourinhon johdolla miehistöään lauantain ottelussa. Kotipelissä 3-1 Betisin kaataneilla madridilaisilla ei ole myöskään huolenaiheita kokoonpanojen puolella, kun vain Alvaro Arbeloa on normaalista miehistöstä poissa pelikiellon vuoksi.

Keltaisilla on tälläkin osa-alueella harmiteltavan aiheita Matt Hummelsin ja hyökkääjä Robert Lewandowskin pelikuntojen ollessa todellinen arvoitus. Näin tärkeässä ottelussa molemmat miehet varmasti ovat aloittavassa yhdessätoista, mutta missä kunnossa? Dortmund kaatoi 2-0 lauantaina Mainzin, mutta tappio ei jää kenenkään mieleen, jos Lewandowskin ottelussa saama tälli estää miehen täysipainoisen pelaamisen tänään.

Realilla on pidempi historia Euroopan kentiltä, mutta ei Borussiaakaan enää voida aivan noviisina näillä markkinoilla pitää. Realilla on enemmän kokemusta mutta Dortmundin takana on kotietu. Arvostan entisen Westafalenin ja nykyisen Signal Iduna Parkin Euroopan vaikeimpiin vierasareenoihin. Nälkäinen lauma kotiyleisönsä edessä tulee antamaan kaikkensa joka minuutilla, eikä historia puolla valkoisten voittoa. Real on voittanut viimeksi Saksan maaperällä 16 vuotta sitten.

Dortmundilla on otteluun lähdettäessä enemmän huolenaiheita, mutta hyvät joukkueet ravistavat pelipäivänä kaikki murheet sivuun. Realin on helpompi lähteä otteluun, mutta perustasoltaan joukkueiden välillä ei ole suurta eroa. Vahva kotietu tekee isännistä niukan suosikin omissa papereissani ja kun kansainvälinen kerrointarjonta puhuu toista, on aika iskeä! Bet365*/Expektn tarjoama kotikerroin 2,70 maistuu.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

DORTMUND

 X

REAL

1X2 

2,70 Bet365*/Expekt

3,60 Bet365*

2,63 Bet365*

Handicap: Dortmund -1

5,30 Betsafe

4,70 Betsafe

1,48 Nordicbet

Over/Under 2,5

Over 2,5: 1,68 Expekt

Under 2,5: 2,27 Betsson

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Dortmund 2,70 Bet365*/Expekt