Joko Porissa nostellaan kannua vai vieläkö Tappara venyttää taistot huomiselle?

Ässät kaatoi varsinaisen maratontrillerin jälkeen Tapparan ensimmäistä kertaa vieraskentällä ja nousi voiton päähän himoitusta Kanada -maljasta. Kirvesrinnoilla oli ottelussa omat saumansa voittoon niin varsinaisella peliajalla kuin jatkoerissäkin. Maalivahti Juha Metsola lahjoitti omalla kikkailullaan Ässien tasoitusmaalin ja toisessa jatkoerässä kotijoukkue jätti käyttämättä 5-3 -ylivoiman.  

Tappara ei ollut huono maanantain kotiottelussaan. Puolustaja Tuukka Mäntylä oli oivallisella pelipäällä rakentaen useita hyviä maalipaikkoja, kuten myös Dragan Umicevic. Myös uransa ensimmäistä pudotuspelikevättä elävä Jan-Mikael Järvinen on esittänyt energisia otteita. Nuorehko pelimanni näkee loistavasti kentän, eikä komennusta ykköskenttää voida pitää yllätyksenä. Jarno Koskiranta sai maanantaina ensimmäisen maalinsa neljään otteluun, mutta lisää kaivataan kuten myös Antti Erkinjuntilta, jos Tappara haluaa mestaruuden vielä viedä.

Metsola ei ole ollut huono - mutta. Metsola ei ole tällä hetkellä maalivahti, jolla voitetaan mestaruus, Antti Raanta sen sijaan on kaikkea sitä ja vielä vähän enemmän. On käsittämätöntä, että pitkästä pudotuspelikeväästä huolimatta, 23-vuotias Lukko -kasvatti on pystynyt lähes virheettömään suoritukseen. Tämän lisäksi mies on tiukoissa paikoissa kasvanut vielä pari senttiä pidemmäksi, venyttäen aina jonkin raajansa kiekon tielle.

Katkaisupeleissä on aina ratkeamisvaara, mutta edelleen ennakko-odotuksissa ottelua voidaan pitää hyvin vähämaalisena. Ässät ovat olleet kotiareenallaan väkivahvoja ja paine Tapparan puolustajiin tulee olemaan hurja.

Joka pelaajalla alkaa olla fyysiset akut tässä vaiheessa lopussa, mutta kiima pitänee miehet liikkeellä loppuun asti. Isomäellä nähdään tänään euforinen tunnelma. Ässät kantaa mukanaan vahvaa kotietua ja sai varmasti viidennen ottelun ryöstöstä lisävirtaa. Voittajat eivät väsy ja Tappara on ahdistettuna myrskyävän patameren keskelle. Ässät ei voi enää kompastua kuin itseensä. Joukkue koki tappiot aiemmissa sarjoissa JYPille ja Kalpalle nimenomaan ensimmäisessä katkaisupelissä. Peli ei ole vielä ohi ja sen ymmärtämällä Karri Kiven suojatit nostavat tänään poikaa kohti Isomäen kattoa. 

Loistavia taisteluja on saatu seurata läpi finaalien, mutta tänään tämä taisto päättyy! Ässien kertoimet ovat rajussa laskussa, mutta nostetaan esiin paras tarjous; Bet365*n kerroin 1,80.

 

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

ÄSSÄT

 X

TAPPARA

1X2 

1,80 Bet365*

4,10 Unibet*

4,25 Nordicbet*

Handicap: Ässät -1

2,41 Nordicbet*

6,15 Betsson*

2,06 Unibet*

Over/Under 5,5

Over 5,5: 3,40 Bet365*

Under 5,5: 1,35 Nordicbet*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Ässät 1,80 Bet365*