Torstain SM-liigakierroksella pelataan neljä ottelua ja suurin mielenkiinto kohdistuu Turun HK Areenalle, jossa TPS:n 90-vuotisjuhlaottelussa nähdään odotettu paluumuuttaja, kun Mikko Koivu pukee TPS-paidan päälleen kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

JYP - SaiPa

SM-liigan kärkipaikalla viilettävä JYP esiintyy torstaina jälleen kotiluolassaan, kun Lappeenrannan SaiPa matkustaa Hippokselle vieraaksi. JYP pelasi tiistaina Helsingissä Jokereita vastaan tiukan ottelun, mutta loppulukemat kirjattiin lopulta 1-0 kotijoukkueelle. JYPillä oli ottelussa omat paikkansa, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta kiekkoa ei saatu huippuottelun pelanneen Eero Kilpeläisen taakse. Vieraiden maalilla Tuomas Tarkki torjui 26 kertaa, mutta ei mahtanut Steve Moseksen voittomaalille mitään. JYP on aiempina kausina tunnettu vahvasta kotiedusta, mutta tällä kaudella kone on yskinyt juuri kotikaukalossa. Neljästä edellisestä kotipelistä joukkue on hävinnyt kolme ja ottanut vain yhden voiton jatkoajan jälkeen.

Perustasoltaan joukkue on yhä sarjan kermaa ja kotikentällään erittäin vaikea kaadettava muutamasta heikommasta kotipelistä huolimatta. Urheiluveikkaus.com sai JYP-leiristä positiiviset kommentit keskiviikkoiltana ja alkukauden kehnoa saldoa lähdetään paikkaamaan apinan raivolla torstaina sarjavitosen SaiPan kustannuksella. JYPiltä puuttuu ottelusta Mikko Kalteva sekä tiistaina jalkansa vääntänyt Max Wärn. Ramzi Abidin pelaaminen on epävarmaa.

SaiPa on ollut viime kausina JYPille mieluinen vastus, sillä joukkueiden seitsemästä edellisestä kohtaamisesta JYP on voittanut kuusi ja lappeenrantalaiset ovat päässeet voiton makuun vain kertaalleen.

Arvio: Kotijoukkue näyttää lappeelaisille kaapin paikan. 5-1.

Pelivihje: JYP -1,5 2,05 Bet365

Lukko - KalPa

Tiistaina Espoossa kolmen ottelun voittoputkensa katkaissut ja Bluesille hävinnyt Rauman Lukko hakee pikaista kurssin oikaisua Äijänsuolla Kuopion KalPan kustannuksella. Lukko on vaikean alkukauden jälkeen saanut koneensa rullaamaan mukavasti ja tällä hetkellä joukkue löytyy kuntopuntarin kolmospaikalta. Myös alkukaudesta tökkineet kotipelit ovat historiaa ja alla on kaksi kotivoittoa TPS:stä ja HIFK:sta.

Vierailija KalPa on kotijoukkueen tavoin ollut mukavassa lennossa viime aikoina ja savolaiset löytyvät sarjataulukon kuudennelta sijalta. Kuudesta edellisestä ottelusta on kasassa neljä voittoa ja 11 pistettä. Vierasottelut ovat olleet kuopiolaisille alkukaudella vaikeita ja seitsemästä reissupelistä on kasassa kolme voittoa, joista yksi on tullut jatkoajan jälkeen. Lukko onkin kotiedun turvin ottelun suosikki, mutta KalPa pystyy parhaimmillaan kaatamaan minkä tahansa joukkueen.

Arvio: Tasainen vääntö. 3-3.

Pelivihje: Yli 4,5 maalia 1,67 Unibet

Pelicans - Kärpät

Kierroksen ennalta runsasmaalisin koitos käydään Lahden Isku Areenalla, kun Pelicans saa vieraaksi Kärpät. Pelicans on ollut yksi alkukauden ailahtelevimmista joukkueista, mutta viime aikoina tekemiseen on tullut ryhtiä ja neljästä edellisestä ottelusta on kasassa kolme voittoa, joista kaksi kotikentällä. Antti Niemen saapuminen pussinokkien maalille on rauhoittanut lahtelaisten puolustusta. Pelicans on kärsinyt alkukauden aikana loukkaantumisista ja tästäkin ottelusta ovat poissa Vili Sopanen, Joni Isomäki, Jonas Jundland ja Oskari Korpikari.

Oulun Kärpät on kohonnut sarjassa jo neljännelle sijalle ja viime aikoina peli on luistanut mallikkaasti. Puolen Suomen joukkue porskuttaa kuntopuntarin kakkospaikalla ja kuudesta edellisestä ottelusta on kasassa 12 pistettä ja neljä voittoa. Oululaiset ovat tunnetusti vahvoja kotikentällään, mutta tällä kaudella peli on kulkenut hyvin myös vieraissa. Kahdeksasta reissupelistä on kasassa neljä voittoa ja 11 pistettä. Kärpiltä sivussa ovat John Norman, Joonas Donskoi sekä Jari Viuhkola.

Arvio: Tasainen vääntö, jossa ei maaleja säästellä. 4-5.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 2,15 Expekt

TPS - Ilves

Viime aikoina paljon otsikoissa ollut Turun Palloseura pääsee vihdoin esittelemään oman kylän poikansa, leijonakapteeni Mikko Koivun turkulaisyleisölle kahdeksan vuoden tauon jälkeen. TPS:n alkukausi on ollut yhtä fiaskoa, mutta tällä hetkellä organisaatiossa puhaltaa Pekka Virran potkujen myötä uudet tuulet ja ilmapiiriä on putsattu. Koivun paluu TPS-paitaan seuran 90-vuotisjuhlaottelussa on isoa asia koko kaupungille ja TPS tulee varmasti otteluun latautuneena. Joukkue tarvitsee kiireesti pisteitä, sillä alkukauden 15 ottelusta kerätyt 14 pistettä eivät anna aihetta riemuun.

Tampereen Ilves on TPS:n tapaan ollut alkukauden aikana otsikoissa muistakin kuin pelillisistä syistä. Joukkue sai tällä viikolla vihdoin uuden hallituksen ja toivon mukaan seuran asiat saadaan pikapuoliin raiteilleen ja pelaajille työrauha kaukaloon. Ilves on materiaaliltaan sarjan häntäpäätä ja viime aikoina peli ei ole ottanut luistaakseen. Kuudesta ottelusta on kasassa yksi tasapelipiste ja maaliero 9:24.

Arvio: Koivun paluu TPS-paitaan siivittää isännät kotivoittoon. 5-2.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 1,88 Betsson