Kaatuuko kokemattomat Ritarit Hurrikaanin pyörteisiin?

Tänään jatkuu myös ennakolta tasaisimmaksi povattu puolivälierä sarja Rinkelinmäellä kun hurrikaaninutut yrittävät päästä 3-1 karkumatkalle otteluvoitoissa. Edellisellä Hämeenlinnan vierailulla jyväskyläläiset olivat kuin varjo menneisyydestä ja vain HPK:n huono viimeistely sekä maalivahti Tuomas Tarkki piti numerot tasaisina loppuun asti. Nyt JYP lähtee otteluun kuitenkin jälleen suosikkina tärkeä kolmannen ottelun voitto vyöllään. Hurrikaaniryhmä voi pelata vapautuneesti vieraskentällä hakien voittoa, kun taas ritaripaitojen panssarin alla tiedetään, että nyt on pakkovoiton paikka. 3-1 tappioasemassa ei olisi mukava lähteä Hippokselle..

Kotietua en vieläkään Kerholle laske aivan normaalin tapaan panosten ollessa äärimmäisten suuret. JYPin joukkue on täynnä playoff-menestyjiä, ja he jotka tätä eivät ole, ovat kasvaneet, syöneet ja harjoitelleet jo useamman vuoden voittavassa ympäristössä. Kasvaminen voittajaksi on pitkä tie, mutta voittajien seurassa se on helpompaa. JYPissä tiedetään että tämä peli voittamalla Kerhon kokemattomassa ryhmässä alkaa niska katketa, joten Jyväskyläläiset ei tätä ottelua aivan helpolla häviä.

HPK:n ylivoimainen ykköshyökkääjä Ville Viitaluoma joutui jättämään lauantain pelin väliin. Tästä huolimatta, kuten Hämeenlinnassa torstaina, myös lauantain ottelussa nähtiin ennakoitua enemmän maalipaikkoja sekä maaleja. Molempien joukkueiden veskarit lahjoittivat yhdet osumat, mutta myös viisikkopelaamisessa nähtiin selvää rakoilua aivan ensimmäiseen peliin verrattuna. Tämän päiväseen otteluun pysytään silti ennakkokaavailuissa vähämaalisen puolella, luottaen siihen että molemmat maalivahdit petraavat ja JYP muuttaa peliään vieraskentällä hitusen passiivisemmaksi. Runkosarjan paras ylivoimajoukkue JYP ei ole saanut playoffeissa YV-pelaamistaan kulkemaan. Lauantain ottelussa hurrikaaniryhmä sai ehkä hieman ketsuppipurkkia aukia, tekemällä kaksi maalia Kerhon ollessa alivoimalla.

Jyväskylässä nähtiin myös peliä pelin sisällä, kun JYPin Darryl Boyce kävi maksamassa Kerhon Teemu Rautiaiselle kalavelkoja tämän torstaiottelussa jakamastaan taklauksesta. Rautiainen ajoi pelitilanteen ulkopuolella Boycea sivusta tullen päähän, kun taas Boyce kävi Jyväskylässä täysin pelin ulkopuolella iskemässä HPK-hyökkääjän poikittaisella laitaan. Kanukkisentteri sai teostaan 5+20 mutta ei ole pelikiellon takia sivussa, joten on mielenkiintoista seurata mitä taisteluparin kesken tapahtuu tänään kaukalossa. JYP jatkaa siis täysin samalla miehistöllä tänäänkin, HPK taas saa riemuisan paluun kokoonpanoon kun Viitaluoma hyppää takaisin ykköskentän keskelle. Se taas on sitten aivan eri asia, missä pelikunnossa joukkueen ykköshyökkääjä on.

Kertoimet eivät taaskaan tämän otteluparin kohdalla ole aivan sieltä houkuttavimmista päästä. JYPin menestyksistä voi kasata itselleen pikkupelin. Nostetaan vihjeeksi ainoa niukka ylikerroin, JYPin tasan yhden maalin voitosta tarjottu 6,75 Unibetiltä, mutta pidetään panokset maltillisina.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

HPK

 X

JYP

1X2 

2,45 Betsson

4,00 Bet-at-home/Expekt

2,55 Bet365*

Handicap: JYP-1

1,52 Betsson

6,75 Unibet

3,65 Nordicbet

Over/Under 4,5

Over 4,5: 1,99 ComeOn

Under 4,5: 1,90 Expekt

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Handicap: JYP-1 x 6,75 Unibet