Marssiiko Ässät puhtaalla pelillä välieriin?

Ässät jatkoi musertavaa ylivoimaansa Kalpaa vastaan iskemällä savolaiset kotikentällään 5-2. Karri Kiven suojatit vei ottelun laukaukset 38-33. Kalpan laukauksista kuitenkin peräti 16 syntyi kolmannessa erässä Ässien mentyä ratkaisevaan 4-1 johtoon. Ässien Antti Raanta jatkoi ottelussa omalla tasollaan ja myös takkuillut ylivoima aukesi patapaitojen iskettyä kuudesta ylivoimastaan kaksi maalia. Kalpan ylivoima sen sijaan on edelleen yhtä suossa juoksua, vaikka patapaitoja on välillä nähty jäähypenkillä useammankin miehen voimin.

Ässien huippuvaarallisen ykköskentän lisäksi porilaisilla on kaksi tasapainoista hyökkäämään pystyvää kenttää sekä Severi Sillanpään johtama kolmoskentällinen, joka ennakkokaavailujen mukaan on nousemassa pudotuspeleissä arvoon arvaamattomaan.  Kalpa muuttaa tämän illan otteluun hieman viisikoita siirtämällä Sami Kapasen oman poikansa Kasperi Kapasen sekä Petri Lammassaaren ketjuun keskelle. Jopa runkosarjan parhaimpiin kenttäpelaajiin kuulunut Sakari Salminen on ollut superpettymys pudotuspeleissä, nyt päävalmentaja Jari Laukkanen yrittää saada tähdestään enemmän irti peluuttamalla Salmista sentteri Antti Kerälän sekä nuoren Artturi Lehkosen vasemmassa laidassa.

Kalakukkoryhmän maalivahti Mikko Koskinen on ollut pudotuspeleissä hyvä, mutta ei niin hyvä että kannattelisi joukkuettaan vaikeilla hetkillä. Tänäänkin Koskiselta tullaan vaatimaan muutama gamesaver, patapaitojen iskiessä jatkuvalla paineella kuopiolaisten maalille. Kotiedun lisäksi Kalpa nauttii selvästä mentaaliedusta; katkaisupeli on aina vaikea paikka. Varsinkin vieraissa Ässiltä vaaditaan huippuvalmistautuminen, jotta ajatukset eivät karkaa jo välieriin.

Vielä eilen Ässien voitosta oli tarjolla pelattavia kertoimia. Nyt kerrointaso on kuitenkin laskenut suosikkien osalta nihkeämmän puolelle. Kolmesti ehdittiin Porilaisillakin tehdä makoisat rahat. Kalpaan ei itsellä riitä usko millään, mutta kuopiolaisten koti- sekä mentaaliedun johdosta pidetään panostaso pienempänä, ettei neljän suoraa hakiessa menetetä liikaa aiemmin Ässillä tehdyistä rahoista, jos vieraat sortuvat huonoon valmistautumiseen. Paras tarjous on kertoimella 2,50 Sportingbetiltä.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

KALPA

 X

ÄSSÄT

1X2 

2,60 Betsson

4,00 Betsson/Betsafe/Expekt

2,50 Sportingbet

Handicap Ässät -1

1,54 Nordicbet

6,75 Unibet

3,55 Unibet

Over/Under 4,5

Over 4,5: 2,05 Bet365*

Under 4,5: 1,85 Expekt

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Ässät 2,50 Sportingbet