Hyvästeleekö IFK-ikoni Kimmo Kuhta tänään petoluolan viimeistä kertaa?

Summasen ketjuruletti sai jatkoa lauantaina, kun Joel Perreault sekä Markus Granlund nostettiin jälleen kokoonpanoon, mutta uransa IFK:ssä tähän kauteen päättävä seuraikoni Kimmo Kuhta jätettiin ulos. Viikonlopun ottelussa Summanen vei ruletin jo niin pitkälle, että vaihtoi maalivahtiakin useampaan otteeseen ottelun sisällä… Ketjuruletit ei tuonut vieläkään IFK:lle tulosta, vaan Tappara siirtyi jo voiton päähän välieräpaikasta voittamalla 3-2.

Tänään Kuhta on takaisin kaukalossa, mahdollisesti pelaamassa viimeistä peliään IFK-nutussa, ja Iiro Pakarinen on vuorostaan siirretty katsomon puolelle. Tapparan Jukka Rautakorpi ei muutoksia kokoonpanoonsa ole tehnyt ja miksi tehdäkään kun kaikki neljä kentällistä iskevät tasaisen tappavasti kiekon kanssa vastustajan päätyyn.

Lauantainen ottelu oli ehkä tasaisin sarjan mittelöistä. IFK ei missään nimessä ollut luovuttanut, vaan iski täyden raivon kolmanteen otteluun voittamalla laukaukset 34-25. Tällä kertaa punaisten maalivahti Joni Ortio ei kuitenkaan ollut parhaimmillaan lahjoittaen kirvesrinnoille kaksi maalia. Tappara on myös koko sarjan ajan pelannut äärimmäisen laadukasta ylivoimaa, joka saattaa viedä manselaiset vielä pitkälle.

Tämän päivän ottelussa asetelma on selvä. IFK lähtee tappiolla kesälomalle – voitto antaa pientä tekohengitystä jatkoa ajatellen. Katkaisupeli paras seitsemästä sarjoissa on aina hankala paikka kaikille joukkueille. Helposti Tapparan pääkoppaan saattaa valmistautumisessa asettua ajatus; ”nyt ei ole ihan pakko voittaa” – joka urheilussa tarkoittaa 6-0 tappiolla kentällä. IFK:llä sen sijaan ei ole mitään menetettävää sekä kotiyleisön tuoma tuki takanaan. Kaiken saa jättää kentälle, eikä virheitä tarvitse pelätä ollenkaan. Sellaisessa alkuasetelmassa on aika helppo hypätä kaukaloon.

Jos Tappara pääsee alussa johtoon ja IFK:n on pakko avata peliä hullunkin rohkeasti, tai stadilaisten viimeiseen peliin latautuminen menee jäähyjen muodossa yli, saatetaan pelissä nähdä reilusti maaleja. Kolme kertaa ehdittiin vetää kirvesrinnoilla hyvät rahat – kiitos tästä heille! Nyt IFK:n suuren mentaali- ja kotiedun johdosta ei ihan Tapparan kertoimet riitä allekirjoittaneelle. Sen sijaan peleihin nostetaan overvedot. Paras tarjous löytyy Betssonilta yli 5,5 maalista tarjottu 2,75. Osuvin kohde on sen sijaan Bet365*:n yli 4,5 maalista tarjottu 1,85.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

HIFK

 X

TAPPARA

1X2 

2,95 Betsson

4,10 Betsson/Nordicbet

2,15 Bet-at-home/Bet365*/Expekt/Unibet

Handicap: Tappara -1

1,66 Betsson

6,50 Betsson

3,10 Unibet

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,75 Betsson

Under 5,5: 1,48 Bet365*

 

Over/Under 4,5

Over 4,5: 1,85 Bet365*

Under 4,5: 2,06 Nordicbet

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Over 5,5: 2,75 Betsson