Odottaako tupsukorvia Kalevankaan jäähallissa tänään pauhaava sinikeltameri?

Jukurit lähtee hakemaan tänään ensimmäistä voittoaan Ilveksestä kotiareenallaan. Ensimmäinen mittelö liigapaikasta käytiin Tampereella perjantaina, joten molemmat joukkueet ovat saaneet punoa juoniaan jo useamman yön ajan. Jukurit osoitti Hakametsässä, ettei pelillinen ero joukkueiden välillä ole kovinkaan suuri, vaikka Ilves veikin ensimmäinen osan 2-0. Laukaukset 33-23 vieneet tupsukorvat olivat toki hallitsevampi osapuoli, mutta Jukurit oli aika-ajoin ottelua selvästi jopa niskan päällä.

Kaiken järjen mukaan Kalevankankaan jäähallissa tulisi pauhata tänään täysi tupa sinikeltaisia. Nousukarsinnat nostavat aina kaupungeissa pienimuotoisen buumin ja kotiedun lisäksi myös henkisellä puolella kotijoukkueen pitäisi olla edellä, koska mitään hävittävää joukkueella ei ole. Ilvesten pään sisällä sen sijaan liikkuu samat demonit kuin koko kauden – nyt pelataan koko seuran tulevaisuudesta.

Ei tarvitse ole varsinainen tilastoseppo sanoakseen missä kotijoukkueen pitää parantaa. Nolla maalia ja ylivoimaonnistumiset (0/6) kertonevat olennaisen. Pienten marginaalien pelit ratkeavat varsin usein maalivahtipeliin, henkiseen kanttiin sekä erikoistilanteisiin. Henkistä kanttia uskon joukkueelta löytyvän muutaman liigastakin kokeneen pelaajan turvin ja veräjänvartija Andreas Bernard osoitti perjantaina, että häneen ei homma kaadu myöskään. Sen sijaan Jukurit eivät saaneet maalihanojaan auki ja varsinkin kuudesti yrittämään päässyt ylivoima oli tukkoisen oloista.

Luultavasti molemmat joukkueet parantavat peliään edellistä, nyt kun karstat ja ensimmäisen pelin jännitys on saatu ulos kropasta. Puolentoista viikon pelitauko näkyi molempien otteissa vähentäen myös osaltaan ottelun maalimäärää. Jukurit lähtee oletettavasti kotiotteluunsa aktiivisemmalla pelillä, joten jospa tänään nähtäisiin muutama maali edellistä ottelua enemmän.

Ottelun lopputulos on edelleen vaikeasti ennakoitava. Puntit menevät lähes joka osa-alueella tasan ja päivän kunto ratkaisee. Materiaalipuolella vain hieman vahvemman Ilveksen vieraskertoimet eivät saa allekirjoittanutta pomppimaan tasajalkaa. Jukureille löytyi pieni ylikerroin, joten toivotaan sinikeltaisen kotiyleisön johdattavan mikkeliläiset ensimmäiseen voittoon ja isketään isäntien voitto kiinni kertoimella 2,80 Unibet*

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JUKURIT

 X

ILVES

1X2 

2,80 Unibet*

4,20 Sportingbet/Unibet*/Bet365*

2,25 Nordicbet*

Handicap Jukurit -1

4,20 Unibet*

7,10 Betsson*

1,48 Nordicbet*

Over/Under 4,5

Over 4,5: 1,73 Unibet*/ComeOn*

Under 4,5: 2,17 Betsafe*/Betsson*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Jukurit 2,80 Unibet*