Herättääkö Isometsän yleisö Ässät takaisin peliin?

Ässät pelasi maanantaina todella klassisen sarjan katkaisupelin. Kun Kalpa oli ahdistettu jo alastomana nurkkaan, alkoi kuopiolaiset taistella vimmatusti olemassa olostaan, kun taas Ässät ylimielisesti surffaili kentälle uskoen ottelusarjan olevan jo pelattu. 5-0 ottelun vieneet kilpipaidat saivat tästä ottelusta ilmaista lisäuskoa ja energiaa tämän päivän peliin. Ässät jakoivat varsinkin ylivoimaonnistumisia Kalpalle, joka ei ollut onnistunut vielä koko sarjassa ylivoimamaalin teossa. Koko ottelun symbolina kentällä pyöri Ässien junioritähti Joel Armia, joka polviliu’un lomassa ehti ottaa kolme typerää jäähyä, mistä kahdesta iski savolaiset maalin.

Tänään Porissa täytyy olla aivan eri meininki tai Ässät tippuu tästä sarjasta. Jos taas homma kääntyy, oli nuorelle ryhmälle vain hyvä ottaa selkäsauna tähän vaiheeseen. Joskus kasvatuksessa on vielä nykypäivänäkin hyvä käyttää vanhaa kunnon turpaanveto -metodia. Pahimmassa skenaariossa Ässille jää surffivaihe päälle tai ensimmäinen tappio lyö paniikkinappulan pohjaan. Luottaisin kuitenkin Porin johtavien pelaajien Ville Uusitalon sekä Veli-Matti Savinaisen pitävän Ässät pinnalla.Päävalmentaja Karri Kivi ei ole vielä osoittanut kenellekään pudotuspelivalmiuttaan, nyt olisi hieno paikka antaa ensimmäinen merkki voittavasta valmentajasta.

Kalpalla on nyt mentaalinen etu vahvimmillaan. Kaikki paineet on yllättäen Ässillä ja maanantaisista onnistumista on revitty reppu täyteen itseluottamusta. Nyt kun Sami Kapanenkin suostuttiin vihdoin tiputtamaan alempiin ketjuihin, pelasi Sakari Salminen aivan toisella tasolla kun ei ollut Kapasen tuomaa taakkaa kannettavanaan. Antti Kerälä ja nuori Artturi Lehkonen pysyivät sen sijaan loistavasti Salmisen pelinopeuden sekä aivoitusten mukana.

Maalivahtien puolella on jännittävä ilta tiedossa. Mikko Koskisella on neljä tyydyttävää suoritusta alla, mutta kun toissa päivänä tyydyttäväkin riitti nollapeliin, on kolmenmetrin Koskisellailmassa parantamisvaara. Sen sijaan Ässien Antti Raanta joutui maanantaina päästämään viisi kiekkoa taakseen.. Päävalmentaja Kiveltä olisi ainoa oikea vaihtoehto ollut päästää Raanta heti pois kentältä, kun oli selvää että neljä viidestä kenttäpelaajasta on aivan pihalla. Nyt Raanta joutui todellisen nöyryytyksen alaiseksi ja tänään saattaa ottelun alussa olla runkosarjan paras pelaajakin haavoittuneempi.

Ottelun sarjassa ei ole hirveästi maaleja nähty, enkä usko että niitä nähdään tänäänkään. Sen sijaan uskon että tänään Porissa pelaa vihainen patalauma. Siellä huutaa Isometsän playoff-yleisö, siellä ajetaan syvälle vastustajan päätyyn, siellä taklataan ja siellä ei anneta tippaakaan periksi. Totta kai Ässiin tulee suhtautua pienellä varauksella maanantaisen jälkeen, mutta oikeasti. Oikeasti – Kalpa on niin paljon pehmeämpi ja huonommin liikkuva ryhmä, että ei Ässät tätä voi enää munia. Uskotaan että Savinainen on vetänyt Armiaa jo paluumatkalla päähän, Raanta nauraa edelliselle pelille eikä päästä tänään mitään tai ketään lähellekään maaliaan ja porilaisyleisö sekä Ässien taklaukset saavat Kalpan heiveröisten puolustajien jalat tutisemaan. Rahat Ässille:

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

ÄSSÄT

 X

KALPA

1X2 

1,93 Betsson

4,05 Betsafe

3,60 Bet365*/Nordicbet/Sportingbet

Handicap Ässät -1

2,65 Unibet

6,00 Unibet

1,91 Sportingbet

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,95 Betsson

Under 5,5: 1,40 Bet-at-home

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Ässät 1,93 Betsson