Jos Ilmalassa nähtiin lauantaina great robbery ja Äijänsuolla maanantaina the big steal – niin tänään on Lukolla mahdollisuus saada aikaan todellinen BIG BANG!

Alustavasti Jokereilla piti olla ylivoimainen puolustus tähän sarjaan. Teemu Eronen ja Ossi Väänänen ovat kuitenkin ainoat jotka selviävät puhtain paperein pudotuspeleistä. Markus Nordlund toimii keulakuvana tehomerkinnöin 0+0, -4. Maalivahtipelin piti olla jonkun mielestä kunnossa. Eero Kilpeläinen ei saa tällä hetkellä mitään kiinni, mutta niin vain on tänäänkin mies tolppien välissä, vaikka Frans Tuohimaa pelasi Raumalla nollat kun vaihdettiin 2-1 tilanteessa maalille. Hyökkäyksen piti olla yhtä juhlaa Lukon repaleista puolustusta vastaan. Ainoa kenttä joka selviää puhtain paperein tästä, on Jarkko Ruutu-Riku Hahl-Jani Rita. Kaikki muut, ja varsinkin Ilari Filppulan vitja, ovat aivan yössä. Tänään ei nähdä jäällä myöskään Steve Mosesta vaan kokoonpanoon on ilmestynyt todellinen jokerikortti Ben Eaves. Jokerit omaa vieläkin järkyttävän potentiaalin, mutta järkyttävät ovat paineetkin.

Lukko löysi maanantaina uusia ratkaisijoita kun Justin Azevedo piti välipäivää pisteiden teosta. Jerry Ahtolan ja Teemu Nurmen maalit lipsahtivat molemmat toisessa erässä helposti Kilpeläisen selän taakse.  Avauserässä Kilpeläisen pelasti tolpat, toisessa saldona oli kaksi torjuntaa kaksi päästettyä maalia ja kolmannessa pelasi Tuohimaa. Toinen ratkaisija pysyi Lukolla sen sijaan ennallaan; Petri Vehanen oli maaginen. Jos joku runkosarjan jälkeen epäili Vehasen nykykuntoa, ei epäile enää. Ainut selän taakse uponnut kiekko meni ehkä jopa helpostikin, mutta mies osoitti jälleen henkisen vahvuutensa ottamalla tämän jälkeen helpot ja mahdottomatkin laukaukset kiinni.

Ottelun kuva on äärimmäisen vaikeasti ennakoitavissa. Maaleja saattaa tulla Kilpeläisen, Ruudun pimahtamisen tai suurien jäähymäärien puolesta reilustikin. Mutta todennäköisempää on pienimaalisuus, ainakin Lukko nojaa vahvasti puolustuspeliinsä. Lukko on tällä hetkellä stabiilimpi kokonaisuus, jolla on valtava itseluottamus ja energiamäärä selkänsä takana. Lukolla on jäätävä maalivahti. Lukolla on vanha pudotuspelikettu Risto Dufva, joka tietää miten nämä pelit voitetaan.Jokereilla sen sijaan on täysin itseluottamuksensa menettänyt maalivahti, järkyttävien paineiden alla operoiva keltanokkavalmennus ja miljoonajoukkue joka ei uskalla pelata. Ei uskalla tehdä maalia, vaan ratkaisijan roolia siirrellään ottelusta toiseen. Lukon Azevedo ei malta olla kahta playoff peliä putkeen pisteittä, joten Lukko tekee varmasti ainakin yhden.

Kun tähän lisää Expektin  moneylinetarjouksen 3,55 niin Ka-bow ja BIGBANG - Gimme money, Lukko!

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JOKERIT

 X

LUKKO

1X2 

1,57 Nordicbet

4,65 Betsson/ComeOn

5,25 Bet365*

Moneyline

1,30 Betsson/Betsafe/Nordicbet

 

3,55 Expekt

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,60 Betsson/Sportingbet

Under 5,5: 1,50 Expekt

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Moneyline Lukko 3,55 Expekt