Mitä tekee seinää vasten ajettu Selin?

JYP kävi naaraamassa Hämeenlinnasta todella tärkeän jatkoerävoiton ja pelaa tänään kotikentällään pääsystä välieriin. Ottelun jälkeen keskustelua herätti valmentajien käsirysy paljon enemmän kuin pelilliset asiat. Harmi sinänsä, että tällainen episodi saatiin tähän vaiheeseen kun kerrankin olisi ollut kahden tasaväkisen (ei kuitenkaan tylsän?) joukkueen mittelöstä vaikka mitä esille nostettavaa.. Hetkinen. Olikos se sekään sattumaan, ettei vain Ari-Pekka Selin olisi tarkoituksella vienyt huomiota ihan kokonaan toisaalle?

JYP sai raapaistua kultaakin arvokkaamman vierasvoiton maanantaina. Kotona traktoriryhmä iskee aina tasaisen tappavasti ja nyt Kerho joutuu voittamaan jatkoon halutakseen hurrikaaniryhmän Hippoksella kahdesti. Tilannetta voisi pessimistisempi kutsua jo epätoivoiseksi. Kerholla ei ole kokeneita voittamaan tottuneita pelaajia, heillä on selvästi huonompi materiaali, heikompi maalivahti… Kun JYP on vielä kokenut pudotuspeliryhmä, eikä lankea enää junnumaiseen höntyilyyn katkaisupelissä, niin missä on Kerhon mahdollisuudet?

Selin alkoi pelata lehdistötilaisuudessa omaa peliään. Täysin ottamatta kantaa tapahtuneisiin, Selinin tapa tuoda asia esille oli lähes provokatiivisuuden huippu. Martyyrin elkein mies sivuutti koko ottelun ja toi pukukoppikäytävän tapahtumat valokeilaan. Hämmentääkseen vastustajaa, tuomareita, liigajohtoa? Vai hämmentääkseen omia pelaajia? Ettei kenellekään tule mieleen; voe ei- me ollaan hävitty tää peli. Kerho on ajettu seinää vasten. En, kaikella kunnioituksella, luota kerhon pelaajiin tulevassa ottelussa, mutta Selinin ryhmillä on aina oma ominaispiirteensä taistella viimeiseen hengenvetoon täydellä antaumuksella. Selinit ei häviä ikinä paljon, ne ei ikinä luovuta, ne nousee vielä kuolleistakin kerran ihan vain sanomaan että elossa ollaan, kunnes sitten kaatuvat.

Katkaisupelit ovat aina vaikeita, mutta JYP on ollut näissä paikoissa ennenkin. Jyväskyläläisiä ei välieriin pääsy jännitä tuon taivaallista kun ainoa tavoite on mestaruus. Tämä on vain välietappi mikä tulee hoitaa nyt alta pois. JYP on hävinnyt viimeksi pudotuspeliottelun kotonaan 15.4.2011 pronssiottelussa Rauman Lukolle. Tältä pohjalta rahat menee tänään hurrikaaneille, vaikka Selinin ryhmä tuleekin jättämään kaiken Hippoksen jäälle ja tekemään toivottavasti ottelusta ikimuistoisen taistelun. Tarjolla olevat kertoimet ovat laskeneet päivän mittaan, joten ylikertoimia ei kyllä heru. Pikkupeli kuitenkin: 1,72 Bet365*/Betsson/Nordicbet/Unibet.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JYP

 X

HPK

1X2 

1,72 Bet365*/Betsson/Nordicbet/Unibet.

4,20 Bet-at-home

4,25 Bet365*/Betsson

Handicap JYP -1

2,35 Unibet

6,10 Betsson

2,05 Sportingbet/Unibet

Over/Under 5,5

Over 4,5: 1,96 ComeOn

Under 4,5: 1,90 Bet365*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: JYP 1,72 Bet365*/Betsson/Nordicbet/Unibet