Joko kirves naksauttaa kissapedoilta niskat poikki?

Tappara ei onnistunut klassisessa katkaisuottelussaan IFK:n kotihallissa vaan ratkaisu siirtyi tälle päivälle. 3-2 tappio syntyi tiukan ja tulisen taiston jälkeen. Ottelun laukaukset menivät kotijoukkueelle niukasti 30-29, ja molemmat joukkueet kävivät vuoroin ottelun johdossa. Tappara sai vielä lopussakin hurjan rynnistyksen aikaiseksi mutta petolauma kesti kuin kestikin ja ylsi voittoon. Helsingissä petolauman sankariksi nousi kyllä aivan oikea mies. Punaisen meren huutaessa kukaan muu ei olisi ansainnut maalia niin paljon seuraikoni Kimmo Kuhta. Muutenkin Kuhta on ollut äärimmäisen vahva näissä pudotuspeleissä runkosarjansa tasoon nähden. Tänään IFK-ikoni jatkaa taisteluaan kolmoskentässä mihin Raimo Summasen ketjuruletin myötä nostetaan sentteriksi Iiro Pakarinen. Tappara jatkaa edelleen samoilla koostumuksilla kuin edellisetkin ottelut.

Molempien maalilla nähdään edelleen kuumat maalivahdit. Joni Ortiolle tuli yksi huono peli väliin, mutta nyt mies on taas varmasti iskussa. Myös Juha Metsolan ollessa huippuvireessä, voisi maalimäärän ennakoida pieneksi. Kuitenkin otteluiden jäähymäärät ovat olleet kohtuullisella tasolla ja kun ottaa huomioon edelleenkin ilmassa olevan IFK:n ratkeamisvaaran saattaa peli kääntyä vielä runsasmaaliseksi. Edellisen ottelun lopulla haettiin jo asetelmia tansseihin, joista kaikki selvisivät kuitenkin pelikielloitta tälle päivälle. Sen sijaan helsinkiläisten laitahyökkääjä Siim Liivikin kausi saattoi jo päättyä, miehen saatua yhden ottelun pelikiellon rasistisesta kommentista.

IFK:lla ei edelleenkään ole paineita ja miehistö sai varmasti energiaa sekä itseluottamusta maanantain voitosta. Tappara on kuitenkin vain liian paljon parempi. IFK ei pysty haastamaan Tapparaa riittävän hyvin tasakentällisin ja kun ylivoimapeli on yhtä tervanjuontia, on vaikea nähdä miten punanutut tästä selviäisivät. Paremman materiaalin, kotiedun, maalivahdin ja pelikurin Tappara kelpaa peleihin 1,67 Unibet. Osuvampaa suosikin kotivoittoa maukkaampi kohde on kuitenkin yli 5,5 maalista tarjottu 2,70 Sportingbet.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

TAPPARA

 X

HIFK

1X2 

1,67 Unibet

4,46 ComeOn

4,75 Bet365*

Handicap Tappara -1

2,25 Unibet

 6,15 Betsson

2,17 Betsson

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,70 Sportingbet

Under 5,5: 1,50 Betsson

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Tappara 1,67 Unibet ja Over 5,5: 2,70 Sportingbet