Tiistain SM-liigakierros pitää sisällään viisi ottelua. Yksi kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista käydään Helsingin jäähallissa, kun kahden ottelun tappioputkessa oleva HIFK saa vieraaksi hallitsevan mestarin, JYPin.

HIFK - JYP

Sarjataulukon yhdeksänneksi jämähtänyt Helsingin IFK hakee kahden tappiollisen ottelun jälkeen paluuta voittokantaan JYPin kustannuksella. Edellisessä kotiottelussa HIFK hävisi Porin Ässille 1-4 ja sen jälkeen tuli 2-3 tappio Hämeenlinnassa jatkoajan jälkeen. HIFK on ollut tämän kauden viidenneksi paras kotijoukkue - yhdeksästä kotipelistä on kasassa viisi voittoa ja neljä tappiota maalierolla 35:26.

Nordenskiöldinkadulle vieraaksi saapuva JYP on ollut alkukaudella sarjan paras vierasjoukkue. Yhdeksästä matkapelistä jyväskyläläiset ovat voittaneet peräti seitsemän ja hävinneet vain kahdesti maalierolla 23:13. JYP pelaa vieraskaukalossa erittäin tiivistä puolustuspeliä ja iskee kovalla prosentilla vastaiskuista ja ylivoimista. JYPiltä puuttuu ottelusta HIFK-kasvatti Max Wärn sekä puolustaja Mikko Kalteva.

Arvio: Tasainen ja vähämaalinen ottelu. 1-2.

Pelivihje: Alle 4,5 maalia 2,05 NordicBet*

Ilves - HPK

Hämeen herruudesta otellaan tiistaina Tampereella, kun Ilves isännöi HPK:ta Hakametsässä. Ilveksen viimeaikaiset otteet eivät ole antaneet aihetta riemuun, sillä kahdeksasta edellisestä ottelusta joukkue on voittanut vain kertaalleen ja raapinut yhden tasapelipisteen. Edellisessä ottelussa Jokerit nollasi tupsukorvat Hartwall Areenalla lukemin 2-0. Ilveksen sairastuvalla on ollut viime aikoina ruuhkaa ja tästäkin ottelusta kotijoukkueelta puuttuvat Miika Wiikman, Arto Tukio, Kai Kantola, Masi Marjamäki, Martti Järventie ja Teemu Kesä.

Vierailija HPK on pelannut pirteän alkukauden ja Tampereen reissulle joukkue lähtee neljän ottelun voittoputkessa. Viime aikoina Kerhon paremmuuden ovat saaneet todistaa HIFK, Tappara, KalPa ja JYP. Kuudesta edellisestä ottelusta HPK on voittanut peräti viisi ja joukkue löytyy kuntopuntarin kakkospaikalta Jokereiden jälkeen. HPK on yksi harvoista seuroista, jonka sairastuvalla ei ole ruuhkaa. Kerhon ainut poissaolija tästä kamppailusta on Juha Alen. HPK on sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue ja heikon alkukauden pelannut Ilves lähtee kotiotteluunsa altavastaajana.

Arvio: Pisteet matkaavat Hämeenlinnaan. 2-4.

Pelivihje: HPK 2,30 Expekt

KalPa - SaiPa

Kolmen ottelun tappioputkensa lauantaina Porin Ässien kustannuksella katkaissut Kuopion KalPa hakee voitokkaalle pelille jatkoa SaiPan kustannuksella. Joukkueet kohtasivat pari viikkoa sitten nk. back to back otteluissa. Tuolloin molemmat ottelut päädyttiin ratkaisemaan jatkoajalla ja kotijoukkueet vetivät pidemmän korren molempina iltoina. KalPalta puuttuu kokoonpanosta varmuudella Jukka Voutilainen.

Vierailija SaiPa operoi liigassa varsin rajallisella materiaalilla, mutta lappeelaiset eivät ole tuijotelleet alkukaudella nimilistoja, vaan napsineet hienoja voittoja. Edellisessä ottelussa joukkue kaatoi Kisapuistossa Lahden Pelicansin runsasmaalisen ottelun jälkeen 6-4. Kuudesta edellisestä ottelusta SaiPa on voittanut peräti viisi ja joukkue löytyy täysin ansaitusti kuntopuntarin jaetulta kakkossijalta. SaiPa on kärsinyt muutamista loukkaantumisista ja tästäkin ottelusta vierailta puuttuu Cory Emmerton, Mark Lee ja Jaakko Rissanen.

Arvio: Vierailla on oiva yllätyssauma. 2-4.

Pelivihje: SaiPa 4,75 William Hill

Lukko - Tappara

Vahvassa nosteessa viime aikoina olleet raumalaiset hakevat Kärppätappion jälkeen oikaisua kurssilleen Tampereen Tapparan kustannuksella. Lukon alkukausi meni täysin penkin alle, mutta viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntari on jo parempaa luettavaa, sillä kymmenen edellisen pelin saldo on 16 pistettä. Lukko on ollut viime aikoina vahva kotijoukkue ja viidestä edellisestä kotipelistä joukkue on voittanut neljä. Ainut kotitappio viime viikoilta tuli kovavireiselle JYPille. Kotijoukkueelta sivussa ovat hyökkääjät Petri Koskinen, Jussi Pesonen sekä Kimmo Koskenkorva.

Vierailija Tappara pelasi mukiinmenevän alkukauden, mutta viime aikoina pisteet ovat olleet tiukassa. Lauantaina joukkue haki Jyväskylästä JYPin vieraana kaksi pistettä rl-kilpailun jälkeen, mutta sitä ennen joukkue hävisi neljä ottelua putkeen varsinaisella peliajalla. Voitto JYPistä teki varmasti hyvää kirvesrintojen itseluottamukselle ja kotijoukkue Lukko saa kovan haasteen porkkanapöksyiltä. Vierasjoukkueen sairastupaa miehittävät Niclas Lucenius sekä Jan-Mikael Järvinen.

Arvio: Lukko lähtee kotiotteluunsa suosikkina. 4-2.

Pelivihje: Lukko -1,5 2,78 ComeOn!

 

Pelicans - TPS

Materiaaliinsa nähden alkukaudella rajusti alakanttiin suorittanut Lahden Pelicans hakee kolmen ottelun tappioputkelleen päätöstä Turun Palloseuran isäntänä. Pelicansin otteet ovat ailahdelleet tällä kaudella rajusti, eikä NHL-apu Antti Niemen tulo lahtelaisten maalille ole saanut pussinokkien puolustusta rauhoitettua. Pelicansilla on alla tappiot HIFK:lle, Kärpille ja SaiPalle. Joukkue lähtee TPS-otteluun ilman Jonas Junlandia, Oskari Korpikaria, Vili Sopasta ja Joni Isomäkeä.

Vierailija TPS on vahvistunut kauden mittaan nimekkäillä pelaajilla ja myös kaukalon puolella pitää alkaa tapahtua, mikäli Turussa meinataan pelata pudotuspelejä ensi keväänä. TPS on jämähtänyt sarjan toiseksi viimeiselle sijalle ja 17 pelattua ottelua ovat tuoneet vaivaiset 16 pistettä alkukauden aikana. TPS lähtee Lahteen voitto allaan, kun Mikko Koivun jatkoaikaosuma Bluesia vastaan piti kaksi pistettä Turussa. TPS:ltä puuttuu kokoonpanosta Markus Pamroth ja Timo Salo.

Arvio: TPS on yllätysvalmis surkeavireisen Pelicansin vieraana. 3-5.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 2,06 Betsson