Joko Mikkelissä keskitytään kesälomaan?

Mikkelin Jukurit päätyi selkä seinää vasten häviämällä kolmannen osaottelun jatkoerän jälkeen 2-1. Nyt Ilves voi pelata aika vapautuneesti sarjapaikastaan 3-0 johdossa, enkä usko mikkeliläisiltä löytyvän enää suurinta paloa otteluun katkeran tappion jälkeen. Kotiyleisö antaa pienen edun Jukureille tänäänkin, mutta kyllähän tämä sarja todellisuudessa on jo taputeltu. Molemmilla on pitkä raskas sarja otteluita takana, eikä olisi ihme vaikka myös kotijoukkueen riveissä alettaisiin toivoa kesäloman alkamista. Kaaosmaisen kauden pelannut Ilves on kuin onkin selviämässä kaudesta kuivin jaloin pelastamalla sentään liigapaikkansa. Vaikka keltavihreiden otteita on haukuttu pelaajatasolta seuran johtoon asti läpi kauden, niin olisihan se vaikea kuvitella SM-liigan alkavan ilman 79 kautta pääsarjatasolla pelannutta klassikkoseuraa. 

Ottelusarja on ollut varsin vähämaalinen surullisten ylivoimien sekä kuumien maalivahtien johdosta. Ilveksen Ville Kolppanen on ollut itse varmuus tolppien välissä, eikä kollega Anders Bernard kalpene rinnalla hitustakaan. Näissä katkaisuotteluissa on aina ratkeamisvaara, mutta kyllä tänäänkin on luvassa ennemmin vähä- kuin runsasmaalinen koitos.

Ilves vei edellisen ottelun laukaukset 39-28 ja on ollut läpi sarjan hitusen hallitsevampi osapuoli. Tamperelaisista parasta osaamista on osoittanut viime ottelussa joukkueiden molemmista maaleista vastannut kakkoskentällinen Tommi Välimaa-Lassi Kokkala-Michael Keränen. Ketju on osoittanut kylmää pelipäätä henkisesti raskaissa karsinnoissa ja jalka on liikkunut hyvin vielä keväänkin porteilla.

Ottelun ratkaisu pohjautuu pitkälti avausmaaliin. Jos Jukurit saa alussa maalihanat auki, saattaa ottelun voitto kiinnostaa kotiyleisön tukemana loppuun saakka. Toisaalta taas jos tupsukorvat menevät maalinkin johtoon, on Jukureilla suuri vaara nostaa selkä pystyyn ja aloittaa jääkiekottomien pääsiäismenojen suunnittelu.

Kerroinvertailussa tarjoukset Ilveksen menestyksistä ovat pysyneet lähes edellisen Mikkelissä pelatun ottelun tasolla. Tähän otteluun näen kuitenkin, lähinnä mentaalipuolen johdosta, Ilvekselle roimasti suuremmat voitonmahdollisuudet kuin aiempiin. Uskotaan, että mikkeliläisten ajatukset ovat jo kesälomalla ja nostetaan Ipan suora voitto 2,10 Bet365* peleihin.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JUKURIT

 X

ILVES

1X2 

3,10 Betsson

4,20 Sportingbet

2,10 Bet365*

Handicap Ilves -1

1,75 Betsson

7,40 Nordicbet

2,90 Unibet

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,60 Unibet

Under 5,5: 1,50 Bet-at-home/Bet365*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Ilves 2,10 Bet365*