Miten hallitseva mestari selviää Isomäen playoff-huumasta?

YÄssät kaatoi hallitsevan mestarin Jyväskylässä aina toiseen jatkoerään asti venyneessä kamppailussa 3-4. Porilaiset veivät ottelun laukaukset 62-44 ja vain JYPin maalivahti Tuomas Tarkki voidaan päästää hurrikaaniryhmän puolustusosastolta puhtain paperein. Ottelun hallinta vaihteli läpi 60 minuuttisen puolelta toiselle. Vauhdikas, aktiivinen peli oli varsin viihdyttävää katsottavaa aina jatkoeriin asti. Sitten JYP lopetti pelaamisen. Ässät halusi voittoa enemmän ja sai selvästi aktiivisemmalla otteellaan käännettyä tärkeän kotiedun puolelleen.

JYPin kakkoskentällinen oli selvissä vaikeuksissa Porin ykköskenttää vastaan. Vaihto-oikeuden siirtyessä Porilaisille en usko tähän asiaan tulevan muutosta myöskään tänään. Miika Lahden johtaman viisikon jalka jäi selvästi Veli-Matti Savinaisen kentällisen tasosta. Toisaalta myös jyväskyläläisten ykköskenttä Eric Perrinin johdolla oli oivalla pelipäällä ensimmäiset 60 minuuttia, vaikkakin ylivoimapeli on edelleen murheenkryyni runkosarjan parhaalle YV-joukkueelle. Nyt on mielenkiintoista nähdä minkä ketjun Karri Kivi iskee Perrineitä vastaan. Alemmista kentällisistä löytyy myös huippuiskuisia miehiä molemmilta joukkueilta. Tänään kannattaa viimeistään kaikkien iskeä silmä kotijoukkueen Daniel Brodiniin sekä vieraiden Jonne Virtaseen.

Savinainen sai iskun kasvoihin edellisen ottelun puolivälissä mutta palasi jo samassa erässä kaukaloon pari hammasta köyhempänä. Muuten vammoitta säilyttiin ja joukkueet jatkanevat samoissa kokoonpanoissa, ellei JYP sitten saa Olli Malmivaaraa mukaan. Tällöin kokoonpanosta putoaisi luultavasti haparoivia otteita läpi pudotuspelit esittäneistä puolustajista Jyrki Välivaara tai Johann Auvitu. Kristian Näkyvä on myös useammin kuin harvoin enemmän haitaksi kuin hyödyksi omalle joukkueelle kiekollisella pelillään, mutta hänen pudottamiseensa kokoonpanosta en sentään usko. 

Edellinen ottelu oli ennakkoasetelmiin nähden yllättävän avoin, enkä näe syytä miksei sama jatkuisi Isometsässä. Ässien vahva paine saa koko ajan kokeneen JYP-puolustuksen tekemään virheitä, joka ajaa porilaiset maalipaikkoihin. Toisaalta patalauman vahva ylöspäin pelaaminen nostaa tilaa myös JYPille iskeä. Molemmat maalivahdit pitänevät lukemat kuitenkin siedettävällä tasolla, ellei todellista jäähyjuhlaa päästä todistamaan.

Marathon-ottelun vieminen tuo varmasti lisävirtaa porilaisjoukkueelle. Vahvan kotiedun myötä, täynnä puhtia puhkuvat Porilaiset luultavasti jyräävät kokeneet jyväskyläläiset maan rakoon. Ässät oli jo Hippoksella ajoittain selvästi vahvempi osapuoli, Ässillä on enemmän nälkää, enemmän paloa ja kaikki viitteet ovat hullujen porilaisten puolella. Tämän saman asian nyt vain on ikävä kyllä huomannut kansainväliset betsaritkin.

Koska allekirjoittaneella on tänään taas se päivä kun kaikki napit eivät katso samaan suuntaan, hän ei suostu kapinallisena toisinajattelijana mainstreamin vietäväksi vaan pelaa aivan omat vetonsa. Kaiken ollessa jotain tapahtumaa vastaan, se yleensä tapahtuu. Ässien kertoimien laskettua pelaamattomiksi, täältä tuutataankin aivan puun takaa rahat JYPille kertoimella 3,40 Betsson/Betsafe. Tuohon vetoon nappaat parin Real Madrid-Galatasaray ennakosta ja voilá – viikonloppu on pelastettu!

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

ÄSSÄT

 X

JYP

1X2 

2,05 Nordicbet

4,00 Bet-at-home/Bet365*/Betsson/Betsafe/Expekt/Sportingbet

3,40 Betsson/Betsafe

Handicap Ässät -1

2,85 Sportingbet

6,25 Unibet

1,80 Unibet

Over/Under 5,5

Over 5,5:

Under 5,5:

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: JYP 3,40 Betsson/Betsafe