Jatkuuko Lukon uskomaton tarina Äijänsuolla vai iskeekö Kirves?

Tappara vei kotonaan ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan tiukan taiston jälkeen nopealla jatkoerämaalilla 3-2. Kirvesrinnoista vahvimmalla pelipäällä oli kokenut Tuukka Mäntylä, jonka alustuksesta syntyi kaikki kotijoukkueen maalit. Ottelun kuva oli odotetun nihkeä ja molemmille maalivahdeille syntyi varsin vähän torjuntatehtäviä Tapparan vietyä laukaukset 29-18. Juha Metsola osoitti harvoissa paikoissa arvonsa nappaamalla muutaman tärkeän kopin Justin Azevedon jaettua huippupaikkoja ketjukavereilleen.

Jukka Rautakorpi joutui pakon edessä sekoittamaan kentällisensä edelliseen otteluun Alexander Barkov Jr:n sekä Chris Connollyn loukkaannuttua viimeisessä HIFK-ottelussa. Kuumassa pudotuspelivireessä ollut kolmoskenttäkin laitettiin samassa ruletissa uuteen uskoon. Connolly-Barkov tasoisen tandemin menettäminen tuntuisi jokaisen joukkueen rosterissa, eikä tämä voi olla vaikuttamatta Tapparankaan tuleviin tehoihin. Tamperelaisten puolustus on toisaalta huippukunnossa ja jokainen viisikko kunnioittaa joukkueen pelitapaa ja Rautakorven auktoriteettia. Työteliäs ryhmä tekee harvoin virheitä ja ottaa näin myös vähän turhia jäähyjä. Kun myös Lukon menestys perustuu pelikuriin ja molemmat joukkueet pelaavat hienoa alivoimaa, on huippuvahtien isännöimän ottelun maaliodotusarvo taas varsin alhaalla.

Kaiken järjen mukaan Raumalla pitäisi olla syntymässä pienimuotoinen buumi ja kyllä Lukko nauttii muutenkin reilummasta kotiedusta Äijänsuolla kuin Tappara Hakametsässä. Lukko lähtenee Raumalla otteluun aktiivisemmalla pelillä ja varsinkin vaihto-oikeus luo lisää pelivaraa huonommalla materiaalilla operoivalle Risto Dufvalle. Tappara painaa peliä laajemmalla rintamalla raumalaisten päätyyn, mutta Lukon kaltaista superkuumaa ykköskenttää tai keihäänkärkeä tamperelaisilta ei löydy. Pudotuspelien piste-ennätystä jahtaava Azevedo voi vieläkin yksin omalla panoksellaan kääntää otteluita Lukolle.

Pudotuspeleissä ottelutahti on tunnetusti tiukkaa. Kun Lukko veti alle vielä kolme peliä tiukkoja säälipleijareita, materiaali on kapeahko ja vatsatautiepidemiat sekä pikkuvaivat painavat taustalla, saattaa jossain vaiheessa iskeä väsymyskin. Tapparalla sen sijaan riittää Rautakorven ostosvimman johdosta pelaajia vielä, vaikka kaksi tärkeää tekijää kärjestä putosikin pois.

Lukon väsymystä kompensoi kotietu sekä mentaalinen flow-tila. Joukkueella on ollut koko pudotuspelien ajan omituinen tapa kääntää ottelut ja ottelusarjat aina vain itselleen. En ylläty enää mistään tämän joukkueen teosta. Ensin laitetaan lauluun miljoonakärpät vierasottelun jatkoerässä ja sitten miljoonajokerit viidellä puolustajalla kotiareenalla. Petri Vehanen on kirjaimellisesti seissyt välillään päällään maalissa, välillä ollut jo pois maaliltansakin mutta aina vain kopannut jotenkin kiekot.

FLOW jatkukoon – rahat Lukolle! Paras tämän hetkinen tarjous on 2,70 Nordicbet*

 

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

LUKKO

 X

TAPPARA

1X2 

2,70 Nordicbet*

3,90 Bet365*/Betsson*/Expekt*/Nordicbet*

2,40 Bet365*/Sportingbet/Unibet*

Handicap Lukko-1

3,95 Nordicbet*

6,80 Nordicbet*

1,48 Unibet*

Over/Under 4,5

Over 4,5: 1,95 Bet365*

Under 4,5: 1,90 Expekt*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Lukko 2,70 Nordicbet*