Hakkaako keltainen vyöry málagalaiset maanrakoon Andalusian laskeutuvan auringon alla?

Tänään jatketaan Mestarien liigan puolivälieriä. Espanjalaisseura Málaga CF saa kotoiselle La Rosaleda areenalleen vastaansa hallitsevan saksanmestarin Borussia Dortmundin. Málaga eteni edellisestä otteluparista jatkoon kaatamalla portugalilaisen FC Porton kotikentän 2-0 voitollaan yhteismaalein 2-1. Saksalaiset taasen kaatoivat ukrainalaisen Shakhtarin yhteismaalein 5-2.

Rahavaikeuksista pikkuhiljaa selviytyvä espanjalaisjoukkue on pelannut olosuhteisiin nähden upean kauden Euroopan kentillä. Taustojen ongelmista ja koko seuran myynti- ja jopa konkurssiuhan keskellä, seura eteni ensin karsinnoista lohkovaiheeseen, lohkosta jatkoon ja kaatoi vielä Portonkin. Puolivälieräpaikka on jo itsessään loistava saavutus Andalusialaisille. Kausi Primera Divisiónissa on luonnollisesti kärsinyt europelin aiheuttamista otteluruuhkista. Tälläkin kaudella Málaga on kuitenkin vain pisteen päässä Mestarien liigan karsintaa oikeuttavasta neljännestä sijasta ja taistelee tiukasti ensi vuoden paikasta.

Ruhrin saastekolmiosta vierailijaksi saapuva Dortmund sen sijaan on jäänyt jo 20 pisteen päähän Bundesliigaa johtavasta Bayern Münchenista. Dortmund ei ole pystynyt samanlaiseen lentoon kotimaallaan kuin aikaisempina kahtena vuonna, jolloin keltaiset veivät mestaruudet. Tänä vuonna Dortmundissa onkin laitettu aikaisessa vaiheessa kaikki panostus Mestarien liigaan sarjamestaruuden jo karattua. Varsinkin kun pahin kilpailija Schalke on jo 10 pisteen päässä, eikä näin uhkaa ensi kauden Mestarien liigapaikan menettämisestä tulisi olla.

Dortmund on pelannut viime ottelunsa hurjalla yli 3,5 maalin keskiarvolla. Jürgen Kloppin suojattien peli perustuukin aktiiviseen peliin, jossa molemmilta laidoilta noustaan puolustajia myöten maalintekoon. Tänäänkin uskon taktiikan olevan selvä; tärkeää vierasmaalia lähdetään jahtaamaan alusta asti. Málaga häviää materiaalipuolella selvästi ja joutunee vieraissakin asettumaan puolustusasemiin ja luottamaan vastahyökkäyksiin. Jatkoon selviytyäkseen ei chileläisvalmentaja Manuel Pellegrinin ryhmitys saa missään nimessä päästää vierasmaalia, joten Malagalta nähtäneen passiivisempaa peliä. Ottelun maaliodotusarvo ratkeaa siihen kuinka nopeasti, vieraissakin niukka suosikki, Dortmund saa Malagan puolustuksen hajalle. Ehkä jopa maaliton tasapeli kelpaa kotijoukkueelle, kun taas vieraiden vähimmäistavoite on saada tauluun 1-1 tulos. Jos Malaga joutuu avaamaan peliään hyökkäyssuuntaan, iskee Dortmundin nopea keskikenttä armottomasti vastaiskuista lisämaaleja.

Molemmat joukkueet pelasivat lauantaina ottelut kotimaan kamarilla. Malagalla ei kuitenkaan ole ollut varaa pahemmin pelaajistoaan kierrättää materiaalin kapeuden sekä tärkeiden sarjapelien johdosta. Andalusialaisesta kotiyleisön pauhusta huolimatta saksalaiset ovat vieraissakin suosikki. Pieni kysymysmerkki leijuu ilmassa Dortmundin Marcel Schmelzerin ja Jakub Blaszczykowskin pelikunnon yllä. Dortmundille kelpaa vieraista maalin saatuaan tasapelikin, joten nostetaan vierasvoiton sijasta overvedot tapetille. Paras tarjous on yli 2,5 maalin kerroin 1,99 ComeOn.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

MÁLAGA

 X

DORTMUND

1X2 

3,60 Betsson/Betsafe

  3,40 Betsafe/Betsson/Bet365*/Unibet

2,30 Bet365*

Over/Under 3,5

Over 3,5: 3,45 Unibet

Under 3,5: 1,35 Expekt

 

Over/Under 2,5

Over 2,5: 1,99 ComeOn

Under 2,5: 1,85 ComeOn/Sportingbet/Expekt/Bet365*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Over 2,5: 1,99 ComeOn