JYP-kapteeni Eric Perrin vaati jyväskyläläisyleisöä joukkueen tueksi tämän illan otteluun. Syttyykö Hippos tänään vai jatkuuko porilaisten marssi?

Porin Ässät on vahvasti matkalla finaaleihin ryöstämällä ensin vahvan kotiedun Hippokselta ja taistelemalla myös Isomäessä 2-0 voiton. Porilaisten vahvuus ei ole ollut yllätys, mutta JYPin jopa heikot esitykset sen sijaan ovat. Ässien pakisto on selviytynyt selvästi kilpakumppaneita vahvemmin molemmissa otteluissa. Molempien pelien perustuessa syvälle vastustajan päätyyn lyötävään paineeseen on patanuttujen puolustajat päässeet avaamaan nopeasti peliä paineen alla, kun taas traktoriryhmä on jäänyt liian usein jyrän alle. Hurrikaaniryhmä ei ole näin saanut hyödynnettyä nopeaa suunnanmuutos peliään.

Otteluissa on nähty yllättävän paljon laukauksia maalia kohden. Tällä hetkellä yhteistilastossa Porilaisten johtavat laukauksia 107-83. Jäähyjäkin on jaettu varsin paljon, mutta vain porilaiset ovat onnistuneet nuo hyödyntämään. JYP ei ole ylivoimamaalia saanut aikaiseksi ja varsinkin runkosarjan ykköstykki Ramzi Abid on ollut vain varjo entisestä velmuilevasta olemuksestaan. Suurista laukausmääristä huolimatta näiden kahden joukkueen välillä päädytään todennäköisemmin keskiviikkoisiin kuin maanantaisiin maalimääriin.

Abid onkin pudotettu tämän illan ottelussa kolmosketjuun Mikko Salmion ja Darryl Boycen rinnalle. Ykkösketjuun nostetaan loistavaa jalkavuutta molemmissa otteluissa esittänyt työmyyrä Petr Hubacek. Myös puolustuksessa nähdään muutos, kun lepsusti kaksi ottelua surffailut Yohann Auvitu on saanut komennuksen katsomon puolella ja hänen tilalleen nostetaan nuori Henri Auvinen. Ässien käskyttäjä Karri Kivi on sen sijaan ilmoittanut otteluun täsmälleen samat miehistöt kuin kahteen aiempaankin mittelöön.

JYP ei tällä hetkellä millään muotoa näytä finaalijoukkueelta. Yksittäisessä ottelussa erot joukkueiden välillä ovat kuitenkin edelleen marginaaliset. Valmistautuminen, avausmaali, ylivoimapeli ja maalivahdin päivän vire ovat edelleen ratkaisevassa osassa. Kertoimien osalta kotimenestykset ovat edelleen paljon miellyttävämpiä joten toivotaan, että jos hurrikaanit sen yhden voiton tästä sarjasta nappaavat - tulee se tänään. Parhaat tarjoukset ovat Betssonin suoran voiton 2,31 ja Nordicbetin moneyline kerroin 1,75.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JYP

 X

ÄSSÄT

1X2 

2,31 Betsson

3,90 Betsson/Bet-at-home/Nordicbet

2,85 Bet365*/Unibet

Moneyline

1,75 Nordicbet

 

2,10 Expekt

Over/Under 4,5

Over 4,5: 2,05 Bet365*

Under 4,5: 1,80 Expekt

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: JYP 2,31 Betsson ja moneyline 1,75 Nordicbet