Marssiiko patalauma finaaleihin yli niiaavan traktorijonon?

Ässien ja JYPin välinen välieräsarja on tänään ensimmäistä (ja viimeistä kertaa) katkolla Porin Isometsässä. Hallitseva mestari on ollut täysi vastaantulija sarjassa, eikä parannusta tilanteeseen näy lähipiirissä. JYP-käskyttäjä Jyrki Aho totesi eilisen pelin JYPin sarjan parhaaksi – bluah. JYP yritti saada lopussa yliotetta porilaisista haastamalla painiin – bluah. Eric Perrin pyysi kannattajia tueksi facebookin kautta – bluah. Kapteeni on viettänyt enemmän aikaa tuomareille valittaen, kuin vastustajan kenttäpäädyssä – kapteenin ja samalla tietysti koko joukon elekielestä huokuu jotain mikä ei kuulu voittavaan joukkueeseen. Eikö hallitsevaa mestaria enää kiinnostaa? Väsyttääkö? Vai joko ensimmäisen jatkoerätappion jälkeen hurrikaanit luovuttivat?

JYP on aiempina vuosina osoittanut järkkymätöntä luottoa omaan pelitapaansa. Nyt tuo voittamisen merkki on kadonnut. Kun pelissä ei ihan meinata pärjätä, lopetetaan oma peli ja poiketaan kaavassa. Se ei sovi JYPille. Ässät on vahva. Elekieli on vakuuttava. Ässät pelaa tunteella mutta viisaasti, kovaa mutta välttäen ylilyönnit ja ennen kaikkea nopeasti, mutta tekemättä virheitä. Ässillä on nälkä. Viime vuoden pettymys on vielä takaraivossa ja nyt maksetaan kalavelat pois.

Vierailta on poissa illan ottelusta puolustaja Mikko Kalteva ja Yohann Auvitu nousee näin kokoonpanoon. Porilaiset saavat myös syystä tai toisesta eilisestä pelistä uupuneen Aki Uusikartanon takaisin johtamaan kakkoskentällistä.

Tänään on kyseessä jälleen klassinen katkaisupeli, kylläkin parilla muuttujalla. Ensinnäkin Ässät ei ole tilanteessa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. 5-0 tappio Kalpalle puolivälieräsarjan neljännessä osaottelussa on varmasti joka pelaajan mielen syövereissä. Samanlaista valmistautumisvirhettä ei tehdä toista kertaa. Toisekseen JYP on luovuttanut sarjan jo ajat sitten, peli saattaa repsahtaa jyväskyläläisiltä käsistä pienenkin pettymyksen tullessa vastaan.

Ottelun ennakkoasetelmat ovat erittäin vähämaaliset jälleen kerran, mutta katkaisupelin luonteen sekä vallalla olevien tunnetilojen puolesta voidaan nähdä myös karkaus, ellei päällekarkauskin. Jäähymäärät saattavat kasvaa porilaisyleisön villissä metelissä, jota myöten myös maalimäärä luonnollisesti kasvaa. JYPin tämän hetkinen henkinen tila kielii muutenkin sen verran ammattiylpeyden puutteesta, etten olisi jättiyllättynyt vaikka viime kausien kestomenestyjä löisi pelin läskiksikin.

Ässien voitosta tarjottu 1,90 Sportingbet kelpaa omiin peleihin, mutta rohkeat voivat hakea myös yli 5,5 maalista tarjottua 2,95 Betsson/Unibet tai Ässien suurimaalisempia voittoja tasoitusvetojen kautta.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

ÄSSÄT

 X

JYP

1X2 

1,90 Sportingbet

4,15 Betsson

3,60 Betsson/Unibet/Bet365*/Nordicbet

Handicap

2,60 Unibet

6,10 Betsson

1,90 Betsson/Nordicbet

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,95 Betsson/Unibet

Under 5,5: 1,38 Betsson/Expekt

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Ässät 1,90 Sportingbet