Auttaako raumalaisyleisö Lukon jaksamaan vai joko kirves katkaisee ketulta kaulan?

Upean kevään pelanneen Rauman Lukon otteissa alkaa näkyä hiipumisen merkkejä. 3-0 ottelusarjaa johtava Tappara käänsi kaksi ensimmäistä ottelua jatkoerän jälkeen, eikä eilen Hakametsässä ollut enää mitään epäselvyyksiä voittajasta. Tänään on luvassa ensimmäinen eräpallo finaaleihin, kun Raumalla pelataan suurella todennäköisyydellä Lukon kevään viimeinen kotiottelu.

Lukon materiaalin kapeus alkaa näkyä pudotuspelien edetessä kohti huipennustaan. Järkyttäviä peliminuutteja niin yli- ja alivoimalla kuin tasakentällisin pelaava ykkösvitjakin on menettämässä kiihkeintä otettaan pelistä. Tappara sen sijaan pelaa laajalla materiaalilla, vaikka ykköshyökkääjät Alexander Barkov Jr. ja Chris Connolly jäivätkin HIFK-sarjasta lasaretin puolelle.

Molemmat maalivahdit osoittivat jälleen huippuotteita eilisessä ottelussa. Tänäänkin maaliodotusarvo on todella alhainen, vaikka katkaisupeleissä on aina omat yllätysmahdollisuutensa.

Alle vuorokausi edellisen ottelun jälkeen aloitettava neljäs osaottelu tulee molemmille joukkueille nopeasti. Valmistautuminen ja vireystila ovat edelleen avainkohdat ottelun voittajaa etsittäessä. Lukolla on tukenaan kotiyleisö, jolle kettupaidat varmasti haluavat osoittaa vielä puhtinsa. En usko raumalaisten piirissä olevan suurempaa masennusta 3-0 tilanteesta, koska jo tähänastinen saavutus on ollut kova koko kauden vaikeudet huomioon ottaen. Lukko voi lähteä kohtalaisen vapautuneesti otteluun, kun taas Tapparan on lyötävä homma poikki. Jukka Rautakorven suojatit varmasti ovat tietoisia lepopäivien merkityksestä finaalisarjaan lähdettäessä, eikä tätä sarjaa haluta enää viivyttää yhtään pidemmälle.

Kerrointarjonta antaa jälleen paineen pelata ennemmin kettua kuin kirvestä. Toiseksi viimeistä kertaa (viimeistä kertaa sitten Hippoksen pronssipelissä) tällä kaudella rahat Lukolle kertoimella 3,00 Nordicbet*. Pidetään kuitenkin panostaso niin ettei menetä kaikkea raumalaisilla ansaitsemaa pääomaa, jos Lukko väsähtää täysin.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

LUKKO

 X

TAPPARA

1X2 

3,00 Nordicbet*

4,00 Betsson*/Expekt*/Bet365*/Sportingbet

2,21 Betsson*

Moneyline

2,20 Nordicbet*

 

1,74 Unibet*

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,90 Unibet*

Under 5,5: 1,45 Expekt*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Lukko 3,00 Nordicbet*