Saivatko Huuhkajat Gijonin ihmeestä virtaa - vai jatkuuko alisuorittaminen heikompia maita vastaan?

Suomi kohtaa tänään MM-karsinnoissa Valko-Venäjän. Lohkon pohjasijoja pitävät maat ovat jo käytännössä menettäneet mahdollisuudet arvokisapaikkoihin, joten ottelun panoksena on lähinnä kunnia. Euroopan huippusarjojen ollessa tauolla, luulisi motivaation maajoukkuepeleihin kuitenkin pelaajilla olevan kohdillaan. Molemmista joukkueista löytyy myös paljon nuoria pelaajia, jotka pelaavat tulevaisuuden pelipaikoistaan.

Huuhkajat lähtevät otteluun takanaan kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Suomi aloitti karsinnat häviämällä kotonaan Ranskalle ja pelaamalla tasapelin kotiottelussaan Georgiaa vastaan. Gijonin ihmeen ja Teemu Pukin maalilla saavutetun tasapelin vierasottelussa Espanjaa vastaan sen sijaan varmaan muistavat kaikki. Valko-Venäjällä taasen on takanaan neljä ottelua ja kolme pistettä. Joukkue joutui nöyrtymään sekä Ranskalle, Espanjalle että Georgialle vieraissa, mutta voitti samaisen Georgian kotiottelussaan.

Tämän iltaisen ottelun käännekohta on lähinnä, miten Suomi onnistuu hallitsemaan palloa ja peliä. Espanjaa vastaan 11 miestä kuudentoista sisään- taktiikka toi tuloksen, mutta tänään on otettava peliväline haltuun. Vierailta löytyy muutama todella vaarallinen Bate Borisovin pelaaja, jotka iskevät auttamatta vastahyökkäyksistä, jos Suomi sortuu pallonmenetyksiin hyökkäyksiin lähdöissä. Toinen varsin huolestuttava puoli Suomen osalta on jo pitkän aikaa ollut viimeistelytaito. Perparim Hetemaj sekä Roman Eremenko tekevät kyllä pelin, mutta kuka viimeistelee? Pukilta kaivataan ehdottomasti tänäänkin onnistumisia.

Kokoonpanojen osalta Suomi lähtee täysin terveenä otteluun, mutta Niklas Moisanderin pelikielto pitää kapteenin poissa. Teemu Tainio kantanee tyylikkäästi hihanauhaa pelin ajan, mutta kuinka ison aukon Moisanderin poissaolo jättää Huuhkajien puolustukseen? Arvio on, että vieraat ainakin kerran rankaisevat isäntien epäilyttävää puolustusta. Näin ollen Suomen tulee saada pallo pariin otteeseen verkon perukoille.

Luvassa on kahden varsin tasaväkisen joukkueen kohtaaminen, mutta kotietu tekee Suomesta niukan suosikin. Vähän kun vielä katsotaan sinivalkoisten lasien läpi, saadaan Sportingbetin tarjoamasta kotivoitosta 2,40 helposti ylikerroin - voita Suomi, voita!

 

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

SUOMI

 X

VALKO-VENÄJÄ

1X2 

2,40 Sportingbet

3,25 Betsson*/Betsafe*

3,10 Bet365*

Handicap: Suomi -1

5,25 Betsson*/Betsafe*

4,05 Nordicbet*

1,60 Bet365*

Over/Under 2,5

Over 2,5: 2,30 Unibet*

Under 2,5: 1,62 Bet365*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Suomi 2,40 Sportingbet