Jatkaako ensipuraisusta selviytynyt traktoriryhmä taisteluaan vai marssiiko porilaiset finaaliin?

Hallitseva suomenmestari Jyväskylän JYP nousi kuin nousikin lauantaina Porissa taisteluun finaalipaikasta. Kolme peräkkäistä tappiota siihen tarvittiin, jotta viimeinen rutistus saatiin hurrikaaniryhmästä irti. Ottelu tarjosi täysipäiselle porilaisyleisölle roppakaupalla komeita taklauksia, suuria tunteita, pystypaineja ja turpakäräjiä. 1-2 vierasvoittoon päättyneen ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi nousi patapaita Michael Ryanin ja JYP-puolustaja Henri Auvisen kulmavääntö, josta Auvinen poistui käsi verissä. Nuori puolustaja kommentoi ottelun jälkeen Ässä-hyökkääjän puraisseen häntä sormesta(!). 

Tänään taisteluparista molemmat ovat ottelusta sivussa. Kotijoukkueen puolustukseen nousee odotettu mies, kun Olli Malmivaara tekee paluun JYP-puolustukseen. Myös hyökkäyksestä JYP pudottaa Max Wärnin pois ja nostaa nuorehkon Mikael Ruohomaan pelaamaan uransa ensimmäistä pudotuspeliottelua. Ässät sen sijaan korvaa Ryanin paikan kakkosvitjassa Sami Lähteenmäellä ja nostaa nelosen laitaan Aki Juuselan. JYP löysi omaa peliään Porissa, mutta vanhat ongelmat eivät silti ole poistuneet. Viimeistely ontuu pahemman puoleisesti, joten hurrikaani kaipaisi kipeästi Ramzi Abidin ja Eric Perrinin onnistumisia. Ongelmaa ei helpota se, että joukkueen ylivoiman ykköspakki Mikko Kalteva on edelleen poissa.

Ässien ykkösvitja Veli-Matti Savinainen-Mika Niemi-Joel Armia ei ole räjähdysherkkä - se on räjähdysvarma. Aina pamahtaa joko vastustajan päädyssä tai sitten keittää oma kattila yli. Lauantaina vitja oli jälleen äärimmäisen hyvän jalalla liikkeellä, mutta viimeistelyn ontuessa ketju turhautui. Kirsikaksi kakun päälle Ässien kuumin takaa-ajo tyrehtyi, kun Niemi otti aivan ottelun lopulla 2+2 huitomisesta sekä väkivaltaisuudesta ja vielä käytöskympin heittämällä protestiksi kypärän kentälle. Vaikka onnistumisia ei Porissa tullutkaan, on vain ajan kysymys milloin kolmikko heittää seuraavan häkkinsä tuolla työmäärällä. Liikkuva kolmikko jakaa myös tämän tästä valtaisia taklauksia JYP-pelaajiin ja aiheuttaa aina jäällä ollessaan aina harmaita hiuksia hurrikaanimiehistölle. Laiskoiksikin haukuttujen hyökkääjien pelityyli on äärimmäisen kuluttavaa ja peliajat ovat olleet pilvissä pudotuspeleissä. Nähtäväksi jää iskeekö jossain vaiheessa väsy, vai siivittääkö voitoista saatu voima patapaitojen tehoyksikön päätyyn saakka.

JYP sai varmasti lisävirtaa lauantain voitosta, mutta kaikki paineet ovat silti hurrikaaneilla. Ässät sisuuntuivat taatusti kotitappiosta eikä, 25 viime ottelusta 22 voittaneilta, patamiehiltä voi odottaa muuta kuin entistäkin kovempaa peliä tältä illalta. Hurrikaanit nauttivat kotiedusta mutta 3-1 tilanne painaa varmasti niskassa ja saattaa tuottaa ylimääräistä mailanpuristusta. Marginaalit ovat edelleen pienet, varsinkin kun JYP paransi peliään Poriin. Totuus on kuitenkin, että ilman JYPin kahta ottelun alun salamamaalia pelin kuva olisi ollut varsin toisen näköinen. Ässistä tarjotaan kohtalaisia kertoimia moneltakin saralta. Paras tarjous on 2,90 Bet365*, osuvin taasen moneylinekerroin 2,15 Expekt .

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JYP

 X

ÄSSÄT

1X2 

2,25 Nordicbet/Unibet

3,95 Betsson

2,90 Bet365*

Moneyline

1,76 Unibet

 

2,15 Expekt

Over/Under 4,5

Over 4,5: 2,09 ComeOn

Under 4,5: 1,80 Expekt

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Ässät 2,90 Bet365*