Dortmund lähtee kimurantti maaliton Andalusian tuliaisenaan kaatamaan Málagaa. Voiko Pellegrinon suojattien puolustus kestää Westfalenin jättimäisessä pauhussa?

Borussia Dortmund saa tänään Westfalenille vastaansa Málagan. Panoksena ei enempää eikä vähempää kuin paikka Euroopan neljän parhaan seurajoukkueen joukossa. Ensimmäinen osaottelu joukkueiden välillä päättyi lukemiin 0-0 BvB:n painostettua läpi ottelun missaten lopulta tusinan verran huippumaalintekopaikkoja. Málaga voi olla varsin tyytyväinen maalittomaan tasapeliin, kun Dortmundilla oli vajaa viikko sitten jo mahdollisuus niitata koko sarja poikki. Nyt tilanne on täysin auki, 0-0 tulos oli vaarallinen Dortmundille, joukkue joutuu nyt tekemään vierasmaalisäännön johdosta jokaista Málagan maalia kohden itse kaksi.

Dortmund pelasi lauantaina Bundesliigassa Augsburgia vastaan reilusti kokoonpanoaan kierrättäen.  Penkiltä löytyi muun muassa puolustaja Lukasz Piszczek, keskikentän Sebastian Kehl, sekä hyökkääjät Robert Lewandowski ja Mario Götze. Dortmund joutui kuitenkin 1-2 tappiotilanteessa nostamaan tähtihyökkääjät sisään ja miehethän nostivatkin BvB:n 4-2 voittoon. Toppari Matt Hummelsin pelaaminen illan ottelussa on edelleen kysymysmerkin alla, sen sijaan Andalusiassa loukkaantunut Marco Reus on takuulla pois miehistöstä.

Málaga pelasi myös lauantaina ensi kauden Mestarien liiga paikkoja ajatellen äärimmäisen tärkeän ottelun Real Sociedadin vieraana. Ottelun tärkeydestä huolimatta päävalmentaja Manuel Pellegrini selvästi nostaa tämän vuoden Mestarien liigan prioriteeteissa korkeammalle, koska lauantain 4-2 tappio-ottelussa pelasi vain kolme (!) samaa pelaajaa kuin viime tiistain Dortmund avauksessa. Pellegrinin suojatit lähtenevät otteluun vahvasti puolustavalla kannalla ja kyttää vastaiskuista miljoonien arvoista vierasmaalia. Rührin saastekolmion keltainen vyöry ei sen sijaan pysähdy hetkeksikään, vaan iskee Jürgen Kloppia kuvastavalla maanisella palolla hyökkäyksiin jatkuvalla syötöllä.

Ottelun maalimäärä on vaikeasti ennakoitavissa. Molemmat joukkueet ovat selvästi runsasmaalisia, mutta ottelun tärkeys ja Málagan oletettava vetäytyminen omalle puolustusalueelle saattavat laskea maalimäärän hyvinkin alhaiseksi. Jos taas ottelussa nähdään maali matsin alkuvaiheilla suuntaan tai toiseen, se saattaa avata hanat molempiin päihin.

Dortmund on Signal Iduna Parkilla jättimäinen suosikki Málagaa vastaan ja vain viime viikon tapainen maalipaikkojen tuhlausjuhla voi viedä BvB:lta paikan neljän joukossa. Südtribüne, 24 454 paikkainen Euroopan suurin seisomakatsomo pitänee huolen, että meteliä Westfalenilta ei ainakaan puutu. Expekt* tarjoaa kotivoitosta pelattavuuden rajoilla olevan kertoimen 1,42  - mennään sillä.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

  DORTMUND

 X

MALAGA

1X2 

1,42 Expekt*

5,25 Bet365*

9,50 Bet365*

Handicap Dortmund – 1

2,02 Unibet*

3,75 Betsson*/Betsafe*

3,10 Betsson*/Betsafe*

Over/Under 2,5

Over 2,5: 1,80 Unibet*

Under 2,5: 2,13 Betsson*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Dortmund 1,42 Expekt*