C-lohkossa käsillä ratkaisun hetket.

Jalkapallon EM-kisojen C-lohkon tilanne on erittäin mielenkiintoinen ennen päätöskierrosta, sillä kolmesta mahdollisesta jatkoonmenijästä vain kaksi jatkaa pelejään turnauksessa.

Tilanne on se, että Italian voittaessa Irlannin maanantain otteluiden voittajat menevät jatkoon. Jos Espanja ja Kroatia pelaavat tasan ja Italia voittaa, maaliero ratkaisee jatkajat. Tasapeli ei siis Espanjan ja Kroatian kohtaamisessa välttämättä riitä kummallekaan joukkueelle, vaikka Espanjan 4-0 voitto Irlannista antaa sille hyvät asemat maalivertailussa.

Espanja - Kroatia:

Espanja on vahvin ehdokas lohkovoittajaksi, sillä tasapeli Italian kanssa ja voitto Irlannista antaa joukkueelle oivat asetelmat alkulohkon päätöskamppailuun. Espanjan peli on ollut vaarallista läpi turnauksen, mutta viime ottelussa kentälle nostettu Fernando Torres toi vielä yhden pykälän lisää La Rojan otteisiin. Torres pääsee tällä hetkellä nauttimaan Espanjan taitavien keskikenttämiesten tarjoilusta ja maalijyvän löytänyt Chelsea-kärki oli lähes pitelemätön edellisessä ottelussa. Kroatian puolustus saa olla todella tarkkana Torresin kanssa.

Kroatia oli avausottelussa vakuuttava kaatamalla Irlannin 3-1, mutta nyt vastassa on kovin mahdollinen mittari, kun FIFA-rankingin kärkipaikkaa pitävä Espanja on vastassa. Kroatia on hyökännyt turnauksessa vaarallisesti ja mikään läpihuutojuttu ottelusta ei Espanjan puolustuksen kannalta ole tulossa. Kroatian syömähampaanan on turnauksessa toiminut Mario Mandzukic, joka pitää hallussaan turnauksen maalipörssin jaettua kärkipaikkaa. Espanja pitänee ottelussa palloa enemmän, mutta Kroatian vaaralliset vastahyökkäykset ja niiden tehokkuus ovat ratkaisevassa osassa. Emme usko ottelussa mihinkään maalijuhlaan ja pelivalinnaksi kohoaa Betsafen 2,23 kerroin alle 2,5 maalista.

Italia - Irlanti:

Illan toisessa ottelussa on vain yksi suosikki, sillä niin huonoja otteita Irlanti on turnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa esittänyt. Joukkueen puolustuspeli on ollut täysin sekaisin ja maalilla heiluva Shay Given muistuttaa enemmän muumiota kuin maailman eliittiin kuuluvaa maalivahtia. Irlannilla ei ole ottelussa kunnian lisäksi panosta, joten on todella mielenkiintoista nähdä miten kokenut joukkue saa kasattua itsensä otteluun.

Italian peli turnauksessa on ollut kohtalaisen valmiin näköistä vaikka aivan viimeinen terävyys maalinteosta onkin puuttunut. Paremmalla viimeistelyllä myös Kroatia-ottelu olisi ollut voitettavissa. Nyt vastus kuitenkin helpottuu selvästi kahdesta aiemmasta ja uskomme Italian ottavan rutiinivoiton ennalta selvästi heikommasta Irlannista. Pelivalinnaksi kelpuutamme over 2,5 pelivalinnan Betwaylta kertoimella 1,75 sekä Italia -1,5 kertoimella 2,24 Betssonilta / Betsafelta.