Nouseeko Summasen IFK sillasta Tirkkosen Sputnikeja vastaan?

Helsingissä pelataan sunnuntaina Oulun tapaan paikasta kahdeksan joukossa. Kolmanteen ja ratkaisevaan Villikortti-kierroksen otteluun lähdetään ristiriitaisissa tunnelmissa. Saipa on jo nyt saavuttanut osiltaan oman tavoitteensa selviytymällä runkosarjassa kymmenen joukkoon. HIFK sen sijaan kuuluu sarjan tähänastisiin alisuorittajiin. Pienellä piskuisella Sputnikilla on ehkä ottelussa enemmän voitettavaa kuin hävittävää, mutta toisaalta ison pahan Helsingin IFK:n takana seisoo valtava kokemusetu. Punaisten riveistä löytyy laittaa lähes jotka ketjuun yli viidenkymmenen pudotuspelin miehiä, kun taas lappeenrantalaisista suurin osa on ensimmäistä kertaa edes pudotuspeleissä mukana.

Edelliset kaksi ottelua on pelattu lähestulkoon identtisellä kaavalla. Molemmissa aiemmissa otteluissa päädyttiin jatkoerään 2-2-lukemista, jossa ratkaisu nähtiin vierasjoukkueen toimesta. Myös runkosarjassa keskinäiset otteluvoitot jaettiin 2-2. Näissä suurten panosten peleissä usein kotietu jää hieman pienemmäksi, mutta edellisen ottelun voitto antaa mentaaliedun helsinkiläisille sunnuntain otteluun. Takaa se on vain aina mukavampi tulla.

Pelin hengen ollessa kerrasta poikki, jää ottelun maaliodotusarvo huomattavasti normaalia pienemmäksi. Samalla tasapelin todennäköisyys kasvaa, enkä ihmettelisi yhtään vaikka tämä pari joutuisi hakemaan kolmannenkin ottelunsa ratkaisun jatkojen puolelta.

Pelaajapuolella IFK-käskijä Raimo Summanen on pyörittänyt valtavalla rotaatiolla kokoonpanojaan. Torstaina koetun tappion jälkeen kokoonpanosta sai lähteä Joël Perrault, Siim liivik sekä Mika Hannula jo ennestään loukkaantumisten johdosta katsomossa istuvien Markus Granlundin, Mikko Kurvisen, Kristian Tuohilammen sekä Ville Peltosen seuraksi. Sunnuntaiseen otteluun Summanen on nostanut Perraultin sekä Liivikin takaisin, kuten myös Granlund sekä Kurvinen on palannut pelivahvuuteen.  Lappeenrantalaisten riveissä sen sijaan ei suuria muutoksia nähdä, joten sunnuntaina Petoluolaan saapuu lähes perjantainen Saipa-miehistö.

Jos molempien valmistautuminen sekä voitonnälkä ovat kunnossa, tullee sunnuntain ottelu ratkeamaan hyvin pieniin asioihin. HIFK:n materiaali-, kokemus-, koti- sekä mentaalietuun luottaen omat ropot menevät kuitenkin punaisille.

 

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

HIFK

 X

Saipa

1X2 

2,10 Nordicbet

 4,20 Unibet

3,00 Unibet

TV, HIFK -1

2,90 Nordicbet  6,25 Unibet

 

1,75 Unibet

Over/Under 5,5 Over 5,5: 2,55 Unibet Under 5,5: 1,52 Betsson  

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: HIFK 1: 2,10 Nordicbet