Murskaako Saksa Hollannin jatkohaaveet?

Harkovan Metalist Stadiumilla ottavat tänään yhteen todelliset jalkapallojättiläiset, kun pakkovoiton edessä oleva Hollanti saa vastaansa rakkaan naapurimaansa Saksan. Hollannin EM-kisat alkoivat katastrofaalisesti, kun se hävisi avausottelunsa sisukkaalle Tanskalle. Tanska onnistui pelisuunnitelmassaan hienosti ja joukkueen onnistui pitää Hollanti poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Toki Arjen Robbenin tolppalaukaus olisi sisään mennessään voinut kääntää ottelun oranssipaidoille. Oranssipaidoilla oli ottelussa muutamia vaarallisia tilanteita, mutta karsinnoissa ja harjoitusotteluissa näkynyt todella vaarallinen hyökkäyspeli loisti poissaolollaan tiivistä tanskalaisryhmää vastaan.

Saksan kisa-avaus oli niin ikään hieman tukkoinen vaikka joukkue onnistuikin nappaamaan täydet pisteet Portugalilta 1-0 voitolla. Saksan hyökkäyspeli ei toiminut ennakko-odotusten mukaisesti ja Portugali oli varsinkin toisella jaksolla ottelussa niskan päällä. Mario Gomezin puskumaali toi lopulta arvokkaat pisteet saksalaisille, mutta ilman Manuel Neuerin ja saksalaispuolustuksen huippuiltaa, olisi pisteet voinut yhtä hyvin valua vastustaja Portugalin pussiin.

Ottelun kulku

Illan jännitysnäytelmä tulee kulkemaan selvän käsikirjoituksen mukaan. Hollanti haluaa pallonhallinnan kautta määrätä ottelun tahdin ja rakentaa tarvittavat maalipaikat ottelun voittamiseen. Saksan puolustus oli rautaa Portugalia vastaan, mutta tänään vastassa on vielä pykälää parempi vastustaja. Saksalla on Hollannin tapaan runsaasti taitoa keskikentällä ja hyökkäyksessä ja mikäli Hollanti ylihyökkää pelin edetessä, pystyy Saksa rokottamaan oranssipaitoja kovalla prosentilla vastaiskuista.

Pelimielessä ottelu on erittäin haastava, sillä ennakkoasetelmat otteluun ovat sekavat. Hollannin peluutukseen on huhujen mukaan tulossa muutoksia, kun supertähdet ovat vaatineet muutoksia joukkueen pelitapaan ja peluutukseen. Oranssipaidoilla on ylitarjontaa hyökkäyspäähän ja valmentaja Bert van Marwijk ei pysty millään pitämään kaikkia pelaajiaan tyytyväisenä. Saksa on ottelussa niukka suosikki, sillä joukkue on kurinalaisempi, tiiviimpi ja kaikenkaikkiaan paremmin organisoitu ryhmä kuin vastustaja Hollanti. Saksan kerroin 2,50 Betssonilta kelpaa pelikohteeksi tähän otteluun.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Hollanti:Maarten Stekelenburg Gregory van der WielJohn HeitingaMark van BommelNigel de JongWesley SneijderArjen RobbenRon VlaarJetro WillemsRobin van PersieKlaas-Jan HuntelaarSaksa:Manuel NeuerMats HummelsSami KhediraBastian SchweinsteigerMesut ÖzilLukas PodolskiThomas MüllerHolger BadstuberPhilipp LahmJerome BoatengMario Gomez