UFC rantautuu ensimmäistä kertaa Pietariin tulevana viikonloppuna ja pääottelussa nähdään kaksi vapaaottelun pitkän linjan konkaria. 

On suorastaan harvinainen näky nykyisin Octagonissa, kun kamppailuun käy kaksi ottelijaa, jotka ovat aloittaneet ammattilaisuransa kauan sitten 90-luvulla, mutta Pietarin UFC-illassa tämä seikka on tosi. Tarjolla on viihdyttävä mittelö, jossa raskaansarjan entinen ykköshaastaja Alistair Overeem kohtaa ukrainalaisen Alexei Oleinikin

Häkissä tullaan näkemään aivan tajuton määrä kokemusta, sillä molempien yhteenlaskettu ottelumäärä on peräti hurjat 130 taistoa, joista vain 17 ottelua on mennyt pisteille tavalla tai toisella ja loput päättyneet keskeytyksellä. 

#7 Alistair "The Reem" Overeem (44-17, 1)  vs. #9 Aleksei Oleinik (57-11-1) 

Tuntuu hieman hassulta, että vuonna 1996 uransa aloittanut Aleksei Oleinik selvitti tiensä UFC:hen vasta vuonna 2014, kun taustalla oli jo yli 60 koitosta ammattilaisissa vapaaottelun parissa. UFC:ssä raskaansarjan konkari on kahdeksan ottelun aina hävinnyt kahdesti ja osoittanut enimmäkseen todella päteviä luovutusvoittoja. 

Uhrilistan nimekkäimpiä voittoja ovat Mark HuntTravis Browne ja Mirko Cro Cop, jonka hän tosin peittosi UFC:n ulkopuolella vuonna 2013. Edellisessä koitoksessa ukrainalainen voitti kokeneen Huntin takakuristuksella avauserässä viime syyskuussa Moskovassa. Viikonloppuna Oleinikilla on kuitenkin mahdollisuus hankkia kenties uransa suurin voitto tähän asti, kun vastaan asettuu alati vaarallinen Overeem. 

Kun saldosta löytyy 45 voittoa luovutuksella, niin arvata saattaa, että kyseessä on matto-ottelija. Oleinik tietää, mistä elantonsa tienaa ja voimme odottaa hänen soveltavan tuttua kaavaa Overeemia vastaan. Ukrainalaisen pystyottelu ei tietenkään ole samalla tasolla ja ajoittain sortuu jopa turhan villiksi iskemisen kanssa, siksi hänen fokus pysyy pitkälti täysin matto-ottelemisessa. 

Alistair Overeem vaikutti olevan matkalla kohti uransa pisintä tappioputkea, kunnes määrätietoinen avauserän tyrmäysvoitto nosti "The Reemin" takaisin voiton tielle. Suurin kysymys 38-vuotiaan kohdalla on edelleen sama vanha - kuinka pitkälle rahkeet riittävät tämän päivän UFC:ssä? 

Kärkiviisikon ottelijoita vastaan tulos on jäänyt todella laihaksi, erityisesti viime vuosina, mutta kiistaton fakta silti lienee se, että Overeemin taitotasolla pysytään pinnalla edelleen, vaikka raskassarjassa eletään vuotta 2019. Hollantilaisen kohdalla tekninen pystyottelu on tallessa ja sitä myöten myös tiputtava tyrmäysvoima. Lähietäisyyksiltä Overeem on edelleen äärettömän vaarallinen tyrmääjä, kuten näimme edellisessä ottelussa. 

Overeemille matto-otteleminen ei myöskään ole mikään ongelma, siitä todisteena 17 voittoa luovutuksella, mutta on kuitenkin ilmiselvää, että suurin tuho tehdään teknisen potkunyrkkeilyn avulla. 

Overeem vs. Oleinik-pelivihje

Pietarilainen yleisö lienee suurimmilta osin Oleinikin takana, joten kaiketi Overeemille kyseessä vierasottelu, mutta konkari harvemmin murtuu vieraissa paineen alla. Hollantilaisella on myös suvereeni etu pystyottelussa, joten Oleinik tuskin pystyy sen ihmeellisemmin häiritsemään tai sekoittamaan Overeemin rytmiä tai aloituksia omilla iskuilla. 

Klassinen kysymys nostaa taas päätä tässä ottelussa. Pystyykö matto-ottelija viemään pystyottelijan tonttiin? Perus raskassarjalaisen kanssa Oleinikille tuskin olisi ongelmia, mutta Overeem on monessa liemessä keitetty ja on tunnetusti keskitasoa paljon taitavampi vääntäjä myös matossa. 

Pelivihje: Overeem pisteillä [Decision]
Kerroin: 7,35 [Betsson]

Iske Betssonilla betsi kiinni tästä!