Raskaansarjan yksi odotetuimmista uusinnoista nähdään tulevana viikonloppuna Las Vegasissa, kun Deontay Wilder pyrkii toistamiseen säilyttämään vyönsä Tyson Furyä vastaan. 

Tasapeli on urheilussa poikkeuksetta melkoinen latistaja. Kumpi voitti vai voittiko kumpikaan? Nyrkkeilyssä tämä tulos on harvemmin läsnä, sillä lajin yksinkertainen, mutta ankara luonne takaa sen, että selkeä voittaja löydetään ennemmin tai myöhemmin. 

Wilderin ja Furyn ensimmäisessä kohtaamisessa vuonna 2018 nähtiin molempien ottelijoiden vahvuudet sekä heikkoudet. Furyn tekninen osaaminen sekä jalkatyöskentely ja Wilderin pelottava voima olivat alati läsnä, mutta lopullinen tulos ei tarjonnut voittajaa. 

Pitkän ajan päätteeksi on vihdoin aika selvittää, miten tämän kohtaamisen on määrä oikeasti päättyä. Molemmat ottelijat vannovat toki voittonsa nimeen, mutta miten on asian laita vedonlyönnin kannalta? Sen selvitämme seuraavaksi. 

[WBC] Deontay "Bronze Bomber" Wilder (42-0-1, 41 KO) vs. Tyson "Gypsy King" Fury (29-0-1, 20 KO)

Wilder oli ensimmäisessä kohtaamisessa paikoittain selkeästi alakynnessä Furyn teknisen osaamisen kanssa, mutta WBC-liiton raskaansarjan mestari osasi tasoittaa puntit tehokkaasti. Mestari tiputti haastajan kanveesiin yhdeksännessä erässä ja ikimuistoisempi tiputus nähtiin viimeisessä erässä. Ilman kyseisiä pommeja Wilder olisi eittämättä joutunut luopumaan kruunusta, mutta amerikkalaisen voima on kiistatonta, eikä sitä sovi koskaan vähätellä missään kohti ottelua.

"Bronze Bomber" on nimensä veroinen lyöjä. Vain kaksi kertaa ilman tyrmäysvoittoa kehästä poistunut raskaansarjan mestari on kehittänyt ajoitustaan paremmalle tasolle ja ottanut myös askelia teknisyyden suhteen Furyn jälkeen. Dominic Breazeale jäi auttamatta jyrän alle jo ensimmäisessä erässä Wilderia vastaan, mutta Ortiz aiheutti tuttuja ongelmia seitsemän erän ajan, kunnes joutui itsekin tylysti kanveesiin suoran päätteeksi. 

Voiton eteen Wilderin ei tarvitse tehdä muuta, kuin olla oma itsensä kehässä. Amerikkalaisen voima on tämän tuki ja turva kaikessa mahdollisessa. Mestarin ajoitus on hyvänä päivänä virheetöntä ja yksi isku riittää tiputtamaan kenet tahansa ihmisen kehässä. 

Ottelu: Wilder vs. Fury

Wilder: Fury:
1.84unibet 2.08unibet
1.97nordicbet 1.87nordicbet
1.97betsafe 1.87betsafe
1.90rizk 1.90rizk
1.90expekt 1.90expekt
1.84leovegas 2.08leovegas


Fury osoitti selkeän paremmuutensa teknisenä nyrkkeilijänä ensimmäisessä ottelussa. Wilder tuskaili ja näytti paikoittain jähmettyneeltä englantilaisen liikkuessa ketteränä. Fury vei eriä vaivoittain nimiinsä ja mestarin räjähtävistä pommeista huolimatta nousi ylös kanveesista taistelemaan loppuun saakka. 

Suoritus oli ehtaa Furyä, jos rajuja tiputuksia ei oteta huomioon. Furyn tarkat iskut, väistöt sekä liikkuminen luovat pohjan tämän työskentelylle. Hän, jos kuka, osaa hyödyntää erinomaisesti isoa kokoa ja taitaa etäisyyksillä ottelemisen erittäin hyvin, mutta pystyy olemaan myös vaarallinen läheltä. 

Entisen raskaansarjan maailmanmestarin parhaimpia ominaisuuksia ovat myös kunto ja kestävyys. Fury ei väsy ja sietää ilmiömäisesti iskuja. Varmin tapa Furyn voittamiseksi on tyrmäys, sillä täyden erien otteluissa hän on miltei aina ylivoimaisesti vahvempi osapuoli pisteissä. 

Ottelun voittaja: Tyson Fury tyrmäyksellä


Kerroin: 6.00 (Unibet)

Tyson Fury saapuu otteluu aikeissaan tyrmätä Wilder. Sitä varten massaa on lisätty ja täten voimaa myös. Brittiläisen kohdalla tärkeintä on osua ensimmäisenä sen sijaan, että pysyisi Wilderin kanssa samassa kehässä täydet 12. erää. Wilder ei ole vaikeasti osuttava kohde ja mikäli Fury pystyy väistämään pahimmat pommit, niin hän pystyy aggressiivisella ottelemisella pysäyttämään Wilderin. 

ISKE BETSIT UNIBETILLÄ