Oulun Raksilassa pelataan tänään paikoista auringossa, kun voitolla lunastaa paikan kahdeksan parhaan joukossa ja tappiolla siirtyy varaamaan rantalomia.

Sunnuntai-iltana ratkaistaan kumpi äärimmäisen ailahtelevasta laivasta seilaa pudotuspeleihin ja kumpi jää rannalle nuolemaan haavojaan. Kaksi edellistä ottelua olivat varsin viihdyttäviä pudotuspelikamppailuita maalimääriensä osalta, mutta ei missään nimessä kovinkaan helposti veikattavia mittelöitä. Avausottelun ensimmäisen erän jälkeen olisi voinut sanoa Lukon lentävän parista jatkoon Kärppävahti Johan Backlundin suosiollisella avustuksella. Kuitenkin jo toisessa erässä alkoi soida myös raumalaisten verkot, ja vaikka Lukko onnistuikin lopulta ryöstöretkellään, vei Kärpät vastaavasti oman vierasottelunsa Raumalla perjantaina.

Runkosarjassa Kärpät vei syksyn keskinäiset kamppailut mutta joulun jälkeiset kamppailut meni raumalaisille. Kärpät vaikutti muutenkin vielä syyskaudella vahvalta finalistikanditaatilta mutta tämän vuoden puolella Hannu Aravirran johtamasta komppaniasta on kantautunut yllättävän paljon soraääniä sekä parranpäristelyjä. Myös tuloksellisesti oululaisten matka pudotuspeleihin on ollut murheellinen. Kärpät oli viimeisille kierroksille asti taistelemassa sijoista kuuden joukossa, mutta saalisti viimeisestä kymmenestä pelistä vain kolme voittoa. Kun niistäkin voitoista vain yksi ratkesi varsinaisella peliajalla, oli tippuminen kuuden joukosta selviö.

Risto Dufvan Lukko hapuili myös viimeiset kierroksensa runkosarjassa. Pohjanoteeraus oli järisyttävä kotitappio Jumbo-Ilvekselle ottelussa, jossa raumalaisilla oli panoksena paikka kymmenen parhaan joukossa ja tamperelaisilla lähinnä kunnia ja valmistautuminen karsintoihin. Dufvan valmentamaksi joukkueeksi Lukko on pelannut varsin suurimaalisia otteluita läpi kauden ja kuten sanottua ei homma ole tyrehtynyt pudotuspeleissäkään. Dufvan johtamat joukkueet harvoin häviävät johtoasemasta ja viitteitä loistavasta johtoasemapelaamisesta on toki nähty läpi kauden. Kuitenkin monessa ottelussa myös käsittämättömät henkilökohtaiset virheet ja jopa suoranainen laiskuus ovat vieneet raumalaisilta pisteet. En usko, että sunnuntaina kummallakaan on laiskottelijoita boksissa, vaan molemmat joukkueet lähtevät hyökkäämään alusta asti. Kärpillä on perjantaisen voiton tuoma itseluottamus sekä koti- ja kokemusetu puolellaan, mutta vastaavasti maalivahtiosastolla maailmanmestari Petri Vehanen Lukon veräjän edustalla herättää kaikin puolin Kärppien Backlundia enemmän luottamusta.

Materiaalipuolella Kärpät johtaa selvästi kokonaisvaltaisemmalla paketillaan. Lukko sen sijaan elää ja kuolee ykköstähti Justin Azevedon mukana. Azevedon johtama ykköskentällinen on ollut koko alkuvuoden ajan hirvittävässä iskussa niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin. Tämän illan otteluun Dufva vaihtaa Azevedon laidalta joukkueen luottomiehen Filip Riskan johtamaan kakkosketjua ja nostaa tsekkikonkari Josef Strakan kakkosen keskeltä ykkösketjun laitaan. Muuten kokoonpanoissa ei nähdä joukkueiden osalta suuria muutoksia.

Vedonlyöntimielessä Kärpät on otteluun lähdettäessä toki suosikki, mutta allekirjoittaneen papereissa ei millään niin suuri suosikki mitä kansainvälinen bookerlinja antaa ymmärtää. Luotetaan Lukon ykkösketjun maalikarkeloiden jatkuvan ja haetaan vedot vierasjoukkueen menestyksien kautta. Osuvin kohde on Lukon pelaaminen tasoituksella, jolloin jatkoaikatappiot/-voitotkin riittävät osumaan. Rohkeammat vetävät Lukon suoraa voittoa.

 

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

Kärpät

 X

Lukko

1X2

1,65 Unibet*

4,65 Betsson*

4,45 Betsson*

Handicap Kärpät -1

2,20 Unibet*

6,35 Betsson*

2,23 Betsson*

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,39 Betsson*

 Under 5,5: 1,58 Unibet*

 

Toimituksen valinnat päivän parhaiksi kohteeksi: Lukko 4,45 Betsson  ja Handicap Kärpät -1: Lukko 2,23 Betsson*