NHL Winter Classic 2012 - Battle of the Broads

02.01.2012 klo 22:00Citizens Bank ParkNelonen Pro 1

Historia: Winter Classic on nimensä mukaisesti tällä kertaa todellinen klassikkokohtaaminen, sillä New York Rangers ja Philadelphia Flyers ovat kuuluneet koko liigan kuumimpiin kiistakumppaneihin aina 1970-luvulta lähtien, jolloin joukkueet päätyivät samaan divisioonaan.

Yhteenotto tunnetaan rapakon takana nimellä ”Battle of the Broads”, jolla viitataan kaupunkien tunnetuimpiin katuihin Broadwayhyn ja Broad Streetiin.

Joukkueet ovat kohdanneet yhteensä kymmenessä Stanley Cup Playoffs-sarjassa historiansa aikana. Näistä erittäinkin fyysisistä väännöistä Philadelphia on selviytynyt voittajana kuudesti.

Rangers ja Flyers eivät ole jääneet yksin vihanpidossaan, sillä käytännössä kyse on kaupunkien välisestä sodasta. New Yorkin ja Philadelphian välinen matka taittuu autolla n. kahdessa tunnissa, mutta metropolialueita tarkastellessa joukkueita ja niiden kannattajakuntaa erottaa kuvainnollinen kivenheitto. Baseballissa napit vastakkain ovat Philadelphia Phillies ja New York Mets sekä amerikkalaisessa jalkapallossa Philadelphia Eagles ja New York Giants.

 

Puitteet: Tämän vuotinen Winter Classic pelataan Philadelphia Phillies baseball-joukkueen kotistadionilla Citizens Bank Parkilla. Kyseinen areena vetää tavallisesti hieman alle 44 000 katsojaa.

Sääolosuhteet ovat ennakolta hyvin haastavat ainakin kenttämestareille. Ottelun alkamishetkelle klo 15 paikallista aikaa on luvattu viisi astetta plussaa, joten jäädytyskoneisto joutuu koville.

Heikkokuntoinen jää sekä ennustettu kova puuskittainen tuuli saattavat merkittävästi vaikuttaa pelin tasoon laskevasti. Tämä tietää myös laskua maaliodotusarvolle.

Asetelmat: Rangers lähtee otteluun itseluottamusta uhkuen. New Yorkin ylpeys on voittanut viimeisistä kuudesta ottelustaan peräti viisi, joiden joukossa on mm. 4-2-kotivoitto nimenomaan Philadelphiasta.

Flyers on pärjännyt viime aikoina vaihtelevalla menestyksellä, mikä selittyy pahalla loukkaantumissumalla. Joukkue lähtee Winter Classiciin kuitenkin voitto alla, kun se kaatoi viimeksi vieraissa Pittsburghin.

Kokoonpanot:

Joukkueiden maalivahtitilanne on hyvin päinvastainen. Rangers on jo vuosia tukeutunut ruotsalaiseen huippuveskariinsa Henrik Lundqvistiin, joka on joukkueensa selkeä ykkösvahti ja pelaa tänään.

Philadelphia on viime vuosina ollut erittäin lähellä jopa Stanley Cup-titteliä, mutta kausi on päättynyt järjestäen pettymykseen, eikä vähiten heikon maalivahtipelin ansiosta. Vuodet vierivät, mutta sama ongelma tuntuu jatkuvan kaudesta toiseen. Tänään kotijoukkueen maalilla nähdään kakkosvahti Sergei Bobrovsky, joka on syrjäyttänyt heikosti esiintyneen Ilja Bryzgalovin.

Rangersin ykköspyssy on viimeaikoina ollut slovakkitähti Marian Gaborik, joka on merkkauttanut tehot 7+1 viimeisissä seitsemässä ottelussaan. Kotijoukkueesta esiin nousee viimeaikaisilla otteillaan Scott Hartnell, joka on iskenyt kaksi maalia ja viisi syöttöä viiteen viime otteluun.

Loukkaantumiset:

Rangers joutuu tulemaan toimeen ilman puolustaja Marc Staalia, joka on ollut pitkään sivussa aivotärähdyksen seurauksena. Hyökkääjät Wojtek Wolski ja myyntilistalla oleva Sean Avery kuuluvat epävarmojen nimien listaan. Puolustajat Michael Sauer ja Steve Eminger ovat hyvin todennäköisesti sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Philadelphia on saanut sairastupaansa tyhjäksi, mutta yksi poissaolo on sitäkin merkittävämpi. Flyers joutuu tulemaan toimeen koko loppukauden ilman kapteeniaan Chris Prongeria.

Parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto Philadelphia X New York
1X2 2,25 Unibet 4,05 Betsson 2,85 Expekt
Moneyline 1,76 Betway   2,21 Betsson
Over/Under 5,5 2,30 Nordicbet   1,67 William Hill*

Toimituksen valinta illan parhaaksi kohteeksi: New York Rangers (Moneyline) 2,21 Betsson