Jalkapallon Euroopan mestaruuskisat alkavat perjantaina, kun toinen isäntämaa Puola kohtaa Kreikan ja illan toisessa ottelussa Venäjä ottaa mittaa Tshekistä. Urheiluveikkaus.com on laatinut omat vihjeensä lohkovaiheen tapahtumista ja alla tiivistettynä pelikohteet ja perustelut.

Lohko A:A-lohkon pelikohteet olivat selkeitä valintoja, sillä lohko on kisojen kiistattomasti heikkotasoisin. Lohkossa pelaa Venäjän lisäksi, Kreikka, Puola sekä Tshekki. Venäjä on materiaaliltaan lohkon niukka ennakkosuosikki ja Venäjän jatkopaikka on pienen pelikokeilun arvoinen.

Puola tulee myös kovaa kotiyleisön saattelemana ja odotettavissa onkin, että lohkovoitto käydäänkin kyseisten maiden välillä. Tshekin otteet eivät vakuuttaneet karsinnoissa ja joukkueen mahdollisuudet lepäävät puolustuspelin varassa. Kreikka on lohkon kolmas mahdollinen jatkoonmenijä, mutta uskomme, että Puola ja Venäjä jatkavat A-lohkosta jatkoon. Puolan lohkovoitosta tarjottu 3,50 on ylikerroin.

Pelivalinnat:

Kohde: Seuraavalle kierrokselle, VenäjäMerkki: KylläKerroin: 1.45 Betsson

Kohde: Seuraavalle kierrokselle, PuolaMerkki: KylläKerroin: 1.72 Betsafe

Kohde: Seuraavalle kierrokselle, Tshekki Merkki: EiKerroin: 1.70 Betsafe

Kohde: Lohkovoitto, PuolaKerroin: 3,50 Unibet

Lohko B:Kisojen kuolemanlohko on tällä kertaa B-lohko, jossa on mukana neljä kovaa maata. Saksa ja Hollanti ovat lohkon ennakkosuosikit, mutta Portugalia ja Tanskaa ei ole syytä tyrmätä etukäteen, sillä molemmat pystyvät nappisuorituksella haastamaan suosikit.

Hollanti on jälleen kerran saanut kasaan todella laadukkaan joukkueen ja ei olisi ihme vaikka oranssipaidat nähtäisiin arvokisafinaalissa jälleen. Uskomme vakaasti oranssipaitojen jatkoonmenoon alkulohkosta ja Unibetin tarjous on hieno pelikohde.

Pelivalinnat:

Kohde: Sijalle 1-2 alkulohkossa, HollantiKerroin: 1.55 Unibet

Lohko C:C-lohkon itseoikeutettu ennakkosuosikki on hallitseva maailmanmestari Espanja. Vicente del Bosquen luotsaama tähtisikermä koostuu jälleen todella laadukkaasta pelaajamateriaalista ja ylitarjontaa löytyy lähes jokaiselle pelipaikalle.

Lohkon mustaksi hevoseksi tarjoamme Kroatiaa, joka kamppailee Italian kanssa lohkon toisesta jatkopaikasta. Slaven Bilicin luotsaaman kroatimiehistön vahvuus on ennen muuta tasaisen vahva materiaali, josta löytyy kuitenkin ripaus eliittiluokan henkilökohtaista taitoa. Luka Modric tuleekin olemaan yksi kisojen seuratuimmista ja vaarallisimmista pelaajista.

Lähes aina suurimpien mestarisuosikkien joukkoon kuuluva Italia on paininut turnauksen alla kriisien kourissa ja joukkueen valmistautuminen kisoihin on ollut vajavaista. Tästä kertoo myös kolmen viimeisen harjoitusottelun maaliero 0-5. Vastassa ovat olleet Venäjä, USA ja Uruguay.

Uskomme Kroatian

Pelivalinnat:

Kohde: Seuraavalle kierrokselle, KroatiaMerkki: KylläKerroin: 2,50 Betsafe

Kohde: Seuraavalle kierrokselle, Italia Merkki: EiKerroin: 1,98 Betsson

Lohko D:Lohkossa pelaavat Englanti, Ruotsi, Ranska ja Ukraina. Asetelmat tulevat olemaan suhteellisen selvät! Ranskan joukkue on ensimmäistä kertaa hyvässä yhteishengessä lähdössä kisoihin ja meidän papereissa patonkimaa onkin lohkon voittajasuosikki. Kisojen alla loukkaantumisista kärsinyt Englanti lähtee kisoihin puolustavammalla taktiikalla Roy Hogdsonin johdolla ja kiikarissa onkin jatkopaikka. Jaossa on vain kaksi jatkopaikkaa ja uskomme niiden ratkeavan Ranskan, Ukrainan ja Ruotsin välillä. Ukrainalla on kotiyleisö takana, mutta se tuskin riittänee materiaaliltaan parempia maita vastaan, joten pelaamme Ukrainan putoamisen puolesta.

Pelivalinnat:

Kohde: Seuraavalle kierrokselle, UkrainaMerkki: EiKerroin: 1,59 Betsson