St. Louis – Chicago

St. Louis kampesi kuin kampesikin voiton avausottelusta. Blackhawks johti ottelua pariinkiin otteeseen, mutta Blues tuli tasoihin viime hetken tasoituksella ja vei kamppailun jatkoajalla. Päätöserän nousu ja jatkoaikavoitto toivat varmasti itseluottamusta ryhmälle.

Lähtökohdat kamppailuun ovat ympäripyöreät. Kaksi hurjaa joukkuetta, joista kumpi tahansa voi edetä tänä vuonna vaikka päätyyn asti. Pienet asiat tulevat ratkaisemaan kamppailun ja kun enää vieraiden menestyksistä ei tarjota huippukertoimia, jätetään kohde pelaamatta.

Pittsburgh – Columbus:

Blue Jackets ahdisti Penguinsia avausottelussa, mutta ei kyennyt pitämään 1-3 johtoaan, vaan hävisi 4-3. Vierailijat sortuivat jäähyilyyn, josta Penguins rankaisi armotta. Columbus on edelleen yllätysvalmis, mutta 1-3 johdon menettäminen avausottelussa saattoi olla koko ottelusarjan kannalta ratkaisevaa.

Laadukkaampi kotijoukkue on myös kokeneempi pudotuspelikävijä ja selvä suosikki kotikentällään. Avausottelun tapaista yllätysmomenttia Blue Jacketsilla ei enää ole.

Colorado – Minnesota:

Colorado joutui ahtaalle avausottelussa. Liekö alkujännitystä, mutta Wild puristi Avalanchen taskuunsa kahdessa ensimmäisessä erässä. Isäntien hurja päätöserän loppukiri toi kuitenkin joukkueen 2-4 tilanteesta 4-4 tasoihin vain 14 sekuntia ennen päätössummeria. Jatkoerää ehdittiin pelata vain seitsemisen minuuttia, kun kotijoukkue ratkaisi ensimmäisen ottelun itselleen.

Colorado on nyt saanut ensimmäisen erän puristuksen pois alta ja tästä ottelusta voi odottaa vapautuneempaa. Kotikentällään Avalanche on selvä suosikki voittajaksi ja kertoimet riittävät peleihin: Colorado 2,20 operaattori poistettu.