Saksa jyrää mestariksi?

22 miestä juoksee kolme viikkoa hiki hatussa pallon perässä ja lopulta Saksa kruunataan mestariksi. Vanha vitsi pitää vielä 2010-luvullakin hyvin kutinsa.

Jo pitkään hyvää työtä Saksan peräsimessä tehnyt Joachim Löw on jälleen virittänyt joukkueensa koneiston saksalaismaisen täsmälliseksi ja kurinalaiseksi, mikä on vienyt joukkueen odotetusti välieriin saakka. Valkopaitojen materiaali on leveä ja hyvässä tasapainossa kentän kaikilla osa-alueilla.

Kreikka-pelissä Löw antoi vastuuta penkkiä kansoittaneille vaihtomiehille, jotka pelasivat hyvän ottelun 4-2 päättyneessä puolivälierässä. Tämä viimein todisti sen, että joukkueen materiaali riittää ehdottomasti aina mestaruuteen asti, mikäli se vain hyödyntää potentiaalinsa.

Saksalla on asettaa hyökkäyspäähän maailmanluokan pelaajia, joilla riittää ratkaisukykyä laajalti. Ylhäältä löytyy taitoa, nopeutta, pääpelivoimaa, järjettömän tulivoimaisia laukojia ja kliinisen viimeistelykyvyn omaavat Mario Gomez sekä Miroslav Klose.

Mikäli kaikki sujuu, kuten Saksan valmennusjohdon käsikirjoituksessa, leivotaan joukkueesta Euroopan mestari vuosimallia 2012.

Muista välieräjoukkueista Portugali on ennakolta heikoimmilla, sillä se kohtaa jatkossa joko Espanjan tai Ranskan. Saksan kannalta tilanne näyttää erittäin hyvältä, koska se pelaa finaalipaikasta ottelun Englanti-Italia voittajaa vastaan.

Todennäköisesti Espanja selvittää tiensä finaaliin Saksaa vastaan, jolloin luvassa on edelliskisojen finaaliuusinta.

Kertoimet:

Finaalijoukkueet: Espanja ja Saksa 3,00 Betsson*

Kaksi parasta oikeassa järjestyksessä: 1. Saksa 2. Espanja 6,25 Unibet*

Kenestä leivotaan maalikuningas?

Vielä jokunen tovi sitten maalikuninkaaksi oli vain yksi suosikki ylitse muiden: Mario Gomez. Bayern Münchenin mies ehti paukuttaa kahteen avausotteluunsa kolme maalia, jolloin hänen ajateltiin pitävän kärkipaikkansa pitkälle menevän joukkueensa ansiosta.

Tanskaa vastaan hän oli kuitenkin varjojen mailla ja loistava vire katosi taivaan tuuliin. Puolivälierässä Gomez aloitti penkiltä, eikä hänen asemaansa varmasti helpota pahimman kilpakumppanin Miroslav Klosen onnistuminen Kreikkaa vastaan.

Cristiano Ronaldon turnaus alkoi hieman takkuisesti, sillä lukuisista paikoista huolimatta hänen laukauksensa eivät löytäneet verkon perukoille. Hollanti-pelissä hän sai päänsä auki ja iski kahdesti, mikä käänsi turnauksen Real Madridin kultakimpaleen osalta nousukiitoon.  Puolivälierässä hän iski joukkueensa ainokaisen, joka riitti lopulta voittoon Tshekkiä vastaan. Ronaldo on siis onnistunut näissä kisoissa Gomezin tapaan kolmesti. Hänen kohtalokseen koitunevat kuitenkin Portugalin heikot menestymismahdollisuudet turnauksen loppuvaiheessa.

Kolmantena korttina maalikuningaskisaan nostetaan Fernando Torres. Edelliskisojen sankari iski kaksi osumaa Irlannin verkkoon, mutta silti hän ei ole täysin ansainnut päävalmentaja Luis Aragonesin luottamusta. Mikäli hän saa tänään mahdollisuuden ja käyttää sen, nousee hän taistelemaan tosissaan kisojen maalikuninkuudesta. Tämä siis edellyttää avauskokoonpanon pelipaikan vakiinnuttamista.

Tällä hetkellä suurimmalla todennäköisyydellä kisojen maalikuningas on Mario Gomez, jonka jälkeen Torres ja Cristiano Ronaldo ovat melko tasoissa haastajan roolissa. Titteliin tullaan vaatimaan mielestämme viisi osumaa.

 

Kertoimet:

Mario Gomez 3,25 Unibet*

Fernando Torres 5,75 Betsson*

Cristiano Ronaldo 3,20 Betsson*