Mestarien liigan puolivälierien otteluparit saatiin arvottua, ja huhtikuussa futisfaneja odottaakin jälleen kiihkeät kamppailut jalkapallomaailman suurimman ja kauneimman kilpailun parissa. Nyt onkin hyvä väli koota vedonlyönti-ennakko näihin UCL:n puolivälieriin, ja katsastaa parhaimmat kertoimet kunkin otteluparin välienselvittelyyn.

15. maaliskuuta järjestetyssä UCL-arvonnassa saatiin siis nämä ottleuparit selville, ja sinänsä jokaisella, suurimmalla ennakkosuosikilla kävi varsin hyvä arpaonni. Nämä suuret voittajasuosikit onnistuivatkin tässä tapauksessa välttämään toistensa kohtaamisen tässä vaiheessa, joten tämän jaon myötä kunkin puolivälieräparin kertoimet ovat varsin vahvasti kallellaan toiseen suuntaan.

Neljännesvälierät kuitenkin osoittivat jo, että Mestarien liiga -kentillä voidaan nähdä suuriakin yllätyksiä, joten vedonlyönnin näkökulmasta tulevissa otteluissa riittää tietty runsain mitoin purtavaa.

Viimeisimpään UCL-arvontaan liittyi myös kunnon hämminkiä, sillä sosiaalisessa mediassa kiersi arvontaa ennen julkisuuteen vuotanut kuva tulostetusta dokumentista, joka osoitti tulevat puolivälieräparit. Kertoman mukaan UEFA:n johtoportaan henkilö olisi twiitannut kyseisen kuvan henkilökohtaisella Twitter-tilillään, ennen kyseisen twiitin välitöntä poistamista. Salaliittoteoreetikot saivatkin tästä tuulta purjeisiinsa, ja SoMe:ssa nousikin kunnon mylläkkä siitä, että UCL:n puolivälieräparit olisi "päätetty" jo ennen arvontaa.

Yksikään näistä paperilta löytyvistä puolivälieräpareista ei kuitenkaan toteutunut varsinaisessa arvonnassa, joten kyseessä olikin siis lienee vain pelkkä huomiota kerjännyt SoMe-temppu.

Ennen puolivälieriä vedonlyöntiyhtiöt ovat rankanneet jäljellä olevat kahdeksan joukkuetta voittajaveto-kertoimien mukaan siten, että tarjolla on neljä selvempää voittajaehdokasta ja neljä altavastaajaa. Arvonta olikin lopulta siinä mielessä mielenkiintoinen, että yksikään näistä neljästä ennakkosuosikista ei joutunut mittelemään puolivälierissä vastakkain. Mikäli jokainen näistä ennakkosuosikeista onnistuu pitämään puolivälierissä pintansa, tulee välierävaiheesta siis melkoinen ilotulitus.

Tehdään seuraavaksi kuitenkin tiivistetty ennakko jokaisesta otteluparista UCL:n puolivälierien osalta.

Tottenham - Manchester City

1. osaottelu: 9.4. klo 22:00 (Lontoo)
2. osaottelu: 17.4. klo 22:00 (Manchester)

Mestarien liiga on Tottenhamille se ainoa mahdollisuus jonkinlaisen pokaalin voittamiseen tämän kauden osalta. Vielä jokunen aika sitten näytti vielä siltä, että Spurs piti vielä jalkaansa Valioliigan mestaruuskamppailussa oven välissä, mutta juuri helmi-maaliskuun heikko jakso on pudottanut joukkueen tästä taistelusta lopullisesti pois. Nyt huomio alkaakin kiinnittyi Tottenhamin osalta Valioliigassa siihen, kykeneekö joukkue pysymään TOP4-sijoilla kauden loppuun asti.

Vaikka Tottenham esiintyi vakuuttavasti UCL:n neljännesvälierissä kaataen Dortmundin selvästi kokonaismaalein 4-0, eivät vedonlyöntiyhtiöt anna joukkueelle kovinkaan suuria mahdollisuuksia Pep Guardiolan luoman koneiston nitistämiseen.

1X2 kertoimet, Tottenham Hotspur - Manchester City, Ti 9 huhti 2019 at 22:00

Tottenham Hotspur

Tasapeli

Manchester City

Manchester Cityllä on edelleen monet raudat tulessa, kun Mestarien liigan ohella joukkue pysynee kiireisenä myös Valioliigan osalta aivan viimeisille kierroksilla saakka. Citizens käykin paraikaa kiivasta kamppailua mestaruudesta Liverpoolin kanssa, joten harha-askelille ei ole siis enää varaa. Tämä paine ei kuitenkaan estänyt Guardiolan miehistöä takomalla neljännesvälierissä Schalkea täysin maanrakoon, kun City hurjasteli otteluparista jatkoon peräti 10-2-yhteismaalein. Toisen osaottelun City voittikin kotonaan täysin murskaavasti 7-0.

Joukkueiden nykyiseen tilanteeseen peilatessa ei olekaan siis mikään ihme, että vedonlyöntifirmat ovat nimenneet Cityn huomattavan suureksi ennakkosuosikiksi otteluparista jatkoon etenijäksi.

Etenee otteluparista jatkoon:
Tottenham Peliyhtiö Man City Peliyhtiö
5.50 pinnacle 1.20 coolbet
4.70 betsson 1.19 nordicbet
4.65 bethard 1.19 bethard
4.50 unibet 1.18 leovegas
4.50 bet365 1.18 bet365

Liverpool - FC Porto

1. osaottelu: 9.4. klo 22:00 (Liverpool)
2. osaottelu: 17.4. klo 22:00 (Porto)

Liverpool pelaa jälleen vahvaa kautta Jürgen Kloppin alaisuudessa. Toki viime kausikin oli joukkueelta "melko" vahva, sillä Kloppin miehistö sijoittui Valioliigassa toiseksi, ja Mestarien liigassa joukkue kärsi taasen loppuottelussa 1-3-tappion hallitsevalle mestarille Real Madridille. Tänä vuonna Liverpool onkin taas vahvasti mukana mestaruuskamppailussa näissä molemmissa kilpailuissa, eikä sen tie ole ollut helppo UCL-viheriöillä tähän mennessä.

Ensinnäkin Liverpool oli yhdessä kovatasoisimmista alkulohkoista PSG:n ja Napolin seurassa, ja tästä jatkoon etenemisen jälkeen joukkue saikin sitten heti neljännesvälierissä vastaansa saksalaisjätin Bayern Münchenin. Liverpool jätti kuitenkin tässä otteluparissa Bayernin vaille mahdollisuuksia, kun Englannin kamaralla pelatun maalittoman avausottelun jälkeen Pool hurjasteli vieraskentällä toisessa osaottelussa vakuuttavaan 1-3-voittoon.

1X2 kertoimet, Liverpool - FC Porto, Ti 9 huhti 2019 at 22:00

Liverpool

Tasapeli

FC Porto

Klopp on jo puhunut medialle siitä, ettei FC Portoa saa todellakaan aliarvioida, sillä portugalilaisjoukkue onkin onnistunut kaatamaan isompiaan jo useampina vuosina Mestarien liigan kentillä. Neljännesvälierissä Porto kukistikin AS Roman yhteismaalein 4-3 äärimmäisen värikkään otteluparin jälkeen.

Porto on myös Portugalin Primera Ligassa hyvin pitkälti samassa tilanteessa, kuin Liverpool Valioliigassa, sillä joukkue taistelee noille viheriöillä mestaruudesta tasapisteissä kovimman kilpakumppaninsa, Benfican kanssa. Kukaan tuskin voi kuitenkaan lähteä pokalla väittämään, että paperilla vertaillun Liverpool ja Porto olisivat tasalaatuiset joukkueet, ja peliyhtiöt ovatkin olleet tietysti vahvasti sitä mieltä, että Portolla on tässä otteluparissa melkoinen vuori kiivettävänään.

Etenee otteluparista jatkoon:
Liverpool Peliyhtiö Porto Peliyhtiö
1.246 pinnacle 4.55 betsson
1.23 bethard 4.45 coolbet
1.22 bet365 4.41 pinnacle
1.20 unibet 4.25 mr green
1.20 betsafe 4.10 fastbet

Manchester United - Barcelona

1. osaottelu: 10.4. klo 22:00 (Manchester)
2. osaottelu: 16.4. klo 22:00 (Barcelona)

On kulunut jo hetkisen aikaa niistä ajoista, kun Manchester Unitedin kannattajat ovat saaneet olla innoisaan joukkueen otteista samaan tapaan kuin juuri nyt nähdään. Ole-Gunnar Solskjærin saapumisesta alkanut nousukiito onkin tuonut täysin uudet tuulet joukkueen purjeisiin, ja etenkin monet hyökkäyspään pelaajat ovat saaneet enemmän vapauksia puhketa täyteen loistoonsa. Punaiset paholaiset pelaavatkin tällä hetkellä viihdyttävää futista niin kotona kuin myös vieraissa, ja joukkue huipensi pitkän linjan positiiviset esityksensä UCL:n neljännesvälierissä PSG:tä vastaan.

Tässä otteluoparissa ManU onnistuikin kääntämään 0-2-kotitappionsa toisessa osaottelussa Pariisissa uskomattomaan 3-1-voittoon napaten näin jatkopaikan vierasmaalillaan 3-3-tasatilanteessa. 

1X2 kertoimet, Manchester United - Barcelona, Ke 10 huhti 2019 at 22:00

Manchester United

Tasapeli

Barcelona

Puolivälierissä ManU:n tie tulee kuitenkin olemaan vielä paljon aiempaa kivisempi, kun se saa vastaansa peliyhtiöiden papereissa TOP3-voittajasuosikiksi Mestarien liigassa kuuluvan Barcelonan. Espanjalainen jättiseura onkin paahtamassa paraikaa varsin selvään mestaruuteen La Ligassa, Mestarien liigan neljännesvälierissä joukkue taasen kukisti toisessa osaottelussa ranskalaisen Lyonin ylivoimaiseen tyyliinsä maalein 5-1 maalittoman avausmatsin jälkeen.

Vedonlyöntiyhtiöt ovatkin laittaneet Barcelonan otteluparissa selvään ennakkosuosikin asemaan, ja Unitedilla tuleneekin olemaan kädet täynnä töitä Lionel Messin ja kumppanien kynsissä.

Etenee otteluparista jatkoon:
Man United Peliyhtiö Barcelona Peliyhtiö
4.55 betsafe 1.30 coolbet
4.00 bet365 1.289 pinnacle
4.00 unibet 1.25 bethard
3.95 fastbet 1.22 bet365
3.45 coolbet 1.22 unibet

Ajax - Juventus

1. osaottelu: 10.4. klo 22:00 (Amsterdam)
2. osaottelu: 16.4. klo 22:00 (Torino)

Ajax on ollut ehdottomasti yksi tämän UCL-kauden sykähdyttävimpiä joukkueita, ja tämä alankomaalainen suurseura onkin tarjoillut Mestarien liigassa tällä sesongilla jo lukuisia huippuviihdyttäviä kamppailuita. Jo lohkovaiheen lopulla Ajax oli laittaa Bayern Münchenille jauhot suuhun joutuen kuitenkin lopulta tyytymään 3-3-tasuriin ja täten lohkon kakkossijaan.

Neljännesvälierissä joukkue kaatoikin sitten hallitsevan mestarijoukkueen Real Madridin upeasti yhteismaalein 5-3. Otteluparin avauskamppailu meni Realin nimiin vieraissa 1-2, joskin kotikentällään pelannut Ajax olisi eittämättä ansainnut jo tästä kamppailusta parempaa. Joukkue sai kuitenkin kostonsa toisessa osaottelussa Santiago Bernabeulla, kun Real mureni kotiyleisönsä edessä Ajaxin kynsissä peräti 1-4-shokkitappioon.

Voitto, ja samalla Ajaxin jatkopaikka, olivat molemmat toki suuria yllätyksiä, mutta kenttätapahtumia katsottaessa hollantilaisjoukkue pelaa UCL:n puolivälierissä kuitenkin täysin ansaitusti.

1X2 kertoimet, Ajax - Juventus, Ke 10 huhti 2019 at 22:00

Ajax

Tasapeli

Juventus

Mutta mitä sanoo Cristiano Ronaldo tässä otteluparissa, sillä tällä supertähdellä on toki edelleen omat sanansa sanottavana. Ja kuten edellinen kierros näyttää, on näissä herran sanoissa edelleen varsin mittavasti painoarvoa. Tämän kauden osalta Ronaldon otteet Juventusissa eivät ole olleet sellaista ilotulitusta, mitä monet häneltä varmasti odottivat, mutta neljännesvälierien toinen osaottelu tarjoilikin sitten Ronaldo-tulitusta ihan koko rahan edestä.

Juventus olikin pullahtaa UCL:stä pihalle häviämällä avausottelun Atletico Madridia vastaan vieraissa maalein 2-0, mutta toiseen osaotteluun Ronaldo päättikin sitten astua esiin sinä kaikkien tuntemana Ronaldo-hahmona, jota futismaailma todisti aiemmin lukuisia kertoja Realin väreissä. Portugalilaistähti latoikin toisessa osaottelussa matsin kaikki kolme maalia Atleticon verkkoon nostaen täten Juventuksen puolivälierävaiheeseen melkoisesta suosta.

Ronaldolla varustettua Juventusta ei voidakaan siis missään nimessä laskea mestaruuskamppailussa ulkopuolelle. Vedonlyöntiyhtiöt ovatkin nostaneet torinolaisjoukkueen tässä otteluparissa vähemmän yllättäen selväksi suosikiksi. 

Etenee otteluparista jatkoon:
Ajax Peliyhtiö Juventus Peliyhtiö
4.35 pinnacle 1.27 coolbet
4.25 leovegas 1.251 pinnacle
4.25 betsson 1.22 betsafe
4.15 bethard 1.22 fastbet
4.00 bet365 1.22 bet365

UCL-voittajaveto: Man City noussut ykkössuosikiksi:

Mestarien liigan puolivälierien arvonta suosii siis näitä suurimpia ykkössuosikkeja, mutta näistä suosikeista Manchester City on noussut kertoimia vertaillessa hieman muiden kilpakumppanien yläpuolelle. Vedonlyöntiyhtiöt pitävät siis Guardiolan joukkoja ennakkosuosikkina UCL-pokaalin nappaajaksi, joskin joukkueen etuasema ei ole tässä tapauksessa suuri.

Juventus ja Barcelona ovatkin voittajakerroin-vertailussa hyvinkin lähellä Cityä, eikä sen kanssa myös Valioliigassa mestaruuskilpasilla oleva Liverpool ole tässä tapauksessa kaukana. Vitossuosikki Manchester Unitedilla voittokertoimet nousevatkin sitten jo kaksinnumeroisiin, ja vieläpä kakkosella alkaviin lukemiin.

Vuonna 2004 Mestarien liigan yllätysvoittaja Porton mahdollisuudet tällaisen tempun uusimiselle ovat peliyhtiöiden mielestä minimaaliset, sillä portugalilaisjoukkueen kertoimet heiluvat outright-kohteissa kolminumeroisissa lukemissa.

Mestarien liiga 2018-19, voittaja:

Paras kerroin Peliyhtiö
Manchester City 3.50 unibet
Juventus 4.33 bet365
Barcelona 4.75 betsson
Liverpool 5.00 coolbet
Manchester United 21.25 pinnacle
Tottenham 29.00 bet365
Ajax 41.00 bethard
FC Porto 101.00 bet365

Mestarien liigan voittajakertoimet on päivitetty taulukkoon viimeksi 18.3.2019.

Teksti: Daniel Christensen

Daniel Christensen on tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntija, jonka kirjoitukset ja vedonlyöntivihjeet kohdistuvat eurooppalaisen huippujalkapallon pariin.