Torstai 10.5

USA – Valko-Venäjä

USA on pelannut odotuksiin nähden mallikkaasti, vaikka se koki edellisessä ottelussaan tappion Slovakialle maalein 4-2. Tosin tiedot Helsingin yöstä kertovat, ettei jenkkipoikien valmistautuminen otteluun ollut aivan kaikkien taiteen sääntöjen mukaista…

Valko-Venäjä on ollut positiivinen ilmestys. Ensin se laittoi Suomen ja Slovakian tiukille, jonka jälkeen kaatui Kazakstan. Mielestämme Kari Heikkilän suojateilla on jälleen mahdollisuutensa suureenkin kiusaan.

Pitkäveto: 1.erän voittaja: X  3,00 Sportingbet

Tulosveto: 3-2

 

Tanska – Venäjä

Venäjä lähtee tähän otteluun megasuosikkina ja muu kuin murskaava vierasvoitto olisi yllätys. Itänaapurillamme on tosin ollut hieman hankalaa muiden pikkumaiden, kuten Norjan, Latvian ja Saksan kanssa, mutta Tanska on näitäkin maita kategoriaa alhaisempi.

Siperian karhu raatelee tänään juuttilaiset henkihieveriin, sillä yleensä Venäjän pisteahneita yksilöitä ovat kiinnostaneet myös nämä ennakolta ”heikompitasoiset” ottelut.

Pitkäveto: Venäjä-2,5              1,75 Betsson*

Tulosveto: 1-5

 

Ranska - Suomi

Tämän ottelun suosikista ei ole mitään epäselvyyttä, sillä Ranska on todellisen statistin roolissa. Suomi karisti tehottomuutensa Sveitsiä vastaan iskemällä viisi maalia – ja vieläpä kaikki aivan parhaalta maalintekosektorilta.

Olemme odottaneet ranskalaisilta enemmän tässä turnauksessa, mutta se ei ole pystynyt ottamaan kiusaajan roolia. Isoista maista USA ja Kanada kaatoivat patonkimaan maalein 7-2.

Samanlaisia lukemia nähtäneen tänäänkin sillä erotuksella, ettei Ranska missään tapauksessa tee kahta maalia Petri Vehasen selän taa.

Pitkäveto: Suomi-3,5                1,70 Betsson*

Tulosveto: 0-6

 

Tshekki – Latvia

Illan päättävässä taistossa kohtaavat alisuorittanut Tshekki ja pirteästi esiintynyt Latvia. Tshekki on tässä tietenkin suuren suosikin asemassa, mutta hyvin pelannut Latvia voi mielestämme laitta olutmaan mahdin ahtaaseen rakoon.

Peli-ideamme tässä kohteessa on pienen marginaalin Tshekki-voitto.

Pitkäveto:Tshekki-Latvia+2 X                                                          5,00 Veikkaus

Tulosveto: 4-2