Tiistai 15.5

Slovakia – Ranska

Kovin moni ei olisi tähän alkusarjan viimeisen kierroksen kamppailuun lähdettäessä, että Ranskalla on vielä mahdollisuus selvittää tiensä puolivälieriin. Tämä historiallinen tapaus toteutuu, mikäli se onnistuu tänään lyömään Slovakian varsinaisella peliajalla.

Slovakia tarvitsee siis vähintään pisteen selvitäkseen pudotuspeleihin, mutta täydellä pistepotilla sillä olisi vielä mahdollisuus välttää puolivälierissä Kanada, mikäli USA kokee pistemenetyksen Sveitsille.

Ranska lähtee tähän otteluun varmasti kovalla asenteella, mutta yksinkertaisesti se ei auta leveämmällä materiaalilla operoivaa Slovakiaa vastaan.

Pitkäveto: Ranska+2,5             1,76 Betsson

Tulosveto: 4-2

 

Tshekki – Saksa

Tshekki saa Tukholman iltapäiväottelussa vastaansa turnauksensa tähän otteluun päättävän Saksan, joka kärsi nöyryyttävän murskatappion Norjalle edellisessä ottelussaan maalein 4-12.

B-lohkon kaksi kärkisijaa on jo jaettu, kun Venäjä varmisti lohkovoittonsa ennen Ruotsia. Tshekki tarvitsee tänään vahintään kaksi pistettä varmistaakseen kolmannen sijansa, jolloin puolivälierässä vastaan tulisi isäntämaa Tre Kronor. Mikäli se taas häviää tänään ja Norja voittaa iltaottelussa Tanskan, pelaa Tshekki Venäjää vastaan. Taktikointiin on siis kaikki mahdollisuudet.

Venäjä on kuitenkin ollut niin kivikova tässä turnauksessa ja vahvistuu vielä huippunimillä, joten uskomme Tshekin tyytyvän Ruotsiin. Saksa pelanneen ”hällä väliä” –asenteella, joten uskomme Tshekin surffailevan heikkotasoisen ottelun voittoon.

Pitkäveto: Yli 5,5 maalia           2,30 Nordicbet

Tulosveto: 5-2

 

USA – Sveitsi

Sunnuntaina Suomen upealla pelillä kaatanut USA kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan ilman panosta pelaavan Sveitsin.  Scott Gordonin luotsaaman ryhmän puolivälierävastus tulee hyvin suurella todennäköisyydellä olemaan Suomi, mikä varmistuisi täydellä pistepotilla.

Sveitsi hukkasi hieman yllättäen omat mahdollisuutensa jatkopeleihin häviämällä Ranskalle maalein 4-2, joten heidän turnauksensa päättyy joka tapauksessa tähän otteluun. Paikalla on runsaasti sveitsiläisfaneja ja uskomme joukkueen haluavan jättää viimeisessä pelissään hyvän kuvan itsestään.

Yhdysvallat lähtee otteluun suosikkina ja niukka kotivoitto on tähän saumaan hyvä lähtökohta vedonlyöntiin.

Pitkäveto: USA-Sveitsi+2        X 5,70 Veikkaus

Tulosveto: 4-2

 

Ruotsi – Latvia

Alkusarjan viimeisessä ottelussa kohtaavat Ruotsi ja Latvia, eikä kummallakaan ole mainittavaa panosta maineen ja kunnian lisäksi.

Ruotsi pelaa kotiyleisönsä edessä ja valmistautuu torstaina pelattaviin puolivälieriin. Tämän vuoksi Tre Kronor on luultavasti asenteeltaan reilusti vieraita edellä. Lisäksi materiaaliero on sinikeltaisille erittäin selkeä, joten suosikista ei liene epäselvyyttä.

Latvia on pelannut hyvät kisat, mutta jotenkin nyt ilmassa on selkäsaunan tuntua.

Pitkäveto: Ruotsi -3,5               2,14 BetRedKings

Tulosveto: 5-1