Lauantai 5.5

Sveitsi – Kazakstan

Täksi vuodeksi A-sarjaan nousseista joukkueista toinen on Kazakstan. Joukkueesta voidaan helposti povata kisojen heittopussia yhdessä Italian kanssa, eikä Borat-kansaa tulla näkemään otsikoissa kuin korkeintaan sikamaisten otteidensa vuoksi.

Käkikellomaa Sveitsin tulemista aivan kansainvälisen kiekkoilun eliittiin ja mitalikandidaatiksi on odoteltu jo vuodesta 1999 lähtien, kun joukkue pääsi kotikisoissaan aina välieriin saakka. Turhaan.

Tänäkin vuonna alppimaan jääkiekkomenestys tyssää viimeistään puolivälieriin, mutta avausottelussaan sillä on mahdollisuus jopa todelliseen triumfiin. Sveitsi ottanee tässä selkeän voiton.

Pitkäveto: Sveitsi -2,5   2,15 Expekt

Tulosveto: 5-1

 

Latvia – Venäjä

Entiset neuvostotasavallat avaavat turnauksensa viimeisten joukossa. Venäjä on Kanadan ohella kenties turnauksen kuumin mestarisuosikki, sillä nyt sen kokonaispaketti on kerrankin hyvässä balanssissa.

Zinetula Biljaletdinov on ajanut joukkueen runkoon kosolti nuorta voimaa ja uutta yhtenäisempää pelitapaa. Venäjän runko koostuu laadukkaasta KHL-materiaalista, jota on ryyditetty aivan NHL:n kirkkaimpiin tähtiin kuuluvilla pelimiehillä, kuten Jevgeni Malkinilla ja Pavel Datsjukilla.

Tällä kertaa joukkueella on myös heittää luukulle aidosti kansainvälisen tason veskari, kun tolppien välissä nähdään Semeon Varlamov.

Latvia lähtee kiusaamaan isompaansa sinnikkäästi, mutta nyt kyyti voi olla kylmää kuin Murmanskilaisella jääpalatehtaalla.

Pitkäveto: Yli 5,5 maalia  1,99 Expekt

Tulosveto: 2-6

 

Kanada – Yhdysvallat

Kiitos uuden sarjajärjestelmän, nähdään jo toisena kisapäivänä todellinen huippukamppailu, Battle of America.

Sanoipa kuka mitä tahansa, on Kanada tässä ottelussa selkeä suosikki, vaikka ottelun emotionaalinen lataus poikkeaakin normaalista. Mitään ylikävelyä ei nähdä, mutta tehokas Kanada ottanee tästä jopa selkeähkön voiton.

Pitkäveto: Kanada -1,5   2,15 Expekt

Tulosveto: 4-1

 

Ruotsi - Tshekki

Lauantai-illan huumaa kiekkoväelle tarjoavat Ruotsi ja Tshekki. Kyseessä on illan kruunaava koitos, joka on ennakolta hyvinkin tasainen.

Kummankaan joukkueen avausottelun perusteella on turha tehdä johtopäätöksiä pelivireestä, sillä ne eivät ole missään nimessä vertailukelpoisia tämän ottelun asetelmiin.

Kotiareenallaan pelaava Ruotsi on lievän suosikin asemassa, mutta ei olisi maailman suurimpia ihmeitä, mikäli taitava Tshekki-ryhmä pakottaisi Tre Kronorin hakemaan voittoa varsinaisen peliajan jälkeen.

Pitkäveto: X  4,50 Betsson

Tulosveto: 3-3