Maanantai 7.5

Ranska – Kanada

Kisansa eittämättä hieman turistimaisella otteella aloittanut Kanada kohtaa maanantain avausottelussa Ranskan, joten motivaatio punnitaan todenteolla.

USA:lle kärsityn 5-4-jatkoaikatappion jälkeen kourallinen Kanadan pelaajista kävikin etsimässä kadonnutta eye of the tigeriaan paikallisesta yöravintolasta, joten katsotan joko nyt vaahteranlehti vakuuttaisi.

Ranska on avannut kisansa 7-2-tappiolla USA:lle ja voittanut Kazakstanin maalein 6-3. Ottelu jenkkejä vastaan oli selkeästä lopputuloksesta huolimatta paljon tasaisempi.

Jos Kanadan surffailu jatkuu, voi ottelusta tulla Brent Sutterin miehistölle yllättävänkin vaikea.

Pitkäveto: Ranska +4,5            1,80 Nordicbet

Tulosveto: 5-2

 

Tshekki – Norja

Iltapäivän toisessa ottelussa Norja pyrkii kiusaamaan isompaansa Tshekkiä. Naapurimaan öljymiehet ovat aloittaneet kisansa varsin mallikkaasti, vaikka tuloksena onkin ollut kaksi tappiota. Vastassa ovat olleet kuumimpiin mestarisuosikkeihin kuuluvat Ruotsi ja Venäjä, mutta maaliero norjalaisilla on silti pikkumaalle hyvä 7-3.

Tshekin turnaus on lähtenyt käyntiin hieman yskien. Avausottelussaan se kukisti Tanskan ”vain” 2-0 ja Tre Kronorille tuli tappio maalein 4-1.

Uskomme, että Norjasta voisi olla paljonkin kiusaa Tshekki-joukkueelle.

Pitkäveto: Norja +2,5               1,80 Betsson

Tulosveto: 4-2

 

USA – Slovakia

Tässä ottelussa kohtaavat ennakkoasetelmiin nähden positiivisesti yllättäneet kiekkomahdit USA ja Slovakia.

Yhdysvaltojen turnaus on sujunut tähän saakka varsin mallikkaasti, kun ensin kaatui Ranska maalein 7-2 ja heti perään Kanada 5-4 jatkoajan jälkeen. Kanada – jota voidaan pitää erinomaisena mittarina – oli ajoittain suurissakin vaikeuksissa tähtilippusikermän kanssa, eikä täysi pistepotti yhdysvaltalaisille olisi ollut tuossa ottelussa suuri vääryys.

Slovakiakin laittoi omassa avauksessaan Kanadan ahtaalle ja piinasi eilen Suomea. Tuloksena kummastakin ottelusta oli kuitenkin maalin tappiot, vaikka eilen kahdessa ensimmäisessä erässä slovakki-miehistö pääsikin Leijonien niskan päälle.

USA on suosikki, mutta Slovakia saanee myös paikkansa, mikäli eilen loistavan pelin Suomea vastaan pelannut maalivahti Jan Laco antaa jälleen joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Odotamme ottelusta tasaista, mutta äärimmäisen tehokkaasti esiintynyt Yhdysvallat on lähempänä voittoa.

Pitkäveto: USA                           1,70 Betsson

Tulosveto: 4-2

 

Tanska – Ruotsi

Eilen yllätystappion Italialle kärsinyt Tanska joutuu Globenin iltaottelussa isäntämaa Ruotsin kynsiin. Juuttilaisten olisi syytä parantaa otteitaan roppakaupalla eilisestä, sillä muutoin punalamppua palaa tänään jatkuvasti.

Avausottelussaan Tanska laittoi Tshekin ahtaalle, häviten 2-0, mutta liukasliikkeinen, fyysinen ja älykäs Ruotsi on kivikova kanto kaskessa.

Tre Kronorilla on taskussaan jo 3-1-voitto Norjasta ja täydet kolme pistettä tarttuivat myös Tshekiltä maalein 4-1. Ottelussa on vain yksi suosikki ja meno voi äityä hurjaksikin. Tässä ottelussa lukemat voivat mennä rumiksikin.

Pitkäveto: Ruotsi -3,5               2,40 Bet365*

Tulosveto: 1-6