Tiistai 8.5

Valko-Venäjä – Kazakstan

Kahden itämaan kansan kohtaamisessa on selkeä suosikki: Valko-Venäjä. Kazakstan muistuttaa lähinnä kuritonta rosvolaumaa, jonka pelillinen ulosanti on sanalla sanoen onnetonta.

Kari Heikkilän luotsaama Valko-Venäjä on pelannut hyvät kisat, vaikkakin joukkue on kärsinyt maalin tappiot Suomelle ja Sveitsille. Hyvä maalivahtipeli ja tiivis viisikkopelaaminen ovat voitonavaimina tässä valkovenäläisille.

Pitkäveto: 1. erän voittaja: Valko-Venäjä     1,92 Betsson*

Tulosveto: 4-1

 

Latvia – Italia

Latvia otti erittäin makean päänahan kaatamalla Saksan, mikä antoi Ted Nolanin  suojateille mahdollisuuden pelata jopa puolivälieräpaikasta.

Tänään se kohtaa Italian, joka onnistui hieman yllättäen kukistamaan Tanskan jatkoajalla edellisessä ottelussaan. Saapasmaan miehet kuuluvat mielestämme B-sarjaan ja Latvia on vahvoilla.

Pitkäveto: 1. erä yli 1,5 maalia                           2,05 Bet365*

Tulosveto: 4-2

 

Suomi – Sveitsi

Leijonat pääsevät tänään Sveitsin kimppuun. Suomen turnaus on alkanut hieman takkuisesti, mutta pääasia on, että kahden ottelun jälkeen kasassa on täydet kuusi pistettä.

Maalipaikkoja sinivalkoisilla on kyllä ollut ihan riittämiin, joten tehokkuuden löytyessä on lupa odottaa reilusti enemmän. Etenkin, kun viime kisoissa loistanut ylivoima saa jyvän kohdalleen, voidaan Leijonilta odottaa paljonkin.

Sveitsi murskasi avausottelussaan Kazakstanin 5-1 ja tämän jälkeen voitti Valko-Venäjän lukemin 3-2. Todellista testiä joukkue ei vielä ole kokenut, joten kunto huippumaita vastaan on pieni arvoitus.

Lähtökohtana tähän otteluun on Suomen menestyminen kotikaukalossaan. Maaleja emme odota tässäkään ottelussa syntyvän viittä enempää.

Pitkäveto: Suomi -1,5               1,90 Bet365*

Tulosveto: 3-1

 

Venäjä – Saksa

Kevään 2012 MM-kisojen kuumimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Venäjä kohtaa Tukholman illassa hankalana vastustajana tunnetun Saksan

Punakoneen turnaus on lähtenyt käyntiin hieman yskähdellen, mutta pistemenetyksiin se ei vielä ole sortunut. Huippuyksilöt Evgeni Malkin, Pavel Datsyuk ja Evgeni Kuznetsov ovat ratkoneet ottelut Norjaa ja Latviaa vastaan henkilökohtaisella panoksellaan.

Saksa aloitti kisansa odotetusti voittamalla Italian, mutta sitten joukkueen puolivälierähaaveet kokivat kolauksen. Latvia osoittautui paremmaksi ja jätti kotkapaidat tyhjin käsin maalein 2-3 edellisessä ottelussa. Joukkue ei loista millään osa-alueella ja tänään menestyminen vaatisi ylisuorittamista koko joukkueelta ja etenkin SM-liigasta tutulta maalivahti Dennis Endrasilta.

Venäjän rupla on tässä ottelussa kovaa valuuttaa.

Pitkäveto: Yli 5,5 maalia       1,85 Expekt*

Tulosveto: 5-2