Keskiviikko 9.5

Slovakia-Kazakstan

Hienolla ilmeella kisansa aloittanut Slovakia saa tänään vastaansa kenties turnauksen heikoimman joukkueen Kazakstanin. Slovakeilla on alla hieno voitto yhdysvalloista maalein 4-2 ja joukkue on hyvää vauhtia matkalla kohti puolivälieriä.

Kazakstanista ei pitäisi juuri vastusta olla, ja peli-ideat löytynevätkin runsaista kotivoitoista.

Pitkäveto: 1. erän voittaja: Slovakia                1,65 Expekt

Tulosveto: 6-1

 

Norja – Italia

Jos päivän aiemmassa ottelussaa pelasi turnauksen huonoin joukkue Kazakstan, nähdään tässä sitten se toiseksi huonoin eli Italia. Spagettimaan edustajat ovat kuitenkin päässeet jo kertaalleen voittokantaan Tanskan kustannuksella jatkoajan jälkeen, mutta eilinen 5-0-tappio Latvialle palautti joukkueen maanpinnalle.

Norja kuuluu turnauksen yllättäjäkastin kärkiosastoon ja on suunnilleen samantasoinen nippu kuin Latvia. Muu kuin turskalaisten voitto olisi suuri yllätys.

Pitkäveto: Norja -2,5                2,10 Betsson

 

Kanada – Sveitsi

Kanada näytti Ranskaa vastaan, että pelaaminenkin alkaisi pikkuhiljaa kiinnostaa. Tänään se saa vastaansa Sveitsi, joka pelasi eilen erinomaisen jääkiekko-ottelun, vaikka tappiolukemat 5-2 Suomelle antaisivat olettaa muuta.

Mikäli Sveitsi pystyy säilyttämään eilisen ottelun kahden avauserän kaltaisen aktiivisen peliotteen, voi vaahteralehtipaidoille ennustaa haastavaa iltapuhdetta. Käkikellomaa ei missään nimessä kuulu enää joukkueisiin, jotka kaatuvat puolivaloilla.

Arvioimme Kanadan selväksi suosikiksi, mutta emme usko lopputuloksen repeävän mitenkään vallattomaksi.

Pitkäveto: Sveitsi +2,5             1,62 Bet365*

 

Ruotsi – Saksa

Tre Kronor isännöi Globenin iltaottelussa Saksaa. Ruotsin turnaus on sujunut odotetunlaisesti, sillä kisojen toinen järjestäjämaa on voittanut kaikki kolme otteluaan. Tosin viimeksi esitys ei niin huikaissut, sillä ottelun puolivälissä Tanskaa maalein 6-1 johtanut länsinaapurimme sortui lepsuiluun loppulukemien ollessa 6-4. Päävalmentaja Pär Mårts kävikin ottelun jälkeen joukkueelleen erittäin kuumana, joten tänään jäällä nähtäneen näyttöhaluinen kotijoukkue.

Saksalle turnaus on ollut lievä pettymys lähinnä siksi, että se hävisi yhdelle päävastustajalleen Latvialle toisessa ottelussaan maalein 3-2. Eilen joukkue onnistui kiusaamaan Venäjää ja piti lopputuloksen maltillisena, kun pisteet kirjattiin venäläisille maalein 2-0. Kotkapaitoja on vaivannut pahasti tehottomuus, sillä se on voittanut laukaukset jokaisessa pelissään, mutta tehnyt vain viisi maalia kolmeen otteluun.

Emme usko Saksan yllätysmahdollisuuksiin, vaan Ruotsi tulee viemään ennakolta vähämaalisen ottelun.

Pitkäveto: Saksa+3,5                1,45 Betsafe

Tulosveto: 4-1