Urheiluveikkaus.com tarjoaa päivittäin myös pelivihjeet lätkän MM-kisojen kuumimpiin otteluihin. Näin alkurysäyksen kunniaksi analysoimme vetomielessä ensimmäisen kisapäivän kaikki ottelut sekä puimme tulevaa maailmanmestaria.

Perjantai 4.5

Suomi – Valko-Venäjä

Aloitetaan ensimmäisen kisapäivän puinti tietenkin turnauksen isäntänä toimivan Suomen avausottelusta Valko-Venäjää vastaan. Joukkueet kohtasivat kaksi kertaa turnauksen alla harjoitusmaaotteluissa, joissa molemmissa päädyttiin sinivalkoisten voittoon. Ensimmäinen kohtaaminen Raumalla oli selvää kauraa, mutta seuraavana päivänä Tampereella voitto irtosi Leijonille vasta voittolaukauskilpailussa maalein 2-1.

On ennaltakin selvää, ettei Suomi tule pääsemään tässä ottelussa helpolla. Kotikisat, täysi areena ja turnauksen avausottelu tuonevat pientä lisäpuristusta otteisiin. Valko-Venäjä on pelannut jo vuosia tutun kaavan mukaan: keskialue tukkona ja riistojen kautta nopeisiin vastahyökkäyksiin. Tänä vuonna joukkueen peräsimessä nähdään suomalaisväriä, kun Kari Heikkilä johdattaa valkovenäläiset jäälle, mutta silti kupletin juoni lienee totutun kaltainen.

Suomi tullaan asettamaan tähän otteluun luultavasti jättimäisen suosikin asemaan vedonlyöntiyhtiöiden toimesta, mitä se myös on. Vedonlyöjän kannattaa olla tarkkana kuitenkin ottelun lopputulosmarginaalien kanssa, sillä pieninumeroinen kotivoitto näyttäisi näin ennakkoon houkuttelevalta idealta kuponkien rakentamiseen.

Pitkäveto: Alle 5,5 maalia       1,76 Bet365*

Tulosveto: 3 – 0

 

Yhdysvallat – Ranska

Sitten on aika pureutua kisojen varsinaiseen avausotteluun, jossa USA kohtaa Ranskaan. Asetelma on tässäkin selkeä, sillä muu kuin yhdysvaltalaisvoitto olisi sensaatio. Kysymys vain kuuluukin, kuinka ylivoimainen jenkkisikermä on?

Ranskan jääkiekko on elänyt viime vuosina nousukautta ja maan väreissä viilettää tänäkin vuonna muutama erittäin mielenkiintoinen yksilö. Tolppien välissä pelaa NHL-konkari Cristobal Huet ja puolustuksessa luutii mm. tuore Suomen mestari Yohann Auvitu.

Yhdysvallat tulee voittamaan tämän ottelun arviomme mukaan n. 85% todennäköisyydellä, mutta emme odota tästäkään otteluparista mitään ilotulitusta. Näin ollen kiehtovimmat pelivalinnat löytynevät esim. tasan kolmen maalin voitosta USA:lle ja Ranskan tasoituksellisista kohteista.

Pitkäveto: USA-Ranska+3 X   5,05 Veikkaus

Tulosveto: 4-1

 

Saksa – Italia

Ennakolta tämä on ottelu kategoriasta ”ketä kiinnostaa”, mutta vedonlyöjää kiinnostaa aina mahdollisuus voitolliseen peliin.

Oli kyseessä laji kuin laji, ovat Saksan maajoukkueen edesottamukset lähes poikkeuksetta konemaisen tehokkaita ja tasaisia. Emme anna Italialle juurikaan saumaa omissa arvioissamme, vaan ottelu saattaa ratketa jopa selvälläkin erolla kotkapaidoille.

Pitkäveto: Saksa -2,5                1,96 Betsson

Tulosveto: 4-0

 

Kanada – Slovakia

Suurin maailmanmestarisuosikki Kanada avaa turnauksensa Slovakiaa vastaan avauspäivän ennakolta laadukkaimmassa koitoksessa.

Vuoden 2003 maailmanmestari Slovakian miehistö on kokenut viime vuosina kovan nuorennusleikkauksen, eikä siitä ole ollut haastamaan muita kärkimaita kuin nimellisesti.

Kanada vaikuttaa erittäin väkivahvalta ja tähän otteluun luomme ideamme murskavoittoon. Jopa kolmen maalin voittomarginaali ei olisi suuri yllätys.

Pitkäveto: Kanada -2,5            2,00 Nordicbet

Tulosveto: 5-1

 

Tshekki – Tanska

MM-kisojen vakiosuosikkeihin kuuluva Tshekki kohtaa omassa turnausavauksessaan Tanskan. Asetelmat ovat tässäkin selkeät: Tshekki vie ja Tanska yrittää vikistä kaikin voimin perässä.

Juutinmaan miehet ovat tosin pystyneet viime vuosina pitämään ottelunsa tiukkoina myös huippumaita vastaan, mutta tämä on näkemyksemme mukaan vain pehmeä alku tshekkiläisten turnaukselle.

Peli-idea tähän otteluun on Tshekin vähintään kolmen maalin voitto. Yleensä juuri olutmaan väki on ollut tappavan tehokas näissä ennakolta heikompia maita vastaan käytävissä otteluissa, mihin luotamme jälleen.

Pitkäveto: Yli 5,5 maalia           1,85 Betsafe

Tulosveto: 5-1

 

Ruotsi – Norja

Kisaisäntien toinen osapuoli, Ruotsi, avaa urakkansa Globenissa naapurimaa Norjaa vastaan. Tre Kronor on saanut kasaan varsin nimekkään ryhmän kotikisoihinsa, mutta joukkueen yllä on lievä varjo: mistä löytyisi voittava maalivahti?

Norjankin jääkiekkoilu on noussut hyvää vauhtia kohti kansainvälistä kärkeä, mistä osoituksena on mm. viime kevään paikka puolivälierissä asti.

Uskomme Pohjoismaiden Oilersin syttyvän tähän otteluun jopa yhtälailla kuin isännät, mutta he pääsevät pelaamaan ilman vastaavia menestyspaineita. Olisiko tässä se ensimmäisen kisapäivän jymypaukku?

Ruotsi lähtee otteluun selkeän suosikin asemassa, mutta näkemyksemme mukaan Norja pitänee lopputuloksen maltillisena.

Pitkäveto: Norja +2,5               2,20 Betsafe

Tulosveto: 4-2