Pelikaani ei anna armoa Hakametsässä.

Ilves - Pelicans: Ilveksen kausi on ollut vaikea. Valmentajaa on vaihdettu, pelaajia on vaihdettu, mutta kurssi ei ota oietakseen. Alla on tällä hetkellä kuuden ottelun tappioputki. Myös kotikaukalossa meno on ollut tahmeaa, sillä joukkue on sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue. Kahdeksastatoista kotiottelusta joukkue on hävinnyt varsinaisella peliajalla 11. Vastustaja Lahden Pelicansin kausi on ollut huomattavasti ruusuisempi. Joukkue on sarjataulukon kakkosena, 10 pistettä johtavaa KalPaa perässä. Kahdeksasta edellisestä ottelusta on kasassa kuusi voittoa joista kaksi on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. Vierasotteluissakin on kulkenut mukavasti sillä joukkue on sarjan kolmanneksi paras vierailija - edellä ovat vain KalPa ja Ässät. Tärkein yksittäinen tekijä lahtelaisten menestyksessä on ollut maalivahti Niko Hovinen. Hovisen palattua sairastuvalta parani joukkueen peli huomattavasti ja pisteitä alkoi tippua alkukauden tapaan. Hovinen on noussut takaisin huipputasolle ja normaalikunnossaan hän on liigan paras torjuja. Perustasoltaan pidän Pelicansia lähes kahta luokkaa isäntiä laadukkaampana ryhmänä ja vieraiden menestyksestä tarjotut kertoimet kelpaavat kupongille. Veikkaus tarjoaa kohteeseen markkinatoppia ja se hyödynnetään.

Kokoonpanot: Ilvekseltä puuttuvat varmuudella Kai Kantola, Teemu Kesä, Mark Lee ja Vesa Toskala. Pelicansilta poissa ovat Markus Pöyhönen ja Max Wärn.

JYP - TAPPARA: Tässä vihjataan kenties suurinta kerrointa UV: pitkävetovihjeiden historiassa. Loukkaantumisaalto vaivaa Jypiä ja se näkyy eritoten puolustuspäässä, kun poissa on Sami Vatanen ja tärkeäksi hankinnaksi osoittautunut Pavel Skrbek. JYP lähtee otteluun Kalpa- tappio alla, jossa joukkue jäi maaleitta. Tappara taisteli tärkeät pisteet Saipaa vastaan. Mielestämme Tapparan valmennusporras on ottelussa askeleen JYPin vastaavaa edellä. Dufva, joka on käytännössä Ahon oppi-isä, tietää tarkalleen JYP:n pelitavan ja tuntee pelaajat. Ottelusta tulee tasainen ja se voi kääntyä Tapparalla selvästi usemmin kuin Betsafen 7.25 kerroin antaa ymmärtää. Selvä ylikerroin.

Lue myös koko SM-liigakierroksen ennakko >>

Macclesfield - Bolton: Perustasero näiden joukkueiden välillä on valtava. Vaikka Bolton kuuluukin Valioliigan alakastiin, on tasoero Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Macclesfieldiin suuri. Macclesfieldin peli on takunnut myös sarjaotteluissa, joten Bolton tulee kävelemään joukkueen yli tässä ottelussa.

Vihjettä päivitetään päivän mittaan, mikäli pelattavia kohteita löytyy.

Pitkävetovihjeet lauantai 7.1.2012

Päivän Varmat
# Kohde Merkki Kerroin Klo  
10 Ilves - Pelicans 2 1,95 15:55
Betsson Macclesfield - Bolton 2 1,75 17:00
Päivän Pommit
# Kohde Merkki Kerroin Klo  
12 Ilves (+1)  - Pelicans 2 2,70 15:55
Betsafe Jyp - Tappara 2 7,25 17:00

Vihjeiden seurantamerkit:

= Kohteen tulos ei vielä selvillä

= Kohde meni väärin

= Kohde meni oikein

Veikkauksella on pitkävedossa oikeus kerroinmuutoksiin.