Kärpät isännöi JYPiä SM-liigan kuumimpien kohtaamisessa

Novokuznetsk iski tarvittavat maalit Vityazia vastaan jo ensimmäisessä erässä ja otti 2-3-vierasvoiton. Makeaa ei kuitenkaan saatu mahantäydeltä, kun Linköping ratkaisi pelin MoDo:ta vastaan toisen erän neljällä maalillaan, räjäyttäen Pommin käsiimme. Tänään tehdään peliä jälleen jääkiekon kautta.

Kärpät - JYP: Oulun Kärpät on voittanut kahdeksasta joulun jälkeisestä ottelustaan kuusi, eikä JYP ole jäänyt Pekkaa pahemmaksi. Jyväskylän ylpeys on nimittäin kaapinut kahdeksasta tauon jälkeisestä ottelustaan peräti seitsemän voittoa. Kärppien kone on tosin yskähdellyt viime aikoina, sillä tappiot tulivat häntäpään Tapparalle ja HPK:lle ennen viimeisintä Blues-voittoa. JYPin viimeisin tappio on tammikuun alusta KalPaa vastaan, minkä jälkeen hurrikaanipaidat ovat päässeet neljän ottelun voittoputkeen. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa, joten ottelulla on hieman normaalia runkosarjavääntöä korkeampi panos, kun molemmat taistelevat suorasta playoff-paikasta. Kärpät ja JYP ovat ottaneet yhteen tällä kaudella kahdesti, molempien ollessa maalin verran parempia kotikaukalossaan. Kärppien ailahtelu ja JYPin pirteät otteet houkuttavat pelaamaan vieraita - varsinkin kun kertoimet sen sallivat. Betsson tarjoaa vierasvoitosta kertoimen 2,75, mikä nousee papereissamme lieväksi ylikertoimeksi.

QPR - MK Dons: Tämän ottelun lähtökohdat eivät voisi pelaajan kannalta juuri haastavammat olla! Kaksi sarjaporrasta alempana urakoiva MK Dons oli lähellä tiputtaa QPR:n kotikentällään FA Cupista, mutta Heidar Helgusonin viime hetken tasoitusmaali siirsi ratkaisun tähän uusintaotteluun. QPR on tuon ottelun jälkeen vaihtanut manageria Neil Warnockista Mark Hughesiin, jonka alaisuudessa Ärrät ovat esiintyneet kertaalleen. Tuo ottelu pelattiin vain kaksi päivää sitten, jolloin Newcastle oli parempi lukemin 1-0. Kotijoukkueen maali tuli muuten raitapaitojen ainoasta maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta, QPR:n hallitessa pelitapahtumia mm. muutamalla tolppakudilla. Uusi manageri piristi silminnähden lontoolaisia, mutta tämän päiväinen suorituskyky/-halukkuus on iso kysymysmerkki. Ennakkotietojen mukaan QPR lähtee tähän otteluun melko nimekkäällä ryhmällä, mutta Mark Hughes ilmoitti, että hän aikoo tehdä muutoksia pelaavaan kokoonpanoon, nähdäkseen mahdollisimman monen uuden alaisensa potentiaalin. Uskomme, että tänään näyttömahdollisuuden saavat pelaajat esiintyvät hyvällä asenteella, sillä he taistelevat tulevaisuuden pelipaikkansa lisäksi työpaikoistaan. Uudet managerit, kun tuppaavat yleensä tuomaan omia hyväksi havaittuja tuttujaan joukkueeseen sisään ja antavat kenkää osalle nykyisistä. Kysymysmerkin QPR:n voittohaluille asettaa tiukka putoamiskamppailu ja mm. puolustaja Danny Gabbidon myönsi Cup-taipaleen olevan mahdollinen "ylimääräinen rasite". Toisaalta sekä Hughes että Gabbidon kertovat joukkueen haluavan voittaa, sillä alla on kymmenen ottelun voitoton putki. Ärrät kohtaa viikonloppuna elintärkeässä Valioliiga-ottelussa Wiganin, joka on joukkueen yksi päävastustajista putoamiskamppailussa. MK Dons pääsee otteluun levänneenä ja lähtee otteluun parhaalla miehistöllään. Luotamme alustavasti Valioliigajoukkueen leveään materiaaliin sekä yksittäisten pelaajien näyttöhaluihin. Seuraamme tilannetta illan mittaan ja päivitämme vihjettä jos ja kun jotain mullistavaa tietoa saamme. Pelivalintaa kannattaa odottaa aivan iltahämärään saakka, jolloin avauskokoonpanot julkistetaan. Tällä hetkellä parhaan kertoimen 1,85 kotivoitosta antaa Betsafe .

Pitkävetovihjeet tiistai 17.1.2012

Päivän Varmat
# Kohde Merkki Kerroin Klo  
Betsafe QPR - MK Dons 1 1,85 22:00
Päivän Pommit
# Kohde Merkki Kerroin Klo  
Betsson Kärpät - JYP 2 2,75 18:30

 

Vihjeiden seurantamerkit:

= Kohteen tulos ei vielä selvillä

= Kohde meni väärin

= Kohde meni oikein

Veikkauksella on pitkävedossa oikeus kerroinmuutoksiin.