Roland Garrosissa siirrytään tänään puolivälierävaiheeseen.

Miesten kaksinpelissä käynnistyvät tänään puolivälieräottelut, kun Roger Federer kohtaa Gael Monfils'n. Naisissa nähdään kaksi ottelua, joissa paremmuuttaan selvittävät Svetlana Kuznetsova ja Marion Bartoli, sekä Francesca Schiavone ja Anna Pavlyuchenkova.

Päivän otteluksi nousee miesten ensimmäinen puolivälieräkoitos, johon selkeänä ennakkosuosikkina lähtee sveitsiläinen Federer.

Pelaajat ovat kohdanneet myös aiemmin Ranskan avoimissa, sillä he olivat vastakkain vuoden 2008 välierissä. Federer oli tuolloin parempi lukemin 3-1 (2-6, 7-5, 3-6, 5-7).

Roland Garrosin keskuskenttä, Philippe Chatrier,  täyttyy tänään äärimmilleen, sillä Gael Monfils on kotiyleisön ainoa toivo tämän vuotisessa turnauksessa. Federer asteleekin tänään melkoiseen myrskynsilmään, joutuen ranskalaisyleisön hampaisiin.

Monfils'n vahvuuksia ovat loistava fysiikka ja ärhäkkä kämmen. Ranskalainen jaksaa vääntää pitkiäkin palloja ja päättää ne usein edukseen. Hän on loistava puolustava pelaaja, joka pyörittää peliään takakentältä käsin ja paikan tullen hyökkää terävästi. Fysiikkansa ansiosta hän pystyy nopeasti kääntämään peliään puolustavasta hyökkääväksi ja näin yllättämään vastustajansa.

Omalla syöttövuorollaan karibialaistaustainen Monfils haluaa pitää pallot lyhyenä ja nouseekin kovan ykkössyöttönsä jälkeen usein jo ratkaisemaan pistettä verkon tuntumaan.

Federer on maailman paras yleispelaaja, jolle sopii alusta kuin alusta. Hänkin pelaa mielellään takakentällä, mutta nousee usein ratkomaan pisteitä verkolle. Sveitsiläistä on tituleerattu maailman parhaaksi volley-pelaajaksi, joten Monfils'n ohituslyöntien on tänään oltava ensiluokkaisia.

Uskomme, että R-Fed lähtee otteluun aggressiivisesti ja Monfils joutunee puolustuskannalle. Kotiyleisönsä edessä otteleva ranskalainen ei tule päästämään Federeriä helpolla vaan puolustaa sitkeästi ja iskee vastaan omilla syöttövuoroillaan.

Lisäjännitystä ottelun seuraamiseen haemme Monfilsin menestyksestä.

 

Päivän ottelu - tiistai 31.5

Gael Monfils - Roger Federer

9. Ranking 3.

1 Keskinäiset kohtaamiset 5

Välierät Menestys Ranskassa Mestaruus

6,50 Centrebet Voittokertoimet 1,15 Betsson

1,95 Nordicbet Yli/Alle 34,5 peliä 1,81 BetRedKings

 

Päivän pelivihje: Monfils +6,5 peliä - Federer 1 2,02 Nordicbet