mainos

Ranskan Ligue 1 -kierros 29.3.-3.4. - Ennakko ja pelivinkit

Ligue 1 2018-19, 30. kierros:

Perjantai, 29.3.

Rennes - Lyon
Lauantai, 30.3.
Marseille - Angers 
Sunnuntai, 31.3.
Amiens - Bordeaux 
Dijon - Nice 
Monaco - Caen 
Nantes - Lille 
Toulouse - PSG 
Maanantai, 1.4.
Saint Étienne - Nîmes 
Keskiviikko, 3.4.
Montpellier - Guingamp 
Strasbourg - Reims

Tarjolle napsahtaa jälleen tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntijan Jens Boyen kokoama ennakko-paketti tulevalle Ligue 1 -kierrokselle, joka sisältää tuttuun tapaan myös omat vedonlyöntivihjeet ja peli-ideat näiden matsien betsamiseen.

Viime Ligue 1 -kierros tarjosi valitettavasti miinusmerkkiset vihjeet, joskin rinnalle nostetut peli-ideat kääntyivät varsin mukavasti plussan puolelle. Sama kaava onkin toistunut näissä Ligue 1 -ennakoissa osittain läpi kauden.

Nyt tälle tulevalle kierrokselle saadaankin sitten pari uutta muuttujaa vedonlyöntivihjeiden suunnitteluun. Vietetty maajoukkuetauko on rasittanut eri joukkueita eri tavoin, kun osa on päässyt treenaamaan - ja myös huilimaan - koko tauon, kun taasen osalla monet avainpelaajat ovat pelanneet maajoukkuepaidoissa hyvinkin kuluttavia maaotteluita. Toinen mietittävä seikka on tulevat Ranskan cupin välierät sekä liigacupin loppuottelu, jotka vaikuttavat varmasti tiettyjen joukkueiden energiatasoihin ja yleiseen fokukseen.

Valueta suurimmin löytyykin vedoilla tällä Ligue 1 -kierroksella mielestäni juuri Strasbourgin ja Guingampin matseista, sillä nämä joukkueet mittelevät juuri mainitun liigacupin loppuottelussa lauantaina. Joukkueet jatkavatkin urakointia Ligue 1:ssä heti keskiviikkona, joten finaalin painaa varmasti jaloissa vielä tuolloin - ja varmasti osittain myös pelaajien mielissä.

TUOREIMMAT VEDONLYÖNTISIVUT URHEILUVEIKKAUS.COMISSA:
PELIYHTIÖ BONUS LUNASTA BONUS:
18Bet 100% bonus 100€ asti
fastbet 50€ bonukset
librabet 100% bonus 150€ asti
kto 100% bonus 100€ asti
pixelbet 10% bonus
betclic 55€ ilmaisveto

Rennes - Lyon

Ottelu pelataan: 29.3. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Rennes-käskijä Julien Stéphan otti manageriuransa ensimmäisen voiton juuri Lyonia vastaan 5.12., eikä tempun uusiminen ole ennakkokaavailuun perustuen millään tapaa mahdotonta. Stéphanin joukot joutuvat lähtemään otteluun kuitenkin muun muassa kolmen pelaajan pelikieltojen rasittamana, ja näitä poissaoloja Lyonin liukkaat hyökkääjät pystyvät toki käyttämään edukseen.

Huomaathan, että samaiset joukkueet pelaavat vastakkain myös Ranskan cupin välierissä keskiviikkona.

Rennes, 8. sija:

Nuori mutta osaava Stéphan otti ohjakset Rennesissä joulukuussa, josta lähtien joukkue on ollut vahvassa iskussa. Joukkue on puolustuksellisesti hyvin organisoitu, mutta samalla mm. Ben Arfan ja Sarrin kaltaiset nopeat ja taitavat hyökkääjät onnistuvat tuottamaan vastustajille hyvin ongelmia. Jotkin Ben Arfan pallomenetykset toki tuottavat ongelmia myös omassa päässä, mutta kauttaaltaan Rennesin puolustus toimii kuitenkin hyvin.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 2-2-1. Joulukuun alusta katsottaessa Rennesin rekordi on jopa 7-3-3. Ei tappioita kolmeen edelliseen otteluun Ligue 1:ssä (1-2-0).

Viimeiset ottelut: Hivenen onnekas 1-1-tasapeli Marseille'a vastaan 17.3. Tätä ennen joukkue hävisi Arsenalille 3-0, ja putosi Eurooppa-liigasta pois etumatkastaan huolimatta. 10.3. Rennes kaatoi kotonaan Caenin 3-1.

Lyon, 3. sija:

Varsin ailahteleva joukkue. Parhaimmillaan joukkue on lähes pysäyttämätön etenkin hyökkäyksen osalta, jossa mm. Depay on isossa roolissa. Kyseessä on kuitenkin mielialapelaaja, joten ailahtelua nähdään myös häneltä. Puolustuksen osalta Lyonilla on myös parannettavaa, ja joukkue on etenkin haavoittuvainen vastahyökkäyksille. Maalivahti Lopes on kuitenkin huippuluokkaa.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 3-1-1. Ehti myös pelata 0-0-kotitasapelin Mestarien liigassa Barcelonaa vastaan, mutta vieraissa Camp Noulla Barca takoi Lyonin ulos kilpailusta 5-1-voitollaan.

Viimeiset ottelut: Kaatoi kotonaan Montpellierin 3-2, mikä ei kuitenkaan ollut puolustaja Dubois'ta ja hyökkääjä Dembeleä lukuunottamatta häävi esitys. Tätä ennen hävisi 5-1 Barcelonalle, jota aikaisemmin Lyon oli pelannut 2-2-vierastasurin Strasbourgia vastaan.

Marseille - Angers

Ottelu pelataan: 30.3. klo 16:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Marseille, 4. sija:

Hyökkäyksen osalta kärkiosaaminen on huippuluokkaa, mutta tämä huippumateriaali on kapeaa tasoa. Myös puolustuksen osalta, eikä maalivahti Mandandakaan tunnu pelaavan nyt tutulla vahvalla tasollaan. Otteisiin on löytynyt kuitenkin tiettyä tasapainoa, kun joukkue vaihtoi 4-2-2-sapluunaan tammikuussa. Balotellin saapuminen joukkueeseen on myös tuonut oman mausteensa joukkueen hyökkäyspeliin, kun taasen puolustus ja keskikenttäkin ovat ottaneet askelia ylöspäin samaa tahtia, kun nuoremmilla, nälkäisemmille pelaajille on annettu näytönpaikkoja.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 3-1-1. Viimeisestä seitsemästä ottelusta saldo on vakuuttava 5-1-1.

Viimeiset ottelut: Voitti paikalliskamppailussa OGC Nicen kotonaan 1-0, joskin voitto olisi voinut hyvinkin olla suurempi. Tämän jälkeen edellisessä ottelussaan Marseille hävisi PSG:lle 1-3. Keskuspuolustus oli ottelussa kuitenkin varsin hyvä, mutta hyökkäyksellisesti Marseillella jäi ottelussa paljon piippuun.

Angers, 12. sija:

Fyysinen joukkue, joka pelaa tiiviiksi organisoidun puolustuksensa kautta. Vahva erikoistilanteissa ja vastahyökkäyksissä, mutta muutoin varsin tehoton hyökkäyspelissään.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 1-3-1. Viimeisen 8 ottelun saldo on 3-4-1 - tammikuun alusta lähtien, jolloin joukkue vaihtoi kolmen keskuspakin puolustuslinjaan. Tulokset ovatkin siis sinällään parantuneet, mutta maaliskuussa puolustus on ollut ailahteleva eikä hyökkäyskään ole onnistunut kunnolla tuottamaan tehoja. 

Viimeiset ottelut: Suoritettuaan hienon nousun Montpellieriä vastaan 2-2-tasuriin Angers pelasi viime kierroksella uuden tasapelin - tällä kertaa 0-0-lukemin kotonaan Amiensia vastaan möhläten matsin loppuhetkillä muun muassa yhden pilkun.

Amiens - Bordeaux

Ottelu pelataan: 31.3. klo 16:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

PELI-IDEA: Amiens - Bordeaux: X - kerroin 3.10 (Bet365

Bordeaux pelasi hyvin viime kierroksella uuden managerinsa vauhdittamana, muttei onnistunut kuitenkaan voittamaan. Amiens ei myöskään ole mikään helppo vastus. Kuulostaa tasaiselta kohtaamiselta.

Amiens, 17. sija:

Kokonaiskuvassa Amiensin puolustus ei ole kovinkaan hohdokas, mutta tiiviinä pelatessaan se pystyy kyllä kiusaamaan isompiaan. Hyökkäyksen osalta tilanne näyttää Amiensissa myös nyt paremmalta, kun Konaté on palannut loukkaantumisensa jälkeen. Myös Guirassyn hankkiminen avittaa tätä sektoria.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 2-2-1. Viimeiset neljä ottelua 2-2-0 maalierolla 4-3. Parempi kuitenkin kotonaan kuin vieraissa.

Viimeiset ottelut: Nappasi ensin ansaitun 2-1-voiton kotonaan Nimesistä, jota seurasi varsin onnekas 0-0-tasapeli Angersia vastaan vieraissa.

Bordeaux, 13. sija:

Bordeaux on joukkueena hyvä ja taitoa riittää, mutta kausi on mennyt täysin vihkoon ja takana onkin jo kaksi päävalmentajan vaihdosta, joista viimeisin sattui juuri maaliskuun alussa. Puolustuksesta löytyy lahjoja ja potentiaalia, mutta myös virhealttiutta, kun taasen nopeat ja taitavat hyökkääjät ailahtelevat. Myöskään kärkihyökkääjä Cornelius ei tunnu löytävän maalijyväänsä joukkueessa kunnolla.

Kuntopuntari, 5 ottelua: Ei voittoa viimeiseen viiteen otteluun - 0-3-2. Kaksi viimeistä ottelua 1-1-tasapelejä molemmat.

Viimeiset ottelut: 9.3. onnekas 1-1-tasapeli Monacoa vastaan vieraissa, jota seurasi samojen lukemien kotitasapelin Renniesiä vastaan. Näistä jälkimmäinen ottelu oli joukkueelta selvästi parempi, ja joukkue voikin pitää itseään epäonnisena, ettei se saanut ottelusta kaivettua voittoa.

Dijon - Nice

Ottelu pelataan: 31.3. klo 16:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

VIHJE: Dijon - Nice: (AH: 0,0) 2 - kerroin 2.16 (Bet365

OGC Nice vaikuttaa juuri nyt tasapainoisemmalta ja vakaammin suorittavalta joukkueelta Dijoniin verrattuna, joka toki voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen elokuussa (osin myös onnekkaasti). Nyttemmin Dijon on kuitenkin vajonnut heikkojen otteidensa vuoksi Ligue 1:ssä toiseksi viimeiseksi.

Hyökkäysosasto on Nicellä edelleen jokseenkin ohkainen materiaaliltaan, mutta nyt Allan Saint-Maximinilla ja kumppaneilla on kuitenkin vastassaan yksi sarjan heikoimmista puolustuksista.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Dijon - Nice -otteluun tästä.

Monaco - Caen

Ottelu pelataan: 31.3. klo 16:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Monaco, 16. sija:

Täysin onnettoman syyskauden jälkeen Monaco on ottanut selkeitä kehitysaskeleita uudelleen puikkoihin palkatun Jardimin johdolla. Myös tammikuun siirtoikkunan hankinnat ovat nähtävästi auttaneet. Ongelmia näkyy silti edelleen, etenkin puolustuspäässä, mikä voi johtua siitä, että joukkue on kasattu yksilöiden kautta, eikä joukkue pelaa vielä sanan mukaisesti yhtenä joukkueena.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 3-2-0. Siitä lähtien kun Jardim palasi Monacon peräsimeen, joukkue on pelannut saldolla 4-3-0, eli siis seitsemän ottelua ilman tappioita!

Viimeiset ottelut: Pelasi toissakierroksella nihkeän 1-1-tasapelin kotonaan Bordeaux'ta vastaan, jonka jälkeen joukkue kaatoi vieraissa sarjakakkosen Lillen komeasti maalein 0-1, vaikka muun muassa paras maalintekijä Falcao oli sivussa. 

Caen, 20. sija:

Caenista löytyy joitakin hyvinkin osaavia pelaajia, mutta kokonaiskuvassa materiaali on hyvin keskikertaista laatua. Monet joukkueen kokeneimmat konkarit, kuten esimerkiksi keskikenttäpeluri Baysse, eivät ole myöskään onnistuneet odotetulla tavalla. Parasta antia Caenissa onkin keskikenttämies Fajrin lisäksi vikkeläkinttuiset laitahyökkääjät Ninga ja Beauvue.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 0-2-3. Ei ole voittanut peliäkään sitten joulukuun 2018. Otti helmikuun loppupuolella kaksi tasuria perätysten, mutta nyt etenee kolmen ottelun tappioputkessa.

Viimeiset ottelut: Viimeistä edellisellä kierroksella Caen hävisi vieraissa Rennesille 3-1 aikaisen johtomaalin sekä tätä seuranneen punaisen kortin jälkeen. Viime kierroksella Saint-Étienne runteli Caenin vieraissa tylisti 0-5. Kumpainekin otteluista on ollut joukkueelta todella huonoa suorittamista.

Nantes - Lille

Ottelu pelataan: 31.3. klo 18:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Nantes, 15. sija:

Vaikean kauden startin jälkeen Nantes on myös nostanut tasoaan lokakuussa päävalmentajaksi palkatun, kokeneen Halilhodzicin johdolla suoraviivaisella ja puolustusvoittoisemmalla pelillään. Tammikuun siirtoikkunassa Cardiffiin kaupatun maalitykki Salan traaginen menehtyminen aiheutti oman aallokkonsa myös Nantesissa, ja vaikka Salan paikan ottanut Coulibaly on myös osaava kaveri, ei joukkueen hyökkäys operoi enää samoilla tehoilla.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 2-1-2. Maaliero näissä otteluissa 2-2.

Viimeiset ottelut: Voitti helmikuun lopulla Bordeaux'n kotona 1-0, jota seurasi epäonninen 0-0-tasuri Guingampia vastaan. Viime kierroksella hävisi nihkeässä ottelussa Reimsille kotonaan 0-1 ottelussa, joka pelattiin tyhjille katsomoille. Kotietua ei siis ottelussa Nantesilla sinällään ollut.

Lille, 2. sija:

Vankka puolustus sekä nopeat ja röyhkeät laitahyökkääjät - etenkin Pepe ja Bamba. Näihin Lille luottaa edelleen, joskin keskushyökkäys on ollut Lillen ongelmana. Tämä sektori on toki myös parantunut, kun nuori Rafael Leão on nostanut osakkeitaan 2019 vuoden puolella.

Kuntopuntari, 5 ottelua: "Vain" 2-2-1. Vuonna 2019 saldo Lillellä on kuitenkin vakuuttava 7-2-1. Vahvan syyskauden ja vuodenvaihteen jälkeen Lillen hyökkäyspeli on kuitenkin alkanut hivenen takkuamaan, ja viidessä viimeisessä ottelussaan joukkue on onnistunutkin maalinteossa vain kolmesti.

Viimeiset ottelut: Voitti 10.3. ansaitusti Saint-Étiennen vieraissa 0-1, mutta tämän jälkeen hävisi kotonaan Monacolle samoin numeroin ottelussa, jossa vain maalivahti Maignan esiintyi kunnolla edukseen.

Toulouse - PSG

Ottelu pelataan: 31.3. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

PELI-IDEA: Toulouse - PSG: Toulouse +2 - kerroin 1.62 (Pinnacle

Jättiseura PSG on tottakai suurensuuri ennakkosuosikki myös vieraissa, mutta Toulouselta löytyy kuitenkin kaikki kyvyt pitää ottelu tasaisena - tai ainakin välttää iso tappio. Monet pariisilaisten runkopelaajat kellottivatkin isoja minuutteja maajoukkueissa vastikään, ja joukkuetta odottaa myös Ranskan Cupin välierät tulevana keskiviikkona.

Mikäli PSG:n kokoonpanoa kierrätetään, tasoittaa se tietty ottelussa puntteja peli-idean suuntaan.

Toulouse, 14. sija:

Toulouse oli syksyllä vaikeuksissa etenkin loukkaantumisten vuoksi, eikä menoa ole auttanut myöskään se, että yksi joukkueen suurimmista tähdistä Jean-Clair Todibo on ollut siirrettynä sivuun kokoonpanosta aina marraskuulta lähtien sopimus- ja siirtokiistojen vuoksi. Vuoden 2019 puolella Toulouse on kuitenkin parantanut menoaan selvästi.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 1-2-2. Ajanjaksoon kuuluu myös iso 1-5-tappio Lyonille, mutta kahdesta viimeisestä ottelusta Toulouse on napannut voiton ja tasapelin.

Viimeiset ottelut: Nappasi kliinisen 1-0-voiton Guingampista. Tätä ennen sai saalistettua 1-1-tasurilla pisteen Niceltä, joka irtosi kenttätapahtumiin nähden kuitenkin suhteellisen onnekkaasti.

PSG, 1. sija: 

PSG porhaltaa tuttuun tapaansa aivan omilla teillään Ligue 1:ssä, ja etumatka sarjakakkoseen Lilleen onkin täydet 20 pistettä. Tästä ylivoimasta huolimatta pariisilaiset ehtivät kuitenkin möhlimään itsensä ulos Mestarien liigasta Manchester Unitedia vastaan.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 5-0-0. PSG onkin voittanut nyt seitsemän perättäiestä otteluaan Ligue 1:ssä.

Viimeiset ottelut: Kaatoi kotonaan Marseillen maalein 3-1, jota ennen murjoi Dijonin vieraissa 0-4. Hyökkäyspeli toimii siis varsin mallikkaasti, ja etenkin Angel Di Maria on ollut liekeissä.

PSG pelaa keskiviikkona Ranskan Cupin välierissä Nantes'ia vastaan, ja tämä ottelu saanee joukkueelta todennäköisesti isommin huomioita tähän liigakamppailuun verrattuna.

Saint Étienne - Nîmes

Ottelu pelataan: 1.4. klo 21:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Saint Étienne, 5. sija:

Joukkue pelaa positiivista, pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa Jean-Louis Gassetin alaisuudessa, jonka ykkösaseet ovat taitavat Cabella ja Khazri hyökkäyspuolelta. Useimmiten joukkueen pelisuunnitelma toimiikin vähintäänkin mukiinmenevästi, eikä joukkue altistu turhille vastahyökkäyksille. Saint Étienne pystyy kuitenkin pelaamaan myös enemmän puolustuksen kautta, joskin sen puolustuksesta puuttuu kuitenkin jonkin verran jalkoja.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 2-0-3. Pelin taso on heitellyt tiiviin ottelutahdin keskellä paljon.

Viimeiset ottelut: Toissakierroksella koko 0-1-kotitappion Lillea vastaan, mutta tämän jälkeen murskasi vieraissa Caenin jopa 0-5-lukemin monista poissaoloista huolimatta. Caen oli ottelussa kuitenkin suorastaan surkea.

Nîmes, 11. sija:

Kuluva kausi on ollut nousijajoukkueelta vakuuttavaa suorittamista. Pelaajamateriaali on kuitenkin hyvin rajallinen, ja otteissa näkyy täten myös omaa ailahtelevuutta. Hyökkäyksen osalta Nîmes on nopea ja pallolla rohkea, joten joukkueen suurimmat ongelmat ovat takalinjoilla.

Kuntopuntari, 5 ottelua: 3-0-2.

Viimeiset ottelut: Aloitti pelit maaliskussa 2-1-vierastappiolla Amiensia vastaan, mutta venyi tämän jälkeen komeasti 2-2-tasapeliin kotonaan Strasbourgia vastaan nousemalla 0-2-tappioasemasta tasoihin.

Montpellier - Guingamp

Ottelu pelataan: 3.4. klo 20:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

VIHJE: Montpellier - Guingamp: 1 - kerroin 1.85 (Expekt

Vahvasti puoluksen kautta pelaavan Montpellierin takalinjat ovat toki rakoilleet tämän vuoden puolella jonkin verran, mutta joukkue on silti tästä kaksikosta se parempi joukkue jokaisella osa-alueella. Ja nyt Montpellierin puolustuslinja saanee vielä tärkeän keskuspakin Pedro Mendesin takaisin linjoilleen sairastuvalta.

Guingamp on parantanut myös puolustuspeliään viime aikoina, ja se onkin noussut sarjajumbon paikalta pari pykälää, mutta hyökkäyksen osalta joukkue ei edelleenkään kummoisia esitä. Lauantaina Guingamp pelaa myös liigacupin loppuottelussa, mikä kuluttaa varmasti sen avainpelaajia fyysisestä - sekä koko joukkuetta henkisesti, oli lopputulos sitten mikä tahansa.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Montpellier - Guingamp -otteluun tästä.

Strasbourg - Reims

Ottelu pelataan: 3.4. klo 20:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

VIHJE: Strasbourg - Reims: (AH: -0,5) 2 - kerroin 1.67 (William Hill

Sarjassa viidentenä oleva Reims on ollut loistavassa vireessä koko kuluvan vuoden ajan, eikä joukkue olekaan hävinnyt koko vuonna vielä kertaakaan. Vierasvoitto on nyt toki tiukassa, sillä Strasbourg on niinikään vahva joukkue, mutta strasbourgilaiset pelaavat Ranskan liigacupin finaalin tätä matsia ennen lauantaina.

Finaalin onkin vaikutettava jollain tapaa Ligue 1 -keskikastin joukkueeseen, joten Reimsilla on tässä tapauksessa se parempi paikka iskulle.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Strasbourg - Reims -otteluun tästä.

Vihjeiden ja peli-ideoiden tilastot tällä kaudella - Ligue 1:

Viime kierros:

Vihjeet:
Lukumäärä: 4
Tuotto: -2.57
Palautus%: 64%

Peli-ideat:
Lukumäärä: 4
Tuotto: +2.08
Palautus%: 152%

Yhteensä:

Vihjeet:
Lukumäärä: 44
Tuotto: -0.29
Palautus%: 99%

Peli-ideat:
Lukumäärä: 45
Tuotto: +4.78
Palautus%: 110,5%

Kommentit

Palaute