SM-liigan kierrosennakot 10.1.2012

SM-liiga jatkuu tiistaina kuuden ottelun voimin. Kierroksella on tarjolla muutamia mielenkiintoisia otteluita ja pelivalintoja. Alla SM-liigaasiantuntijamme ennakkopaketti tiistain kierrokselle.

Kierroksen ottelut:

Kunto: Espoon Blues on kerännyt viidestä viimeisestä ottelustaan yhteensä kahdeksan pistettä, kun peräti kolme ottelua on venynyt varsinaisen peliajan ulkopuolelle. Viimeksi espoolaiset hakivat jatkoaikavoiton SaiPasta lauantaina. Ilves sai viikonloppuna vihdoin palkinnon yrittämiselleen, kun se nappasi upean kotivoiton sarjakakkosesta Pelicansista. Tupsukorvien hyvästä vireestä kertoo se, että joukkue on päätynyt edellisissä viidessä ottelussaan neljästi pisteille.

Kokoonpanot: Bluesilta ovat edelleen sivussa Teemu Ramstedt, Mika Hannula ja Petri Lammassaari. Tommi Huhtalan, Harri Ilvosen ja Joonas Valkosen pelaaminen on kysymysmerkin alla. Ilves joutuu tulemaan edelleen toimeen ilman Teemu Kesää, Joonas Raskia ja Kai Kantolaa. Mark Lee tekee paluun pelikentille ja Vesa Toskalan pelikunto alkaa olla vain ajankysymys. Kiistakumppanukset saavat kumpikin U20-kisoista palaavat nuorisotähtensä takaisin.

Kristallipallo kertoo: Ilves pistää Bluesin tiukoille. 3-2-kotivoitto.

Pelivalinta: 1. erän voittaja: X 2,65 Betway

Kunto: Hämeenlinnan Pallokerho on palannut tasolleen joulun jälkeisen 7-0-Ässävoiton jälkeen. Neljästä edellisestä ottelusta se on saalistanut vain kaksi pistettä vielä heikommalta Ilvekseltä. HIFK:ta vastaan joukkue syttyi taisteluun, mutta muutoin ilme on ollut melko aneeminen. Viimeksi ritarikerho otti tahran kilpeensä Lukon vieraana lukemin 5-2.  Kärpät on voittanut kaikki joulutauon jälkeiset ottelunsa täydellä pistepotilla maalierolla 16-9. Edellisessä ottelussa puolen Suomen ylpeys kaatoi Porin Ässät kotonaan lukemin 4-2.

Kokoonpanot: HPK:n terveystilanne on liki paras mahdollinen, kun Marek Zagrapan on päässyt lähelle pelikuntoa. Kärpiltä sivussa ovat terrierimäinen Miikka Salomäki sekä nuorten MM-kisoista palanneet Joonas Donskoi sekä Ville Pokka. Ivan Huml kärsii pelikieltoaan. Tuore maalivahtihankinta Johan Backlund on edelleen kokoonpanon ulkopuolella.

Kristallipallo kertoo: Tässä ottelussa on vain yksi suosikki, eikä se ole kotijoukkue.

Pelivalinta: Kärpät (Moneyline) 1,75 Expekt

Kunto: KalPan vuosi 2012 on alkanut mallikkaasti. Ensin se nollasi perätysten Jokerit ja JYPin, minkä jälkeen se taipui HIFK:lle vieraissa voittomaalikilpailussa. Kuopiolaiset jatkavat edelleen sarjakärjessä 11 pisteen erolla Pelicansiin. Lukko aloitti uuden vuoden uutukaisen päävalmentajansa Juha Vuoren johdolla. Trendi oli oikean suuntainen, sillä niukan Tappara-tappion jälkeen kettupaidat hakivat jatkoaikavoiton Bluesista ja viikon kuorrutti komea 5-2-voitto HPK:sta.

Kokoonpanot: Lukkokin on saanut pelaajistoaan terveiden kirjoihin. Poissa ovat edelleen Mikko Kuukka, Johan Björk, Jesse Virtanen ja Teemu Nurmi. KalPalta sivussa on varmuudella Kalle Kerman ja Ryan Lannon. Nuorten kisoista palannut Simo-Pekka Riikola tehnee paluun keltamustien puolustukseen paikkaamaan poissaoloja.

Kristallipallo kertoo: KalPan lentoa on vaikea katkaista Niiralassa. Tulosvetoon 3-1.

Pelivalinta: 1. erän voittaja: KalPa 2,15 Expekt

Kunto: Kuten pitkävetoasiantuntijamme jo vihjeessä kirjoitti on JYPin tilanne tällä hetkellä hankala. Joukkue oli torstaina KalPan vieraana täysin köysissä kolme erää ja kuopiolaiset ottivat täysin ansaitut kolme pistettä. Lauantaina JYP palasi voittojen tielle kotikaukalossaan, kun heikko Tappara kaatui 2-1. Tänään JYP on kuitenkin täysin eri testissä, kun joukkue matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. JYP kärsii lisäksi pahoista poissaoloista, kun poissa on kaksi tärkeintä puolustajaa: Sami Vatanen ja Pavel Skrbek. Hyökkääjistä poissa ovat Antti-P. Jaatinen ja Petr Hubacek sekä pelikiellossa oleva Filip Riska. Pelicans on tällä hetkellä kuntopuntarin neljäntenä ja suorituksen arvoa nostaa se, että kuudesta edellisestä ottelusta joukkue on pelannut viisi vieraskaukalossa! Viime kierroksella tuli tappio heikon Ilveksen vieraana, ja UV:n saamien sisäpiiritietojen mukaan Kai Suikkanen ei ollut pitänyt näkemästään ja joukkueen pukukopissa desibelit olivat nousseet jo ihmisen kuulolle vaarallisiin lukemiin. Joukkue tulee siis varmasti latautuneena tähän otteluun ja vierailijan voi odottaa joutuvat kovaan pyöritykseen.

Kokoonpanot: JYPiltä puuttuu Sami Vatanen, Pavel Skrbek, Antti-P. Jaatinen ja Petr Hubacek sekä pelikiellossa oleva Filip Riska. Kotijoukkueelta ovat poissa Max Wärn, Marko Pöyhönen ja Pekka Jormakka.

Kristallipallo kertoo: Pelicans voittaa vähämaalisen ottelun. 3-1.

Pelivalinta: Pelicans 2,00 Betsson, Betway, Expekt

Kunto: Tappara on alkanut viime peleissään vihdoin näyttää Risto Dufvan näköiseltä joukkueelta. Nyt emme puhu muodikkaasta pälvikaljusta, vaan kovasta taisteluilmeestä ja liikkeestä. Edellisistä kolmesta ottelusta saldona on voitot Lukosta ja SaiPasta sekä niukka tappio JYPille vieraissa. Jokerit kohtasi viime viikolla kaksi sarjan huippujoukkuetta KalPan ja Pelicansin, mutta molemmista mukaan tarttui niukat tappiot.

Kokoonpanot: Tapparalta sivussa ovat todennäköisesti Jussi Halme, Tommi Kovanen, Juha Leimu, Joonas Liimatainen, Jukka Peltola, Tuomas Vänttinen ja viime pelissä itsensä loukannut Brett Skinner. Jokereiden sairastupa alkaa vihdoin tyhjentyä. Sivussa on varmuudella enää Semir Ben-Amor. Tärkeä puolustuva sentteri Riku Hahl on tekemässä paluuta kokoonpanoon.

Kristallipallo kertoo: Tapparan nykyilme pitänee pelin tasaisena, mutta Jokereiden tervehtynyt materiaali kestää varsin hyvin vertailun. Niukka ja vähämaalinen vierasvoitto lienee lähellä.

Pelivalinta: Tappara+1-Jokerit X 6,25 Unibet

Kunto: Turun Palloseura on seilannut viime aikoina löysillä purjeilla.  Edellisistä neljästä ottelusta joukkue on kerännyt vain kaksi pistettä SaiPalta voittomaalikilpailun jälkeen.  Viime viikolla käteen jäi vain läpikaluttu luu, kun JYP ja Kärpät olivat selkeästi vahvempia. HIFK on pärjännyt olosuhteisiin nähden loistavasti, kun se on kerännyt viimeisiin viiteen otteluun 11 pistettä ilman Granlundeja ja Ville Peltosta. Viimeksi petolauma otti maistuvan kotivoiton voittomaalikilpailun jälkeen sarjakärki KalPasta.

Kokoonpanot: TPS:ltä puuttuvat ainakin loppukauden sivussa olevat Janne Hauhtonen ja Joni Tuominen. Nuorten kisoista kotimaan kamaralle saapunut Rasmus Ristolainen tekee paluun kokoonpanoon.  HIFK:lta poissa ovat edelleen Ville Peltonen, Turo Järvinen, Markus Kankaanperä, Niko Piiparinen ja Juuso Riksman. Granlundien pelaamisesta ei vielä ole varmuutta.

Kristallipallo kertoo: HIFK on tällä hetkellä vahvempi. Jos vierailija saa kokoonpanoonsa veljekset MGR:n voi meno äityä hurjaksi.

Pelivalinta: HIFK 2,20 Expekt