SM-liigan kierrosennakot 14.2.2012

Ruotsin EHT-turnaus oli ja meni, ja nyt on aika kääntää katseet takaisin kotimaiseen SM-liigaan. SM-liiga jatkuu tiistaina kuuden ottelun kierroksella ja jaossa on tärkeitä pisteitä.

 

 

Kierroksen ottelut:

HIFK - Ilves

Kunto: HIFK lähtee tauon jälkeisiin otteluihin mielenkiintoisesta asemasta. Tammikuun puolessa välissä tullut notkahdus korjattiin ennen taukoa hienosti, sillä joukkue voitti kuusi ottelua putkeen ennen maajoukkuetaukoa. Voitoista kolme tuli vasta varsinaisen peliajan päätyttyä, mutta voitot tulivat kärkipään joukkueista. HIFK lähtee kevätkauden viimeiseen rypistykseen sarjataulukon nelospaikalta. Sarjajumbo Ilveksen kausi on ollut tyäsi katastrofi. Valmentajat ja pelaajat ovat saaneet kenkää, mutta kurssi ei ole ottanut oietakseen. Joukkue on kerännyt kymmenestä edellisestä ottelustaan viisi pistettä. Tällä hetkellä matkaa edellä olevaan HPK:hon on kahdeksan pistettä. Ero on kiinniotettavissa, mutta se vaatii peliesitysten parantumista.

Kokoonpanot: HIFK:lta ovat varmuudella poissa Turo Järvinen sekä Juuso Riksman. Mikko Kurvinen sekä Janne Pesonen kärsivät flunssasta ja he eivät pelaa tänään. Ilveksekseltä puuttuvat varmuudella Matias Sointu ja Masi Marjamäki.

Kristallipallo kertoo: HIFK jatkaa voittojen tiellä ja murskaa Ilveksen.

Pelivalinta: 1. erä yli 1,5 maalia 2,02 Betsson.

KalPa - Kärpät

Kunto: Kuopion KalPa palaa maajoukkuetauolta sarjajohtajana. KalPa on pelannut pirteästi läpi kauden ja kärkipaikka on ollut kuopiolaisten hallussa lähes koko kauden. Tauko tuli kuopiolaisten kannalta hyvään saumaan, sillä joukkue hävisi kaksi ottelua putkeen ennen taukoa. Vierasjoukkue Oulun Kärpät on parantanut peliään läpi kauden ja tällä hetkellä oululaiset miehittävät sarjataulukon seitsemättä sijaa. Matkaa suoraan pudotuspelipaikkaan on vain kaksi pistettä. Joukkueen peli on kulkenut hienosti kotikentällä, mutta vieraissa on ollut vaikeampaa.

Kokoonpanot: KalPalta puuttuvat vain pitkäaikaispotilaat Ryan Lannon ja Henri Laurila. Vierailta puuttuvat Mikko Lehtonen ja Jari Viuhkola.

Kristallipallo kertoo: Tasainen ottelu kääntynee KalPan eduksi. 4-2.

Pelivalinta: Yli 4,5 maalia 1,75 Expekt.

 

SaiPa - Blues

Kunto: Lappeenrannassa kohtaavat todelliset soturijoukkueet, kun SaiPa isännöi Bluesia Kisapuiston tiista-illassa. SaiPa on sarjataulukon häntäpäässä, mutta matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on vain kuusi pistettä. Teoriassa pudotuspelipaikka on vielä mahdollinen, mutta kevään on onnistuttava Sputnikeilta täydellisesti. Ennen taukoa joukkue hävisi kolme ottelua putkeen. Vierasjoukkue Blues on kärsinyt pahoista loukkaantumisisa läpi kauden ja rosteri on ollut kovilla pitkin talvea. Espoolaiset ovat sarjataulukon kahdeksantena ja suoraan pudotuspelipaikkaan on matkaa 11 pistettä. Viidestä taukoa edeltäneestä ottelusta Blues voitti vain yhden.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta puuttuu ainoastaan Anssi Löfman. Vierailta sivussa ovat Teemu Ramstedt ja loppukauden huilaava Petri Lammassaari.

Kristallipallo kertoo: Tasainen ja vähämaalinen vääntö päättynee maalin erolla.

Pelivalinta: Alle 4,5 maalia 2,10 Expekt.

Tappara - Lukko

Kunto: Tampereen Tappara on sarjataulukon 11 ja matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on kolme pistettä. Risto Dufvan suojatit mielivät varmasti mukaan kevään koviin peleihin ja tavoitteeksi on varmasti asetettu paikka kymmenen parhaan joukossa. Joukkueen vire ennen taukoa ei kuitenkaan enteile hyvää, sillä tauolle joukkue lähti kolmen ottelun tappioputkessa. Vierailija Rauman Lukko piristyi valmentajavaihdoksen myötä ja raumalaiset ovat tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Taukoa edelsi kolmen ottelun tappioputki, joten kysymysmerkkejä on ilmassa.

Kokoonpanot: Isänniltä ovat poissa Tuomas Vänttinen ja Juha Leimu. Lukko matkustaa Tampereelle ilman Mikko Kuukkaa, Jussi Pesosta ja Johan Björkiä.

Kristallipallo kertoo: Tasainen ottelu, jossa erikoistilanteet näyttelevät isoa roolia. 1-1 / 2-2.

Pelivalinta: 1. erä X 2,50 Betway.

 

TPS - JYP

Kunto: Kotijoukkue TPS on sarjataulukon yhdeksäs ja pudotuspelipaikka on omissa käsissä. TPS pääsi oivaan vireeseen ennen taukoa, sillä joukkue lähti tauolle kolmen ottelun voittoputkessa. Voittoputkea edelsi kolmen ottelun tappioputki. Vierailija JYP oli yksi tammikuun parhaista joukkueista ja jyväskyläläiset ovatkin nousseet kohisten sarjataulukossa. JYP on tällä hetkellä taulukon viidentenä ja matkaa edellä olevaan HIFK:hon on neljä pistettä. JYP voitti TPS:n tapaan kolme ottelua ennen taukoa ja luvassa onkin vauhdikas kamppailu.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta puuttuvat pitkäaikaispotilaat Miika Huczkowski, Joni Tuominen ja Janne Hauhtonen. Vierailija JYPiltä puuttuu ottelusta ainoastaan tshekkipuolustaja Pavel Skrbek. Sami Vatanen palaa vieraiden rosteriin kuukauden tauon jälkeen.

Kristallipallo kertoo: JYP hakee pisteet HK-Areenalta.

Pelivalinta: JYP 2,10 Nordicbet.

Ässät - HPK

Kunto: Sarjakolmonen Porin Ässät oli hyvässä vireessä ennen taukoa. Porilaiset voittivat kuudesta ottelusta viisi ennen taukoa. Ailahtelevaisuudesta tunnettu HPK sai ryhtiä otteisiinsa ennen taukoa ja joukkue lähtikin maajoukkuetauolle kahden ottelun voittoputkessa. Hämeenlinnalaisilla on matkaa seitsemän pistettä viimeiseen pudotuspelipaikkaan ja kevätkaudella tappioputkiin ei ole varaa, mikäli ritaripaidat mielivät pelata kevään jatkopeleissä.

Kokoonpanot: Isänniltä puuttuvat Tuomas Santavuori ja Aki Juusela. HPK:lta varmoja poissaolijoita ovat vain Juuso Honka ja Tuukka Mäkelä.

Kristallipallo kertoo: Ässät on vahva kotijoukkue ja HPK kaatuu selvällä erolla. 

Pelivalinta: 1. erän voittaja, Ässät 2,00 Nordicbet.