SM-liigan kierrosennakot 17.1.2012

SM-liigassa pelataan tiistaina kuuden ottelun kierros. UV:n kiekkoasiantuntijat ovat tehneet pienen ennakkopaketin kierrokselle. SM-liigamonivedon vihjeen näet tästä. MiniVakiovihjeeseen pääset tästä.

 

 

Kierroksen ottelut:

HIFK - Tappara

Kunto: HIFK on pärjännyt avainmiesten loukkaantumisista ja poissaoloista huolimatta hyvin joulutauon jälkeen. Stadilaiset ovat juhlineet voittoa kuusi kertaa kahdeksan edellisen ottelun jälkeen. Viimeksi joukkue kävi häviämässä Jyväskylässä JYPille lukemin 5-2, kahden maalin tullessa tyhjiin. Tuolloin HIFK oli 1. ja 3. erässä pahasti jyrän alla, mutta huippuotteita petopaidassa esittänyt Dennis Endras oli mies paikallaan. Tappara on väläytellyt edellisissä otteluissaan, kun viimeksi se pakotti sarjakärki KalPan jatkoajalle ja haki makean vierasvoiton Oulun Kärpiltä. Risto Dufvan kädenjälki alkaa näkyä enemmän ja enemmän kirvesrintojen pelissä, sillä viidessä edellisessä ottelussa se on päästänyt maltilliset 11 maalia, onnistuen itse vain yhdeksän kertaa. HIFK on ollut tällä kaudella tamperelaisille ikävä vastustaja, sillä molemmat kohtaamiset ovat menneet punapaidoille lukemin 6-0 ja 1-4.

Kokoonpanot: Ennakkotietojen mukaan HIFK joutuu tulemaan edelleen toimeen ilman Markus Kankaanperää, Ville Peltosta, Turo Järvistä ja Niko Piiparista. Markus Granlund on kärsinyt flunssasta, mutta lienee tänään käytettävissä. Tappara on saanut hieman sairastupaansa tyhjäksi ja enää poissa ovat Tuomas Vänttinen, Joonas Liimatainen, Brett Skinner ja Tommi Kovanen.

Kristallipallo kertoo: Tämä ottelu voi tarjota maaleja maan ja taivaan väliltä – konkreettisesti 2-7. Tosin Tappara ei maalinteossa kahta kertaa enempää onnistu.

Pelivalinta: 1. erän voittaja, HIFK 1,95 Expekt.

 

KalPa - HPK

Kunto: Molemmilla joukkueilla on ollut viime aikoina enemmän tai vähemmän vaikeuksia tuloksellisesti. KalPa ei ole pystynyt täyteen pistepottiin, sitten tammikuun alun JYP-ottelun, ja Lukko sekä Pelicans ovat onnistuneet ryöväämään täydet kolme pistettä Niiralasta edellisissä otteluissa. Viimeksi savolaiset meinasivat kapsahtaa Tapparaan, mutta myöhäinen tasoitusmaali vei ottelun lopulta jatkoajalle, jossa KalPa oli lopulta parempi. HPK:n esityksiä voisi kuvailla sanalla ailahteleva, sillä kahta viimeisintä tappiota JYPille ja Jokereille edelsi hieno 5-2-voitto Kärpistä kahden viimeisen erän vyörytyksellä. Edellisistä viidestä ottelusta ritarikerho on saalistanut ainoastaan viisi pistettä, joten kurssin on käännyttävä, mikäli se mieleii taistella vielä pudotuspelipaikasta. KalPa on vienyt kaksikon väliset kohtaamiset tällä kaudella 4-2- ja  3-5-voitoilla.

Kokoonpanot: Molempien joukkueiden terveystilanne on suhteellisen hyvä. Isännät ovat saaneet pitkään sivussa olleen Kalle Kermanin ja kuumeilleen Adam Masuhrin rosteriinsa, joten poissa ovat ainoastaan puolustuksen pitkäaikaispotilaat Ryan Lannon ja Henri Laurila.

Kristallipallo kertoo: KalPa on osoittanut tiettyä rutiinia tällä kaudella ns. ”helppoja vastustajia” vastaan. Muu kuin kotivoitto olisi suuri hämmästys.

Pelivalinta: 1. erän voittaja, KalPa 2,10 Expekt.

 

Kärpät - JYP

Kunto: Oulun Kärpät on voittanut kahdeksasta joulun jälkeisestä ottelustaan kuusi, eikä JYP ole jäänyt Pekkaa pahemmaksi. Jyväskylän ylpeys on nimittäin kaapinut kahdeksasta tauon jälkeisestä ottelustaan peräti seitsemän voittoa. Kärppien kone on tosin yskähdellyt viime aikoina, sillä tappiot tulivat häntäpään Tapparalle ja HPK:lle ennen viimeisintä Blues-voittoa. JYPin viimeisin tappio on tammikuun alusta KalPaa vastaan, minkä jälkeen hurrikaanipaidat ovat päässeet neljän ottelun voittoputkeen. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa, joten ottelulla on hieman normaalia runkosarjavääntöä korkeampi panos, kun molemmat taistelevat suorasta playoff-paikasta. Kärpät ja JYP ovat ottaneet yhteen tällä kaudella kahdesti, molempien ollessa maalin verran parempia kotikaukalossaan.

Kokoonpanot: Kärpiltä puuttuvat ainakin Oskar Eklund, Juho Keränen ja Miikka Salomäki. JYPilta sivussa on varmuudella sormensa katkaissut Sami Vatanen sekä nilkkavaivainen Pavel Skrbek.

Kristallipallo kertoo: Ottelusta on tulossa hyvin tasainen, se kuuluisa pienten marginaalien peli.

Pelivalinta: Päivän vihjeistä tuttu: JYP 2,75 Betsson.

 

Pelicans - Lukko

Kunto: Pelicans on pelannut hienon alkukauden ja joukkue on ansaitusti sarjan kakkospaikalla, kymmenen pistettä johtavaa Kuopion KalPaa perässä. Viime aikoina kotijoukkueen peli on kuitenkin ailahdellut. Perjantaina kaatui KalPa vieraskaukalossa kovan taistelun jälkeen 3-2, mutta lauantaina Lappeenrannassa ennalta selvästi heikompi SaiPa kaatoi lahtelaiset 5-3. Lukko on saanut valmentajanvaihdon jälkeen peliinsä uutta virtaa ja se on näkynyt positiivisina otteina kaukalossa. Viidestä edellisestä ottelusta on kasassa neljä voittoa. Edellisessä pelissä joukkue koki tappion, kun Ässät oli parempi länsirannikon derbyssä lukemin 5-3.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta on varmasti poissa Max Wärn ja polveansa paranteleva Marko Pöyhönen. Aivotärähdyksestä kärsivän Pekka Jormakan pelaaminen on epävarmaa. Myös viime viikolla hankittu Ilkka Pikkaraisen debyytti antaa odottaa itseään sillä hyökkääjä kärsii nilkkavammasta. Lukolta ovat poissa puolustajat Mikko Kuukka ja Johan Björk sekä hyökkääjät Charles Bertrand ja Teemu Nurmi.

Kristallipallo kertoo: Pelicans lähtee ennakkosuosikkina otteluun, mutta Lukko on hyvän vireensä ansiosta yllätysvalmis.

Pelivalinta: Lahdessa nähtäneen maaleja. Yli 5,5 maalia 2,25 Expekt.

 

SaiPa - TPS

Kunto: SaiPa kuuluu SM-liigassa ryhmään "mahdoton veikattava". Joukkueen ailahtelevaisuus on niin suurta, että joukkueelta voi odottaa mitän tahansa. Kolmesta edellisestä ottelusta on kasassa kuusi pistettä, kun joukkue on kaatanut kärkipään joukkueet Ässät ja Pelicansin. Tappio puolestaan tuli Lukon vieraana. Vierailija TPS ei tee juurikaan poikkeusta, sillä Pekka Virran suojatteja on ollut vaikea arvioida vedonlyöntimielessä. Viidestä edellisestä TPS on voittanut yhden ottelun, kun Ilves kaatui vieraskaukalossa viime perjantaina.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta ovat poissa hyökkääjät Anssi Löfman ja Roberts Jekimovs. Vierailta puuttuu varmuudella pitkäaikaispotilaat Janne Hauhtonen, Joni Tuominen ja Miika Huczkowski.

Kristallipallo kertoo: SaiPa on vahva joukkue kotikentällään Kisapuistossa. Tiukka taistelu kääntynee maalin erolla kotijoukkueelle.

Pelivalinta: SaiPa 2,10 Nordicbet.

 

Ässät - Ilves

Kunto: Ässät oli KalPan tapaan yksi syyskauden parhaista joukkueista. Viime viikolla porilaisten meno kuitenkin takkuili, kun tappiot tulivat sekä SaiPaa, että Kärppiä vastaan. Porilaisten kurssi kääntyi takaisin voittojen tielle Raumalla Lukkoa vastaan pelatussa hegemoniaottelussa lauantaina. Ilves on sarjan jumbo ja tilanne ei näytä kovin valoisalta. Kymmenestä edellisestä ottelusta tamperelaiset ovat raapineet vaivaiset kahdeksan pistettä. Joukkueen peli heittelee rajusti illasta toiseen, hyvän ja huonon päivän eron ollessa liian suuri.

Kokoonpanot: Ässiltä puuttu kolme tärkeää pelaajaa, kun sairastuvalla ovat puolustajat Jani Honkanen ja Ryan Caldwell sekä hyökkääjä Tuomas Santavuori. Vierasjoukkue Ilveksen sairastuvalla on ruuhkaa, sillä poissa on peräti 6 pelaajaa. Varmuudella poissa ovat Teemu Kesä, Joonas Rask, Kai Kantola, Matias Sointu, Konsta Mäkinen ja Jesse Niinimäki.

Kristallipallo kertoo: Ässillä on alla maukas voitto Lukosta. Ilves jäänee porilaisten jalkohin Isomäen tiistai-illassa.

Pelivalinta: 1. erän voittaja, Ässät 2,20 Expekt.