SM-liigan kierrosennakot 18.2.2012

Lauantai tarjoaa monta mielenkiintoista helmeä. Jan "1002" Latvala, HIFK-JYP ja Länsirannikon derby Ässät-Lukko.

 

 

Kierroksen ottelut:

HPK - Jokerit

Kunto: HPK:n meininki on ollut loistavaa valmentajan vaihduttua. Joukkue on kerännyt neljästä edellisestä ottelustaan täydet 12 pistettä ja on hinaamassa itseään taisteluun pudotuspelipaikoista. Viimeksi se haki 1-2-vietasvoiton Bluesista, kuten kristallipallomme ounasteli. Jokerit on saanut vihdoin miehistönsä lähes terveeksi. Tiistaina nähtiin hyvin treenannut ja levännyt narrilauma, kun se kaatoi kotonaan KalPan 4-1. Ennen taukoa otteet olivat ailahtelevaisia, mutta nyt kaikki lupaa loppukautta ajatellen pelkästään hvää.

Kokoonpanot: HPK:lta jatkavat sivussa edelleen Tuukka Mäkelä, Juuso Honka sekä Ville Hämäläinen. Maalissa isännillä on Mika Järvinen.  Jokerit joutuu tulemaan toimeen ilman viime ottelussa loukkaantunutta A-J Niemeä sekä koko kauden sivussa ollutta Semir Ben-Amoria.

Kristallipallo kertoo: Huippuvireinen HPK laittaa Jokerit ahtaalle, mutta vierasvoitto on lähellä.

Pelivalinta: Jokerit 1,95 Betsson

 

KalPa - Tappara

Kunto: Runkosarjaa alusta asti hallinnut KalPa on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen. Tiistaina se hävisi aneemisen esityksen jälkeen Kärpille ja torstaina savolaiset olivat vailla mahdollisuuksia Jokereiden vieraana. Tapparallakaan ei ole aihetta riemuun riittänyt. Eilen se tosin otti kovan päänahan kotikaukalossaan kukistamalla sarjakakkosen Pelicansin maalein 3-2. Sitä ennen kirvesrinnat olivat kuitenkin neljän ottelun tappioputkessa.

Kokoonpanot: Tapparalta puuttuvat ainoastaan Tuomas Vänttinen ja Juha Leimu. Eilen voiton torjunut Juha Metsola saa väistyä maalinsuulta Jani Niemisen tieltä. KalPan asennevammaiset Sakari Salminen ja Kalle Kerman tekevät paluun kokoonpanoon yhden hyllyllä vietetyn ottelun jälkeen. Kuopilaisilta ovat sivussa vain Ryan Lannon ja Henri Laurila. Maalissa nähdään Juha Toivonen.

Kristallipallo kertoo: KalPa palaa voittokantaan selvin lukemin.

Pelivalinta: 1. erän voittaja KalPa 2,05 Expekt

 

Pelicans - Blues

Kunto: Pelicans on päässyt vihdoin operoimaan parhaalla miehistöllään, mutta eilinen paluu tauolta oli hieman tukkoinen. Tappara vei pisteet maalein 3-2, mutta nyt lahtelaisilta on lupa odottaa paljon parempaa. Ennen taukoa Pelicans oli kerännyt mukavat yhdeksän pistettä neljästä edellisestä ottelustaan. Bluesin ilme on vain synkentynyt iltojen valaistuessa kevättä kohti. Viidestä edellisestä ottelustaan se on onnistunut saalistamaan vain kolme pistettä. Torstaina oli HPK:n vuoro hakea täysi pistepotti Barona Areenalta lukemin 1-2.

Kokoonpanot: Pelicansilta puuttuu vain Aaron Brocklehurst, joten lahtelaisilla tilanne on lähes ideaali. Maalissa on tuttuun tapaan Niko Hovinen. Bluesilta ovat sivussa Tomi Sallinen, Miro Aaltonen, Petri Koivisto, Petri Lammassaari sekä Teemu Ramstedt.

Kristallipallo kertoo: Pelicans ottaa voiton Jan Latvalan ennätyspelin kunniaksi. Tulosvetoon 4-1.

Pelivalinta: 1. erän voittaja Pelicans 2,20 Expekt

 

Ässät - Lukko

Kunto: Ässien paluu arkeen tauon jälkeen on ollut karu. Tiistaina HPK ryösti pisteet Isomäestä ja eilen se taipui SaiPalle lukemin 2-0, joten edessä oli ankea bussimatka takaisin Satakuntaan. Lukko puolestaan on voittanut molemmat tauon jälkeiset ottelunsa. Tiistaina se murskasi Tapparan vieraissa peräti 1-6 ja eilen se nitisti TPS:n kotonaan maalein 3-1.

Kokoonpanot: Ässiltä puuttuu edelleen Tuomas Santavuori, mutta kuumeesta kärsinyt Mika Niemi palaa kaukaloon. Maalia vartioi Juha Järvenpää. Lukolta jatkavat sivussa pitkäaikaispotilaat Jussi Pesonen, Mikko Kuukka ja Johan Björk. Otto Honkaheimo on sivussa pelikiellon vuoksi. Raumalaisten maalilla jatkaa Mika Noronen.

Kristallipallo kertoo: Ässien heikko vire, pitkä öinen bussimatka ja paikallismatsi antavat Lukolle hienon mahdollisuden.

Pelivalinta: Lukko 3,95 Betsson

 

HIFK - JYP

Kunto: Helsingissä nähdään kahden tulikuuman joukkueen kohtaaminen. HIFK on peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa ja liigan viiden ottelun kuntopuntarissa kakkospaikalla. Eilen petolauma kävi hakemassa pisteet vakuuttavasti Oulusta lukemin 1-6. Heikosti ei ole mennyt JYPilläkään, sillä se on ainoa HIFK:ta paremmin kuntopuntarissa sijoittunut joukkue. Jyväskyläläiset ovat keränneet viidestä viimeisestä ottelustaan yhtä vajaa täydet pisteet, ja eilen hurrikaanipaidat kylvettivät Ilvestä lukemin 5-2.

Kokoonpanot: HIFK:lta puuttuu edelleen Janne Pesonen sekä pitkäaikaispotilaat Juuso Riksman ja Turo Järvinen. JYP koki pahan takaiskun, sillä kapteeni J-P Hytönen ei matkusta Helsinkiin. Lisäksi tshekkijärkäle Pavel Skrbek jatkaa sivussa. Isäntien veräjää vartioi Dennis Endras ja vieraiden Riku Helenius.

Kristallipallo kertoo: Tasainen, kuuma ja fyysinen kiekkoilta luvassa.

Pelivalinta: Kerroinasettelu pakottaa kokeilemaan jo kolmesti tällä kaudella HIFK:n kukistanutta JYPiä kertoimella 3,30 Bet24.

 

 

Ilves - SaiPa

Kunto: Ilves on taapertanut pahasti. Sillä on takanaan kahdeksan ottelun tappioputki, mikä jatkui eilen Jyväskylässä 5-2-tappiolla. SaiPa on puolestaaan esiintynyt pirteästi ja tappelee tosissaan säälipleijaripaikasta. Eilen se kukisti kotonaan sarjan parhaan vierasjoukkueen Ässät lukemin 2-0.

Kokoonpanot: Ilvekseltä puuttuvat Konsta Mäkinen ja Matias Sointu. Vesa Toskala on huilivuorossa, joten tolppien väliin luistelee Miika Wiikman. SaiPalta ovat sivussa Anssi Löfman, Juuso Pulli, Riley Armstrong sekä Juuso Kaijomaa. Maalilla jatkaa eilen nollapelin torjunut Richard Ullberg.

Kristallipallo kertoo: Vähämaalinen vierasvoitto lienee todennäköinen.

Pelivalinta: SaiPa 2,36 Betsson