SM-liigan kierrosennakot 20.1.2012

SM-liigassa käydään tukku mielenkiintoisia taistelupareja, kun joukkueet kohtaavat tammikuun tasauskierroksella kahdesti kahden päivän sisään. Yksi kierroksen ehdottomista helmistä pelataan Helsingissä, kun HIFK yrittää ottaa kauden avausvoittoaan JYPistä.

 

Kierroksen ottelut:

HIFK - JYP

Kunto: HIFK on perjantaina kovan haasteen edessä, kun kuntopuntarin piikkipaikalla porskuttava JYP saapuu vierailulle Nordenskiöldinkadulle. Hurrikaani on ollut vahvassa vireessä viime aikoina vaikka joukkue hävisikin tiistaina Oulun Kärpille jatkoajalla. Kärppä-tappiota edelsi neljän ottelun voittputki. HIFK on kerännyt kuudesta edellisestä ottelustaan vaivaiset kahdeksan pistettä. Viime perjantaina joukkue kävi vierailulla Jyväskylässä, mutta JYP oli silloin parempi luvuin 5-2. JYP on vienyt tällä kaudella kaikki kolme keskinäistä ottelua.

Kokoonpanot: Markus Kankaanperä, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Niko Piiparinen sekä Juuso Riksman. JYPiltä puuttuu varmuudella sormivammaansa paranteleva Sami Vatanen. Tshekkijärkäle Pavel Skrbekin pelaaminen on epävarmaa.

Kristallipallo kertoo: HIFK ottaa kauden avausvoittonsa JYPistä.

Pelivalinta: 1. erän voittaja: HIFK 2,70 Expekt.

 

HPK - SaiPa

Kunto: Hämeenlinnassa pelataan tärkeistä pisteistä, kun HPK yrittää katkaista tappioputkensa hyvävireisen SaiPan kustannuksella. Ritaripaidoilla on alla kolmen ottelun tappioputki ja joukkueen esitykset ovat olleet viime aikoina todella hengettömiä. Samaa ei voida sanoa vierasjoukkueesta, joka on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa. Neljästä edellisestä ottelusta on kasassa yhdeksän pistettä ja SaiPa on noussut voittojen myötä taistelemaan viimeisistä playoff-paikoista.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta ovat varmuudella poissa Marek Zagrapan ja Juuso Honka. Vierasjoukkue SaiPa pääsee otteluun liki parhaalla kokoonpanollaan, sillä poissa on ainoastaan Roberts Jekimovs.

Kristallipallo kertoo: Tasaista vääntöä luvassa. SaiPa raapii pisteet mukaansa paremman vireen turvin.

Pelivalinta: SaiPa moneyline 2,00 Betsson.

KalPa - Ässät

Kunto: Kierroksen kärkiottelu pelataan Kuopiossa, kun KalPan vieraaksi saapuu Porin ylpeys, Ässät. Kotijoukkue KalPa on pelannut hienon alkukauden ja joukkue porhaltaa ansaitusti sarjan piikkipaikalla. Viime viikolla joukkueen peli notkahti ja tuloksena oli kolme perättäistä tappiota. Tuomas Tuokkola sai joukkonsa kuitenkin nopeasti takaisin raiteilleen ja nyt alla on voitot Tapparasta ja HPK:sta. Ässät on sarjan paras vierasjoukkue ja joukkue lähtee metsästämään kolmatta perättäistä voittoaan. Ässät on voittanut joukkueiden kaksi aikasempaa kohtaamista tällä kaudella.

Kokoonpanot Kotijoukkueelta ovat varmuudella poissa Ryan Lannon ja Henri Laurila. Porilaisten kokoonpanosta puuttuvat Ryan Caldwell, Jani Honkanen ja Tuomas Santavuori.

Kristallipallo kertoo: Ässät ottaa kuopiolaiset niskalenkkiin ja hakee kolme pistettä Niiralan montusta.

Pelivalinta: Yli 5,5 maalia 2,30 Unibet.

 

Kärpät - Blues

Kunto: Oulun Kärpät on noussut vaikean syksyn jälkeen hienoon iskuun. Joukkue on kuntopuntarin kärkiryhmässä ja kuudesta edellisestä ottelusta on kasassa neljä voittoa. Tiistaina joukkue kaatoi JYPin jatkoajalla. Kärpät hallitsi ottelua, mutta JYPin tehokas viimeistely vesitti oululaisten toiveet suorasta voitosta. Vierasjoukkue Bluesilla on alla hieno taisteluvoitto Jokereista, kun siniset kävivät ryöstäretkellä Hartwall Areenalla keskiviikkona. Jokerit-ottelua edelsi kolmen ottelun tappioputki, joten voitto teki varmasti espoolaisille hyvää.

Kokoonpanot: Kärpiltä puuttuu pitkäaikaispotilaan Juho Jokisen lisäksi puolustajat Oscar Eklund ja Mikko Lehtonen, sekä hyökkääjät Miikka Salomäki ja Juho Keränen. Bluesilla on tuttuun tapaan puoli joukkueellista miehiä sairastuvalla. Tällä kertaa poissa ovat puolustajat Harri Ilvonen ja Joonas Valkonen sekä hyökkääjät Mika Hannula, Teemu Ramstedt, Petri Lammassaari ja Matti Järvinen. Lisäksi maalivahdeista ovat poissa Petri Koivisto ja Patrick Galbraith.

Kristallipallo kertoo: Hyvävireinen Kärpät kaataa loukkaantumisista kärsivän vierasjoukkueen.

Pelivalinta: 1. erän voittaja: Kärpät 2,35 Expekt.

 

Pelicans - Jokerit

Kunto: Lahdessa taistellaan tärkeistä pisteistä, sillä sekä Pelicans, että Jokerit taistelevat pudotuspelien kotiedusta. Molempien otteet ovat ailahdelleet viime aikoina, mutta pisteitä on silti ropissut kohtalaisen tasaiseen tahtiin. Pelicansilla on alla maukas 3-1 kotivoitto Lukosta. Jokerit tulee otteluun varmasti ärsytettynä, sillä keskiviikkoinen tappio Bluesia vastaan ei ollut varmasti narripaitojen mieleen.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta ovat poissa pitkäaikaispotilaat Pekka Jormakka, Max Wärn ja Ilkka Pikkarainen. Jokereilta puuttuu ottelusta Antti-Jussi Niemi, Ilari Filppula, Riku Hahl ja Semir Ben-Amor.

Kristallipallo kertoo: Tasainen vääntö luvassa. Ratkaisua haetaan jatkoajalta tai vl.-kisasta.

Pelivalinta: X 4,25 Betsafe.

 

Tappara - Ilves

Kunto: Joukkueet ottivat varaslähdön tasauskierrokselle pelaamalla jo eilen, kun Ilves jyräsi aneemisen Tapparan lopulta lukemin 5-2. Kirvesrinnat ovat esiintyneet eilisestä huolimatta naapuriseuraansa väkevämmin viime aikoina, eikä säälipleijaripaikka ole tekemätön paikka. Ilves on kärsinyt pahasti tehottomuudesta, vaikka pelillisesti tupsukorvat ovat ottaneet hitaita, mutta varmoja askelia oikeaan suuntaan. Viimeisistä 11 ottelustaan Ilves on hävinnyt kahdeksan, mutta tuloksellisesti tappiot ovat olleet niukkoja.

Kokoonpanot: Tapparalta puuttuvat eiliseen tapaan Tuomas Vänttinen, Joonas Liimatainen ja Tommi Kovanen. Konsta Mäkinen, Kai Kantola ja Matias Sointu ovat Ilvekseltä edelleen sivussa. Tapparan maalivahtiosasto epäonnistui eilen pahasti, joten tänään maalilla nähtäneen Juha Metsola. Ilveksen maalia vartioinee Vesa Toskala.

Kristallipallo kertoo: Tapparan ilmeen pitää muuttua rajusti eilisestä, mutta penkin takana seisoo mies, joka on siihen varmasti kykenevä. Mikäli RD ei saa omistaan tarvittavaa irti, vietetään Tampereella jälleen Ilves-juhlia.

Pelivalinta: Tappara moneyline 2,00 Nordicbet.

TPS - Lukko

Kunto: Turun Palloseuran vuosi 2012 ei ole alkanut kovin ruusuisesti. Seitsemästä ottelustaan se on hävinnyt kuusi, ja ainoa voitto tuli viime perjantaina heikon Ilveksen vieraana Tampereella. Tiistaina TPS kävi häviämässä SaiPalle tylysti 4-0. Lukko on piristynyt selkeästi valmentajanvaihdoksen jälkeen, sillä se on Juha Vuoren alaisuudessa onnistunut kaatamaan Bluesin, HPK:n, KalPan ja SaiPan. Nyt joukkueen ero on juuri TPS:aan ainoastaan kolme pistettä. Raumalaisilla on kuitenkin kaksi tappiota alla, kun Ässät haki pisteet viime viikonloppuna Äijänsuolta ja Pelicans oli tiistaina kotonaan vahvempi.

Kokoonpanot: TPS joutuu tulemaan toimeen ilman ykkösvahtiaan Marek Schwarzia sekä pitkäaikaispotilaita Janne Hauhtosta, Joni Tuomista ja Miikka Huczkowskia. Lukolta poissa ovat ainakin Johan Björk, Teemu Nurmi ja Mikko Kuukka. Jussi Pesosen, Jarkko Kauvosaaren ja Juhani Jasun pelikunto on kysymysmerkin alla.

Kristallipallo kertoo: Juha Vuoren johtama Lukko on kuin uudestisyntynyt. Palloseuraa ei helpota elintärkeän Scwarzin puuttuminen, joten tänään mennään ennakolta kettumaisissa merkeissä.

Pelivalinta: Lukko 2,60 Betsson.