SM-liigan kierrosennakot 21.2.2012

SM-liigassa pelataan tiistaina kuusi ottelua. Kärkijoukkue KalPa tavoittelee sadan pisteen haamurajaa toisen kerran liigahistoriassa. Illan toinen maininnan arvoinen ottelu pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa, kun yhdeksän ottelun voittoputkessa porskuttava HIFK haastaa hyvävireisen SaiPan.

 

Kierroksen ottelut:

Blues - KalPa

Kunto: Bluesin onnistui palata edellisessä ottelussa voittojen tielle, kun joukkue haki kolme pistettä Lahdesta Pelicansin vieraana. Sitä ennen joukkue pelasi seitsemän ottelua putkeen ilman kolmen pisteen voittoa. Vierailija KalPa oli myös viime viikolla pienoisessa suvannossa, mutta Bluesin tapaan joukkue palasi voittokantaan lauantaina, kun Tappara kaatui Niiralan montussa 5-3. Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia ja tasaisia. KalPa on voittanut kauden kolmesta aiemmasta kohtaamisesta kaksi ja Blues yhden.

Kokoonpanot: KalPalta ovat varmuudella pois pitkäaikaispotilaat Ryan Lannon ja Henri Laurila. Isänniltä puuttuu varmuudella Petri Koivisto, Petri Lammassaari, Teemu Ramstedt ja Matti Järvinen.

Kristallipallo kertoo: Vähämaalista ja tasaista. 2-2.

Pelivalinta: Alle 4,5 maalia 1,95 NordicBet.

 

Jokerit - Tappara

Kunto: Jokereiden ja Tapparan välisessä kohtaamisessa on mielenkiintoiset asetelmat. Jokerit pelasi alavireisesti ennen maajoukkutaukoa, mutta tauon jälkeen joukkueen purjeet ovat saaneet tuulta. Viimeksi kotona kaatui KalPa puhtaasti 4-1 ja edellisessä ottelussa hyvävireinen HPK kaatui jatkoajan jälkeen 3-2. Tapparan otteet ovat ailahdelleet läpi kauden eivätkä viimeaikaiset ottelut ole tehneet poikkeusta. Maajoukkuetauolle joukkue lähti kolmen ottelun tappioputkessa ja sama meno jatkui tauon jälkeen, kun Lukko nöyryytti tamperelaisia 6-1-lukemin Hakametsässä. Sen jälkeen Pelicans kaatui 3-2, mutta hyvää ottelua seurasi heti tappio, kun KalPa jyräsi kirvesrinnat lauantaina 5-3.

Kokoonpanot: Kotijoukkueen on tultava toimeen ilman Janne Lahtea, Semir Ben-Amoria ja Antti-Jussi Niemeä. Vieraiden tilanne loukkaantumisten suhteen on pahempi. Sivussa ovat Juha Leimu, Tommi Kovanen, Viktor Ekbom, Otto Räty, Tuomas Vänttinen, Antti Erkinjuntti, Miikka Männikkö ja Alexander Barkov. Kalle Kaijomaa on sivussa kymppitilin täyttymisen vuoksi.

Kristallipallo kertoo: Jokerit kaatanee loukkaantumisista kärsivän vierailijan runsasmaalisessa ottelussa.

Pelivalinta: Yli 5,5 maalia 2,25 Expekt.

JYP - HPK

Kunto: JYPin viiden ottelun voittoputki katkesi lauantaina, kun HIFK kaatoi kotikentällään hurrikaanipaidat. JYP on ollut yksi alkuvuoden kovakuntoisimmista joukkueista ja jyväskyläläiset ovat nousseet sarjataulukossa ryminällä. Tällä hetkellä sarjasijoitus on 5. HPK:n neljän ottelun voittoputki katkesi lauantaina, kun Jokerit oli parempi jatkoajan jälkeen. Joukkue on kuitenkin piristynyt huomattavasti valmentajavaihdoksen jälkeen ja vieraat taistelevatkin vielä täysillä viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Kokoonpanot: JYPiltä puuttuu ottelusta kakkossentteri J-P Hytönen sekä tshekkipuolustaja Pavel Skrbek. Vierailta poissa ovat Juuso Honka ja Tuukka Mäkelä.

Kristallipallo kertoo: HPK:lla on yllätysmahdollisuus vieraskentästä huolimatta..

Pelivalinta: HPK 6,90 Veikkaus.

 

Lukko - Kärpät

Kunto: Yksi kierroksen ennalta tasaisimmista otteluista pelataan Raumalla, kun Lukko isännöi Oulun Kärppiä Äijänsuon tiistai-illassa. Lukko lähtee otteluun harmittava tappio niskassa, kun länsirannikon derbyssä joukkue jäi Ässien jalkoihin 5-1. Sitä ennen kettupaidat kaatoivat Tapparan ja TPS:n. Vierasjoukkue Kärpät on voittanut viidestä viime ottelustaan kolme. Edellisessä ottelussa joukkue floppasi pahemman kerran, kun HIFK haki kolme pistettä Raksilasta 6-1 voitolla.

Kokoonpanot: Isänniltä poissa ovat varmuudella Mikko Kuukka ja Johan Björk. Kärpät matkustaa Raumalle ilman Mikko Lehtosta, Jari Viuhkolaa ja Atte Ohtamaata.

Kristallipallo kertoo: Ennalta kierroksen vaikeimmin veikattava kohde. Tasaista...

Pelivalinta: Yli 4,5 maalia 1,80 Expekt.

 

SaiPa - HIFK

Kunto: Yksi kierroksen ehdottomista helmistä pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa, kun iso ja paha HIFK matkustaa SaiPan vieraaksi. Kumpikin joukkue on ollut hurjassa vireessä viime aikoina ja toisen joukkueen voittoputki katkeaa tänään. SaiPalla on alla kolmen ottelun voittoputki ja näissä otteluissa joukkue on päästänyt yhteensä vain kaksi maalia. Vierailija HIFK:n voittoputki sen sijaan on venynyt jo yhdeksään otteluun ja joukkueen meno alkaa näyttää viime keväänä nähdyltä.

Kokoonpanot: Kotijoukkueelta ovat poissa Anssi Löfman ja Riley Armstrong. Vierailta puuttuu Juuso Riksman, Turo Järvinen, Mikko Jokela ja Erkki Rajamäki.

Kristallipallo kertoo: HIFK on perustasoltaan laadukkaampi ryhmä. Kotiedusta huolimatta SaiPa kaatunee.

Pelivalinta: HIFK 2,10 Betsson.

 

TPS - Ässät

Kunto: Ässien paluu maajoukkuetauolta ei sujunut odotusten mukaan. Ensin tuli kotikentällä selkäsauna HPK:lta ja sen jälkeen SaiPa oli parempi Lappeenrannassa. Viikonloppuna Lukko sytytti patapaidat kotiluolassaan ja raumalaiset lähtivät kotimatkalle 5-1-tappio niskassaan. Ässät on sarjan paras vierasjoukkue ja reissupeleistä pisteitä on karttunut keskimäärin kaksi per ottelu, jota voidaan pitää todella kovana lukuna. Jostain syystä joukkueen vieraspelisysteemi toimii todella hyvin ja tulosta syntyy. TPS lähti maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa, mutta tauolta paluu ei sujunut odotusten mukaisesti. Ensin JYP haki pisteet Turusta ja sen jälkeen artukaiset kävivät Raumalla häviämässä Lukolle maalein 3-1.

Kokoonpanot: TPS:ltä puuttuvat pitkäaikaispotilaat Miika Huczkowski, Janne Hauhtonen ja Joni Tuominen. Vierailta puuttuvat Tuomas Santavuori, Aki Juusela sekä Antti Mäkilä.

Kristallipallo kertoo: Ässät hakee kolme pistettä Turun HK Areenalta. 

Pelivalinta: Ässät 2,00 Unibet.